Gå direkt till innehåll
Helgesson, Majorov och Team Surprise vinnare i helgens mästerskap

Nordiska mästarna i konståkning singel och Svenska mästarna i synkroniserad konståkning är korade. Guldmedaljörer i Nordiska Mästerskapen (The Nordics) är Joshi Helgesson och Alexander Majorov (seniorer) och Team Surprise (seniorer) vann Svenska Mästerskapen i synkroniserad konståkning. Tisdag 1 mars kl 08.00 presenteras vilka åkare som kommer att tävla för Sverige på VM i Boston i slutet av mars.

Idag avgjordes seniorklasserna i Nordiska Mästerskapen i konståkning singel i Aalborg, Danmark, och högst upp på prispallen stod svenskar. Guldet i damklassen gick till Joshi Helgesson som vann med 168,44 poäng, hon vann framför Viveca Lindfors (FIN,) som fick 165,22 poäng. På herrsidan tog Alexander Majorov sitt femte seniorguld i Nordiska Mästerskapen med 199,43 poäng, framför Valtter Virtanen (FIN), 182,60 poäng. Sammanlagt vann Sverige fem guldmedaljer av sex möjliga i de Nordiska Mästerskapen.

Guldet i Svenska Mästerskapen i synkroniserad konståkning, som också avgjordes idag, gick till Team Surprise, hemmahörande i Landvetter KK, som tog 215,32 poäng. På andra plats kom Team Boomerang, från Göteborgs KK Synchro, med 171,13 poäng.

På tisdag 1 mars kl 08.00 presenteras vilka åkare som är uttagna till VM i konståkning singel som äger rum i Boston 28 mars–3 april.

Relaterade event

Konståkning i Sverige - från skridskoskola till toppåkare. Idrott och konst i skön förening

Konståkning är en idrott för alla - från ung till gammal, lek och motion - till tävling och uppvisning. I konståkning kombineras fysisk träning med mental styrka och kreativitet. Alltid med målet att de aktiva ska växa som idrottare och människor. Alla är välkomna till svensk konståkning. Svenska Konståkningsförbundet är ett av Sveriges snabbast växande idrottsförbund med 145 föreningar och 38 650 medlemmar (september 2020). I mars 2021 arrangerar vi VM i konståkning på hemmaplan i Stockholm.