IKSU:s damer svenska mästare i innebandy

IKSU är svenska mästare i innebandy på damsidan. Finalen mot KAIS Mora slutade 4-1, där Sofia Joelsson blev stor hjälte.
- Det är helt jäkla underbart, säger hon.

SM-finalen i Ericsson Globe mellan IKSU och KAIS Mora, med 10689 personer på läktarna, hann gå mer än 31 minuter förrän det första målet kom. I mitten av den andra perioden kom IKSU:s back Sofie Andersson runt på vänsterkanten och sköt ett skott som snyggt styrdes i mål av Sofia Joelsson.

Och bara två minuter senare var det dags igen. Joelsson snodde bollen nere i hörnet, tittade upp och serverade Josefina Eiremo som sprätte upp 2-0 i krysset.

- Det är helt jäkla underbart. Det är så många känslor, säger Sofia Joelsson.

IKSU:s Frida Norström sköt 3-0 innan KAIS Moras Moa Gustafsson reducerade till 3-1 med knappa minuten kvar av andra perioden.

- Inför tredje perioden sa vi bara en sak i omklädningsrummet: kör järnet!, säger Joelsson.

Den tredje perioden blev lika tight som den första och förblev mållös fram till den sista minuten. Då hade KAIS Mora tagit ut målvakten och Sofia Joelsson, som också blev utsedd till matchens lirare, passade fram Julia Nordin som satte 4-1.

- Jag fick tag i bollen och såg att ”Jullan” stack och vi var två mot en. Vi har tränat på att jag ska locka på mig deras back för att sedan lägga bollen till den andra spelaren som ska sätta den. Det gjorde hon fint, säger Joelsson.

Det här var IKSU:s femte SM-guld genom tiderna.