Skip to main content

SteelSeries brengt de tot beste verkozen headsetlijn Xbox One met Arctis 9x

Press release   •   Apr 23, 2019 15:23 CEST

STEELSERIES BRENGT DE TOT BESTE VERKOZEN HEADSETLIJN NAAR XBOX ONE MET ARCTIS 9X

Gamers kunnen nu van vlekkeloze audio genieten door gebruik te maken van Xbox Wireless in combinatie met het eerste product uit de bekroonde Arctis-familie dat specifiek voor Xbox is ontworpen

CHICAGO – April 23, 2019SteelSeries, de wereldleider in randapparatuur voor gaming en de maker van de meest bekroonde headsetlijn ooit, kondigt vandaag de Arctis 9X voor Xbox One aan. Dit is het eerste product uit de Arctis-familie van gamingheadsets dat specifiek voor Xbox One ontworpen is. De 9X beschikt over Xbox Wireless voor eenvoudige installatie en configuratie en heeft simultane Bluetooth audio, wat dit de beste wireless headset voor Xbox-gamers maakt.

'De Arctis-familie is het snelstgroeiende headsetmerk ter wereld,' zegt SteelSeries CEO Ehtisham Rabbani. 'We weten dat Xbox-gamers lang op een Arctis voor Xbox hebben gewacht. Daarom zijn we blij om eindelijk de nieuwste toevoeging aan onze Arctis-lijn te introduceren die specifiek voor hen gemaakt is.'

De Arctis 9X wordt rechtstreeks met je Xbox One verbonden, net als een draadloze controller. Dankzij de gemakkelijke installatie kun je binnen enkele seconden gamen, zonder dat je een kabel of dongle nodig hebt. Dankzij de volledige integratie met de Xbox kunnen gamers met de ChatMix-besturing op de headset moeiteloos de volumes van het spel en de chat balanceren en zelfs het batterijniveau van de headset op het dashboard van de Xbox bekijken.

'We hebben rechtstreeks met Microsoft samengewerkt om vanuit het niets een gloednieuwe Xbox Wireless-oplossing te maken,' zegt Brian Fallon, Senior Product Category Manager voor Audio bij SteelSeries. 'Het resultaat is dat we de hoogste kwaliteit Xbox Wireless-verbinding met een Xbox-headset tot nu toe hebben bereikt.'

Behalve de verbinding met de Xbox, is de Arctis 9X voorzien van dual wireless-technologie, wat betekent dat gamers terwijl ze spelen kunnen genieten van welk apparaat met Bluetooth dan ook. Bluetooth kan gebruikt worden om de telefoon op te nemen, naar muziek te luisteren, of voor VoIP-chat, terwijl er vanuit hun Xbox audio van het spel gemengd wordt. De headset kan ook mee op stap genomen worden met onafhankelijke Bluetooth wireless audio, zelfs zonder de Xbox.

De uitschuifbare ClearCast-microfoon biedt studiokwaliteit stemhelderheid en neemt het achtergrondgeluid weg. Competitieve gamers zijn afhankelijk van heldere communicatie zonder ruis, en de bidirectionele ClearCast-microfoon maakt zijn belofte waar.

De headset gebruikt het bekroonde soundscape van Arctis om subtiele maar belangrijke geluiden te benadrukken. De ongeëvenaarde helderheid van Arctis Signature Sound biedt een onderscheidend audiovoordeel over de competitie. Xbox' eigen Windows Sonic Spatial Audio zorgt ervoor dat gebruikers helemaal in het spel opgaan terwijl elke afketsende kogel, schuifelende zombie en brullende motor om ze heen tot leven komt.

Gamers hoeven zich geen zorgen te maken over het voortdurend opladen van de Arctis 9X. Dankzij de nieuwste efficiëntietechnologieën is de headset geoptimaliseerd om tot 20 uur zonder op te laden te kunnen werken, dubbel zoveel als andere wireless Xbox-headsets.

Naast alle andere prijzen die de Arctis-lijn al gewonnen heeft, heeft de Arctis 9X een iF Gold Design Award 2019 en een Red Dot Design Award gewonnen voor de hoge kwaliteit van het ontwerp en voor innovatie.

De Arctis 9X is nu beschikbaar voor €199,99 bij SteelSeries.com.

Bezoek voor meer informatie over de Arctis 9X en de volledige lijn Arctis headsets van SteelSeries www.SteelSeries.com.

Klik voor afbeeldingen met een hoge resolutie hier

SteelSeries is a leader in gaming peripherals focused on quality, innovation and functionality, and the fastest growing major PC gaming headset brand in the US. Founded in 2001, SteelSeries aims at improving performance through first-to-market innovations and technologies that helps gamers play harder, train longer, and rise to the challenge. SteelSeries supports the growth of competitive gaming tournaments and eSports with the goal of connecting gamers to each other and fostering a sense of community and purpose. SteelSeries’ team of professional and gaming enthusiasts help design and craft every single accessory and are the driving force behind the company.

To learn more about SteelSeries’ products and esports partnerships, visit steelseries.com or follow us on social media for the latest updates at facebook.com/steelseries and be a part of the conversation on Twitter @SteelSeries