Skip to main content

Singapore Airlines sammankopplar Singapore, Canberra och Wellington

Press Release   •   Oct 09, 2016 16:56 GMT

Singapore Airlines är det första flygbolaget som sammanbinder Canberra och Wellington.

25 januari 2016: En ny luftbro mellan huvudstäderna Singapore, Canberra och Wellington lanseras i september. Den nya tjänsten innebär internationella flygturer till Canberra och Singapore Airlines är det första flygbolaget som sammanbinder Canberra och Wellington.

Singapore Airlines lanserar nu förbindelser till både Canberra och Wellington med hjälp av en ny luftbro mellan huvudstäderna. Bolaget kommer därmed att sammanbinda huvudstäderna i Australien och Nya Zeeland och under förutsättning av myndigheternas godkännande kommer det att finnas fyra avgångar i veckan på sträckan Singapore-Canberra-Wellington med start den 20 september 2016. Returresan blir Wellington-Canberra-Singapore.

Den flygplanstyp som kommer att trafikera linjen är en 266-sitsig Boeing 777-200 med 38 Business Class-säten och 228 Economy Class-säten. Singapore Airlines blir det första flygbolaget med turer mellan Canberra och Wellington. Det kommer också att vara det första bolaget som regelbundet trafikerar internationella linjer till och från Canberra.

"Denna nya förbindelse mellan Singapore, Canberra och Wellington återspeglar de starka banden mellan de tre länderna", säger Singapore Airlines vd, Mr Goh Choon Phong.

"Vi är väldigt entusiastiska över vår nya luftbro mellan huvudstäderna och vi är övertygade om att detta kommer att tilltala både fritidsresenärer och affärsresenärer. Vi är särskilt glada över att kunna erbjuda mer praktiska resealternativ för våra passagerare med Canberras första reguljära internationella flygning och de första non-stop-förbindelserna mellan huvudstäderna i Australien och Nya Zeeland", fortsätter han.

Du kan boka flygresorna via Singapore Airlines hemsida, Singapore Airlines kundtelefon samt hos resebyråer.

Den nya Canberra-servicen kompletterar Singapore Airlines redan omfattande australiska linjenät, som för närvarande omfattar flygningar mellan Singapore och Adelaide, Brisbane, Melbourne, Perth och Sydney. Dotterbolaget SilkAir arbetar dessutom i Cairns och Darwin, medan omfattande partnerskap med Virgin Australia erbjuder Singapore Airlines australiska nätverk 40 codeshare-destinationer.

Singapore Airlines nya Wellington-service kommer att komplettera de redan befintliga tjänsterna mellan Singapore och Auckland respektive Christchurch. Singapore Airlines har också ett omfattande samarbete med Air New Zealand.

Flight Schedules*

Flight Number and Routing Days of Operation Time of Departure Time of Arrival
SQ291 Singapore-Canberra Tuesday, Thursday, Saturday, Sunday 23:00 08:35+1
SQ291 Canberra-Wellington Monday, Wednesday, Friday, Sunday 9:50 15:05
SQ292 Wellington-Canberra Monday, Wednesday, Friday, Sunday 20:15 22:05
SQ292 Canberra-Singapore Monday, Wednesday, Friday, Sunday 23:30 05:50+1

*Alla tider är anpassade till att matcha lanseringsdatumet den 20 september 2016. Tiderna ändras i samband med att klockorna ställs om till australisk och nyzeeländsk tid.


Om Singapore Airlines

När Singapore Airlines grundades 1972 drevs företaget med en blygsam flotta på 10 flygplan till 22 destinationer i 18 länder, de flesta av dem i Asien. Sedan dess har Singapore Airlines strävat mot en konstant modernisering av sin flotta, innovationer inom produkt- och tjänsteutbud samt en marknadsledande position. På detta sätt har man lyckats etablera sig som ett premiumflygbolag. Singapore Airlines är i dag det företag i världen som fått flest utmärkelser. De har en modern flotta bestående av 104 passagerarplan och ytterligare 110 flygplan är beställda. Singapore Airlines linjenät, inklusive dotterbolagen SilkAir och Singapore Airlines Cargo, består av 104 destinationer i 37 länder.


Som medlem i Star Alliance skapade Singapore Airlines flyghistoria i oktober 2007: som första flygbolag någonsin flög de med det största passagerarplanet i världen, A380. Detta är helt i linje med bolagets strävan att vara en föregångare inom flygbranschen. I juli 2013 introducerade Singapore Airlines den nya generationens kabinprodukter och skapade en ny standard för flygresor i premiumsegmentet.

Singapore Airlines har vunnit åtskilliga utmärkelser för mat och vin ombord och har alltid värderat catering, service, underhållning och kvalitet högt. Samarbetet med Noma är ett i en lång rad initiativ som syftar till att skapa partnerskap som gagnar företagets kunder, inte bara på flygresan utan även på destinationen.