Skip to main content

Ja i EU- kommisjonen, 250 milloner SEK tildeles Scandinavian Mountains Airport

Pressmeddelande   •   Maj 29, 2017 08:33 CEST

Ja i EU- kommisjonen 250 milloner SEK tildeles Scandinavian Mountains Airport

EU- kommisjonen godkjenner den statlige investeringstøtten til Scandinavian Mountains Airport AB på 250 millioner SEK.

-  Dette er en gledens dag, sier Brett Weihart, VD i Scandinavian Mountains Airport AB. Denne beskjeden har vi jobbet hardt for. Nå kan vi ta neste steg for å åpne den nye flyplassen og opplevelsessenteret med handel, aktiviteter og restauranter 2019, sier Brett Weihart.

Den totale investeringen for etableringen er på ca 1 millard SEK, hvor lokal-regionale private investorer står for mesteparten av investeringen (75 %).

Det lokal-regionale næringslivet har gjennom mange år utviklet reiselivsnæringen og store og små virksomheter har sammen investert i regionen i mange tiår. Nå skyter denne utviklingen videre fart.

For næringslivet i Trysil og hele Scandinavian Mountains-regionen innebærer et ja fra EU-kommisjonen at satsningen på internasjonal vekst kan ta ytterligere store skritt.

-  Dette er en positiv beskjed som vil styrke utviklingen av reiselivet og næringslivet i Trysil, sier ordfører Erik Sletten i Trysil kommune. Realisering av flyplassen, som vil bringe mange nye internasjonale gjester til regionen og til Trysil, vil bidra til flere gjester i sengene, i bakkene, på restaurantene og i butikkene. Det betyr nye arbeidsplasser og en fortsatt positiv utvikling i reiselivet i Trysil og Hedmark. En viktig beslutning som skaper fremtidstro, sier Erik Sletten.

Pressekontakt: Charlotte Skott, Scandinavian Mountains AB, +46 705 66 55 58 charlotte.skott@scandinavianmountains.se

www.scandinavianmountains.se

Scandinavian Mountains är en världsdestination. Sveriges och Norges största alpina destinationer, Sälenfjällen och Trysil, tillsammans med Idre och Engerdal. Genom att skapa tillgänglighet ”rakt in i hjärtat” av regionen med förbättrad infrastruktur tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen av den nya storregionen som växer fram, i Sverige och Norge. Vi blir en regional motor som genom förbättrad tillgänglighet, fler gäster och ökad verksamhet bidrar till ökad tillväxt och fler arbetstillfällen.

www.scandinavianmountains.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://www.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.