Sverige vann mot Schweiz med 7-2 inför fullsatt arena

Sverige tog en stabil seger i kvällens match mot Schweiz. Laget spelade bra i alla tre perioder och skapade många fina målchanser. Sverige lyckades hålla en jämn nivå genom hela matchen och höll ett högt tempo i alla formationer.

Sverige tog ledningen med 1-0 i matchen genom Emelie Wibron, framspelad av Sofia Joelsson. Sverige inledde matchen starkt och utökade ledningen till 3-1 i första perioden. Sverige hade bra fart på bollen och skapade många farliga målchanser. Laget spelade med bra fart och kreativitet under alla perioder och var ständigt ett hot framåt.

Sveriges försvarsspel var betydligt bättre denna matchen. Det gjorde att Schweiz hade svårt att skapa farliga chanser. Sverige hade bra kontroll på det tjeckiska laget och spelade väldigt stabilt genom hela matchen.

Amanda Hill gjorde en väldigt bra match, då hon var lugn och stabil i målet. Hon gjorde många betydelsefulla och fina räddningar för Sverige.

Imorgon 12.00 möter Sverige Finland i turneringens sista match.

VISSTE DU ATT:

Anna Wijk, Johanna Hultgren och Moa Gustafsson blev inbytta i andra perioden.
Moa Gustafsson gjorde sitt första mål i damlandslaget.

CITAT:
Amanda Hill:
- Jag tycker vi gjorde en riktigt bra laginsats och vi lyckas även förbättra vårt försvarsspel ytterligare.

Åsa Karlsson:
- Försvaret satt bättre idag och vi spelade riktigt bra under hela matchen.

- Kommunikationen fungerade bra och försvaret var stabilt. Det var även skönt att vi fick med oss positiva vibbar från alla tre perioder.

Sverige spelade stabilt under hela matchen och skapade mängder av chanser. Laget jobbade tillsammans och det resulterade i seger.