Sveriges damlandslag körde över FYROM och förblev obesegrade under 2008 års EM-kvalspel

FYROM kom till Huskvarna uppsnackade som de tuffaste motståndarna i Sveriges grupp. Det slutade med att makedonskorna åkte hem med svansen mellan benen efter en svensk överkörning med 94-54.

När Elin Eldebrink satte matchens allra första skott var det ett tecken på att Sveriges lag var fokuserat från början. Efter en hel del fem-fem-spel de första fem minuterna, sedan var det Elisabeth Egnell som, genom att visa vägen med sin fart, fick igång sina lagkamrater lite bättre. Med ca tre minuter kvar av den första perioden kom Linnea Liljestrand och Anna Barthold in och försvaret såg stundvis tuffare ut. 20-10 till Sverige var rättvist efter en period.

I den andra perioden blev det lite högre tempo. Linnea Liljestrand var mycket vass och det blev även högre poäng för båda lagen. Sverige drog ifrån till 54-27.

Sveriges försvar under den andra halvleken var högt och otroligt effektivt. Detta gjorde att Makedonskorna föll ihop totalt. För fjärde EM-kvalmatchen i rad avgjorde Sverige tidigt och cruisade till en 40-poängsseger.

Ort, land: Huskvarna, Sverige.

Sverige-FYROM: 94-54 (20-10, 34-17, 15-11, 25-16).

Poänggörare Sverige: Elin Eldebrink 17, Linnea Liljestrand 14, Frida Eldebrink 14, Michaela Livijn 12, Elisabeth Egnell 10, Louice Halvarsson 9, Anna Barthold 6, Frida Aili 6, Johanna Källman 4, Erica Blomgren 2.

Poänggörare FYROM: Bojana Samardjiska 18, Elena Radenkovikj 12, Slavica Dimovska 11, Hanka Musa 8, Aneta Jovanovska 2, Bisera Stojanovska 2, Ana Zivkovik 1.