Skip to main content

​Coop er Danmarks mest bæredygtige varemærke for tredje år i træk

Pressmeddelande   •   Mar 19, 2020 12:00 CET

​Coop er Danmarks mest bæredygtige varemærke

For tredje år i træk vinder Coop titlen som det mest bæredygtige varemærke i Danmark. Konkurrenten REMA 1000 kommer på en andenplads og LEGO på tredjepladsen. Det viser årets resultat fra Europas største varemærkestudie om bæredygtighed (Sustainable Brand Index), der nu publiceres i Danmark for ottende år i træk.

Årsagerne til de danske forbrugere mener, at Coop er mest bæredygtig, er frem for alt et ihærdigt arbejde med økologi, indførelse af en ny kemikalielovgivning og i den seneste tid også ambitionen om at stoppe trykte tilbudsaviser på det danske marked.

-Coop med mad- og måltidsaktivisten Peter Høgsted ved roret er et varemærke, som konstant viser lederskab. Det er ekstra vigtigt i tider som disse, hvor samfundet kæmper mod corona-virus og andre udfordringer inden for rammen af de globale bæredygtighedsmål,” siger Erik Elvingsson Hedén, grundlægger af Sustainable Brand Index.

Energigiganten Ørsted klatrer fra plads nr. 16 op til plads nr. 7 på listen og går dermed ind på top 10 for første gang i løbet af studiets otte år. De varemærker, der klatrer længst op i placering, er Ringkjøbing Landbobank og Industriens Pension.

De varemærker, der er gået længst ned i placering på listen siden sidste år, er Vila, INTERSPORT og Tre (3). Restaurantkæden KFC opfattes i år som det mindst bæredygtige varemærke i Danmark.

Sustainable Brand Index er Europas største uafhængige varemærkestudie om bæredygtighed. I år fejrer studiet 10 år og det er blevet gennemført siden 2011. I 2020 er ialt 58 000 respondenter blevet interviewet i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Nederlandene, Estland, Letland og Litauen. Respondenterne udgøres af et landsrepræsentativt udvalg af befolkningen i hvert land. Ialt 1 400 varemærker er blevet bedømt udfra FN’s globale mål for bæredygtig udvikling.


Top 10 i Sustainable Brand Index 2020

1 Coop
2 REMA 1000
3 Lego
4 Thise
5 Urtekram
6 Tesla
7 Ørsted
8 IKEA
9 Superbrugsen
10 Arla

Branchevindere i Sustainable Brand Index 2020

Coop Supermarked
Lego Fritid & elektronik
Thise Mad
Tesla Automotive
Ørsted Elektricitet & opvarmning
IKEA Møbler & dekoration - butikker
Sygeforsikringen Danmark Forsikring & pension
Carlsberg Drikkevarer
The Body Shop Skønhed
Salling Group Consumer Goods Corporations
OK Brændstof
H&M Tøj & mode - butikker
Comwell Hoteller
A-apoteket Apoteker
SAS Flyselskaber
Hummel Tøj & mode - brands
Ringkjøbing Landbobank Banker
DSB Transport
McDonald´s Restauranter & caféer
Bauhaus DIY & Håndværk
Georg Jensen Møbler & dekoration - brands
YouSee Telekommunikation
TUI Rejser

SB Insight är en analys- och insiktsbyrå som fokuserar på hållbarhet. Vi förser marknaden med beslutsunderlag avseende hur hållbarhet påverkar varumärken, kommunikation och affärsutveckling.

Läs mer: www.sb-insight.com

Följ oss på:

LinkedIn

Twitter


We respect your privacy. Contact us any time about the use of your personal data.
You'll find our privacy notice here.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.