Gå direkt till innehåll
Musse vann Stockholm Halvmarathon

Pressmeddelande -

Det blev favoriten i herrklassen, Mustafa Mohamed som segrade på tiden 01:04:51. Det var Musses första start i Stockholm Halvmarathon sedan 2001. Segrare i damklassen blev Roman Mengistu, Etiopien, på tiden 01:16:03. Roman lyckades bra även i Tjejmilen förra lördagen där hon blev tvåa.

Årets Stockholm Halvmarathon var soligare och varmare än på många år. Nästan 15 000 löpare från 88 nationer var anmälda till loppet. Med ett par kilometer kvar verkade det som att Abraham Adhanom, Eskilstuna Friidrott, skulle ta hem segern. Men favoriten Mustafa Mohamed passerade och vann med 30 sekunders marginal.

Till resultatlistan

Redan nu har anmälan till nästa års Stockholm Halvmarathon öppnat. De som är snabba och anmäler sig senast den 18 september får ett extra bra "Early Bird-pris".

Vid frågor hör gärna av dig till vår presskontakt Kristina Rosenberg, 070-340 48 18, kristina.rosenberg@marathon.se

Ämnen

Stockholm Marathon Gruppen är en ideell organisation bildad av friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK. Klubbarna arrangerade Stockholm Marathon för första gången 1979 och sedan dess har verksamheten vuxit kraftigt. Tillsammans med ASICS Stockholm Marathon är Tjejmilen, Vår Ruset, Bellmanstafetten, Stockholm Halvmarathon och Tjur Ruset de lopp som lockar flest löpare. Över 250 000 löpare deltar årligen i klubbarnas tävlingar. Stockholm Marathon Hruppens uppgift är att arrangera dessa tävlingar.

Kontakter

David Fridell

Presskontakt Verksamhetschef 070-254 85 76

Marathongruppen är Sveriges ledande arrangör av motionsevenemang.

Marathongruppen är en ideell organisation bildad av friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK. Klubbarna arrangerade Stockholm Marathon för första gången 1979 och sedan dess har verksamheten vuxit kraftigt. Tillsammans med adidas Stockholm Marathon är Tjejmilen, Vårruset, Convinistafetten, Ramboll Stockholm Halvmarathon och Tjurruset de evenemang som lockar flest deltagare. 200 000 löpare deltar årligen i klubbarnas evenemang. Marathongruppens uppgift är att arrangera dessa tävlingar. Hela det ekonomiska överskottet evenemangen gör går tillbaka till idrotten.