Pressmeddelande -

Storseger för U19-damlandslaget mot Schweiz

Det blev en svensk seger med 13-1 mot Schweiz i dagens match. Sverige spelade en fartfyllt och sevärd innebandy, där många spelare bjöd på fina individuella prestationer. Alicia Svensson gjorde fyra poäng och spelade väldigt bra med sin formation

Sverige startade även denna matchen starkt med snabbt målskytte i den första perioden. Sverige kom ut jättestarkt från start och var noggranna i allt dem gjorde. Wilma Johansson gjorde Sveriges första mål och visade vägen tillsammans med sin formation. Ellen Gunnarsson bjöd på en riktigt snygg assist till Clara Hellgrens 2-0 mål. Sverige spelade riktigt bra och skapade mängder av chanser. Alicia Svensson utökade ledningen till 3-0 genom en inövad frislagsvariant tillsammans med Wilma Johansson.

Sverige hade en högre växel i sitt spel och alla formationer gjorde en bra insats. Inför pausvilan hade Sverige en ledning med 5-0.

I den andra perioden spelade Sverige riktigt bra. Schweiz hade stora problem att stoppa Sveriges anfallsspel. Alla formationer bjöd på riktigt rolig och fartfylld innebandy med många bra individuella prestationer. Trion med Alicia Svensson, Wilma Johansson och Erica Klevbo hade ett fantastiskt samspel i dagens match. De bjöd på många snygga mål och gjorde 14 poäng tillsammans.

Hanna Berg gjorde sitt första landslagsmål i U19-landslaget. Hon kom fri mot målvakten och överlistade henne med en briljant dragning.

Imorgon 09.00 spelar Sverige sin sista match i Euro Floorball Tour och motståndaren är Finland.

VISSTE DU ATT:
Hanna Berg gjorde sitt första mål i U19-landslaget
Även Clara Hellgren gjorde sitt första landslagsmål i U19-landslaget.
Trion Alicia Svensson, Erica Klevbo och Wilma Johansson gjorde 14 poäng tillsammans.

CITAT:
Alicia Svensson.
- Det kändes bra i benen idag och är framförallt kul att spela med bra spelare.

Hanna Berg
- Det var kul att få sätta dit den. Jag blev lite osäker när målvakten kom ut åt de hållet jag drog bollen, men när jag såg henne lyfta benet tog jag chansen och la den under.

Johan Hydling, förbundskapten
- Det blev som vi hade hoppats att Wilma, Alicia och Erica skulle ha bra kemi tillsammans. Det syns att de har väldigt roligt ihop på planen och hittar varandra bra.

- Det är alltid roligt att möta Finland. De har alltid varit en rival sedan vi startade den här sporten. Det är en otroligt rolig utmaning att möta dem.

Sammanfattande text: Sverige hade övertaget alla delar i matchen och spelade en fartfylld innebandy. Många delar i Sveriges anfallsspel stämde under dagens match och laget fick positiv utdelning.