Dalkurd Van için sahaya çıktı

Press Release   •   Nov 25, 2011 06:15 EET

Kürtlerin İsveç 1. Liğindeki takımı Dalkurd depremden zarar gören Van halkıyla dayanışmak amacıyla tanınmış sanatçı ve fotbulcuların oluşturduğu TV Takımı ile Stockholm’de bir dostluk maçı yaptı. Sosyal Demokrat İşçi Partisi Eski lideri ve eski Başbakanlardan İngvar Carlsson’un başlattığı maç 4-4 berabera sonuçlandı. Fotbolcular imzaladıkları atkı ve formalarını açık artırmaya çıkardılar. Penaltı atışları ve lotto çekilişi yapıldı. Maç ve etkinlikler sonucu elde edilen gelirin tamamı, 250 bin kron Van’daki depremzedelere gönderilecek.

Sol Parti Lideri Lars Ohly, Sosyal Demokrat İşçi Partisi Eski Başkanı Mona Sahlin, Eski Kültür Bakanı Leif Patrovsky ve Süryanilerin yoğun olarak yaşadıkları Södertälje Belediyesi’nin Başkanı Anders Lago maçı izleyen politikacılardan bazılarıydı. Ohly hükümetin depremzelere zamanında yardım göndermemesini ve diğer ülkelerden gelen yardımları engellemesini eleştirdi ve bağışların Kürt Kızılay’ı Heviya Sor’a yapılması çağrısında bulundu.

Depremzedelerle dayanışmak amaciyla kurulan komite de Stockholm’de bir gala gerçekleştirdi. Galaya aralarında Ciwan Haco, Najmaddin Xulami, Naser Rezazi, Pywend Jaf, Roj Kerim, Eyad Hesin, Sherzad Nanekeli, Armanj, Mezgin Mela, Ali Mehadin ve Moshtaq’ın da bulunduğu 25 civarında Kürt sanatçı katılarak Van için şarkı söylediler. Dayanışma Komitesi adına konuşma yapan Sevgi Gül 1 milyon kron civarında bağış topladıklarını ve amaçlarının bir köyü yeniden inşa edebilecek bir miktara ulaşmak olduğunu söyledi.

Onbinlerce üyesi olan İsveç Kürt Federasyonu da Van halkı ile dayanışmak amacıyla İsveç çapında  bir bağış kampanyası  başlatacağını açıkladı.

Murat Kuseyri