Sverige går som segrare ur grupp B efter vinst med 12-3 mot Schweiz i innebandy-VM i Bratislava.

Sverige inledde VM med två segrar, 23-2 mot Tyskland och 17-2 mot Polen. Idag spelades gruppfinalen mellan Sverige och Schweiz. Båda lagen var obesegrade inför dagens möte. Men som slutgiltig gruppsegrare stod till slut Sverige efter en vinst med 12-3.

Sverige började matchen i ett rasande tempo. Efter 53 sekunder stod det 2-0. Sverige behöll trycket under större delen av första perioden. Schweiz mål kom till på spelvändningar. Vid det ena läget var Hjorting på bollen men olyckligtvis styrdes den ändå in i mål.

Sverige hade lika bra tryck mot Schweiz mål i början på andra perioden. Sverige hade flera lägen där Schweiz målvakt gjorde några fenomenala räddningar. Efter två minuter fick Sverige in bollen och fortsatte att spela riktigt fin innebandy. Ida Sundberg avslutade målskyttet med tio sekunder kvar och därmed hade samtliga VM-debutanter gjort mål.

Matchen slutade 12-3 efter att Sofia Joelsson fullbordade sitt andra hattrick under VM samt passade fram till Emelie Wibron, som stod för assisten till Joelssons alla tre mål under dagens match.

Sverige spelar kvartsfinal på onsdag klockan 16.00. Vilket motstånd det blir är inte klart i nuläget, först ska åttondelsfinalen mellan Lettland-USA/Danmark spelas.

Sveriges kvartsfinal sänds live på TV12/cmore.se.

Visste du att
- Ida Sundberg gör sitt första VM-mål och nu har alla debutanter gjort mål! Glädjescenerna när hela laget springer in på planen efter målet är sjuka.
- Sofia Joelsson gör sitt andra hattrick i VM.
- Wibron står för sex poäng i dagens match (2 + 4).

Bilder
Här hittar du bilder som är fria att publicera med fotocred IFF.

Rörligt
Du får använda material från IFFs YouTube-kanal för att göra egna videoklipp. Innehållet från matcher får inte vara längre än 45 sekunder totalt i ett klipp. Dessa videoklipp kan publiceras till alla plattformer och man måste ge IFF bildcred för materialet samt ha med en länk till IFFs YouTube-kanal.

Matcherna kan följas live samt ligger uppe efteråt på:
IFF YouTube
HantArena

Citat
Andreas Lundmark, Förbundskapten
Om matchen.
Vi vann med 10-1 sist men jag tänkte att du när det VM-turnering och någonstans förväntade jag mig att de skulle vara bättre. Det var dem, jag tycker de gör en mycket bättre match idag men vi är ännu bättre.Tjejerna har tagit till sig av allt vi sagt.

Om Ida Sundberg.
- Hon är ett monster. Gör allting rätt. Hon är otroligt bra idag.

Ida Sundberg, om sitt första mål
-- Det kändes så klart jättekul att det äntligen kom. Det var speciellt att se allas glädje och se alla komma och fira med mig.
- Jag hann inte uppfatta så jättemycket. Jag blev nog lite chockad när den rullade in. Jag fick den av Joelsson och sen ”passade” jag in den i mål.
- Först chock, sedan letade jag efter Krantz för att jag hade lovat henne att hoppa upp i hennes famn. Det var så klart kul när de kom. Det var längesedan vi hade en sådan glädje. Så det var kul att jag fick bidra till den, säger hon.