Skip to main content

​Cadesign form: När det visuella uttrycket blir ett kraftfullt kommunikationsverktyg

Nyhed   •   Sep 29, 2019 09:41 UTC

Aldrig förr har visuell kommunikation varit ett hetare ämne, i synnerhet inom kommunikations- och marknadsföringsbranschen. Det beror bland annat på det samhälle vi lever i. Det finns många organisationer som vill så otroligt mycket, vilket resulterar i att vi människor inte kommer ihåg särskilt många av de budskap som passerar oss under dagens gång. Man talar därför om att nutidens konsumenter exponeras för information overload.

Därutöver kom en Microsoft-undersökning år 2015 fram till att människors förmåga att upprätthålla koncentrationen hade minskat från 12 sekunder år 2000 till 8 sekunder år 2015. Således har nutidens företag ännu mindre tid på sig för att få fram sitt budskap och fånga konsumentens intresse. En lösning som många vänder sig till är visuell kommunikation, då det är en av de kommunikationsformer som lockar till sig människors uppmärksamhet som mest. Därför ser man en ökande tendens till att företag fokuserar mer på visuell marknadsföring än tidigare.

Vad är visuell kommunikation?

Visuell kommunikation är kort sagt all förmedling som du kan se, eller på annat vis fysiskt interagera med. Det vill säga ej skrivna ord. Med det i åtanke kan man argumentera för att v alla är skapare av visuell kommunikation idag, bland annat för att vi lever i en tid där sociala medier som Snapchat och Instagram ökat i popularitet. Medier där visuell kommunikation i form av bilder och videor är plattformens bärande element. Även om det naturligtvis är i olika grad och kvalitet, så har vi alltså alla blivit medberättare och skapare av den visuella kommunikationen.

Visuell kommunikation i organisationer

Det är viktigt att företag tar ställning till samt överväger att använda sig av visuell kommunikation av flera orsaker. Några av de viktigaste anledningarna är att:

 • Visuell kommunikation uppfattas snabbare i hjärnan och är lättare att förstå än information i form av exempelvis text.
 • 90 % av den information som når hjärnan är visuell (källa: Accobat).
 • Människan har blivit mycket sämre på att fokusera än tidigare, därför behöver ett budskap skapa ett intresse hos konsumenten så snabbt som möjligt
 • Det har gång på gång bevisats att artiklar och/eller uppslag online på sociala medier, som innehåller visuella effekter, får många fler klick än de utan.

Få hjälp med den visuella kommunikationen och varumärkesprofileringen i ditt företag

När de flesta konsumenterna plötsligt blivit medskapare av den visuella kommunikationen, kan det som företag vara svårt att vara de som bryter igenom och fångar konsumenternas intresse. Det finns som tur är en rad företag och byråer, som står på kö för att hjälpa till med detta.

Där många av dessa företag har valt att specialisera sig i till exempel storytelling eller mediaplanering, utmärker sig ett företag som Cadesign form, då de kan hjälpa till med flera aspekter.

Cadesign form – en helt ny sorts byrå, som guidar och assisterar under hela processen

Cadesign form tror på att det visuella uttrycket är det mest kraftfulla kommunikationsverktyget som finns. Det beror bland annat på de enorma möjligheterna som finns för företag och kunder vad gäller att interagera med varandra, när man tänker lite utanför boxen.

Cadesign form hjälper sina kunder hela vägen från idé till verkställande. De utvecklar varumärken och säljer kunders produkter, samtidigt som de lovar att motivera och utbilda företagets medarbetare. Som professionell partner guidar, driver och uppmanar de kunderna hela vägen från den inledande idén till verkställandet av den. Hos Cadesign form arbetar de med många former av visuell kommunikation, inklusive:

 • 3D-bilder
 • Animering och filmproduktion
 • Produktkonfigurering
 • Virtual Reality – VR
 • Augmented Reality – AR
 • Digitala showrooms och säljverktyg
 • Webbsidor och kampanjsidor
 • Marknadsföring och strategi

Cadesign form hjälper således kunder med allt från strategi till utveckling av den visuella kommunikationen och marknadsföringen av denna.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.