Treated.com Sverige

Träning och rosacea: Annika Arve berättar!

Blogginlägg   •   Nov 25, 2016 16:02 GMT

När började du först uppleva symptom?

Träna med Rosacea

Det är lite svårt att säga. Det sägs ju ofta att man inte kan få det först i vuxen ålder, vilket är fel. Mina tidigaste minnen var när min farfars fru brukade smeta in olika oljor på mina kinder när jag var väldigt liten, för att lindra rodnaden. Det var inget jag stördes av själv då. Jag minns också när jag kom in i åldern där man gärna vill börja sminka sig och att jag länge trodde att jag var allergisk eller känslig mot smink för att jag ofta fick röda utslag och rodnande kinder.

Hur ofta tränar du och vad är det du tränar?

Det varierar. Förut var jag en riktig gymnörd och kombinerade tyngdlyftning med promenader. Nuförtiden har jag en valp här hemma och i och med jobb är det svårare att komma iväg. Mycket promenader med hunden, träning hemma i form av yoga och korta högintensiva pass såsom Hiit och Tabata, försöker även ta mig i till simhallen någon gång i veckan.

Berätta om hur det är att träna med rosacea

Det är väl som att träna för vem som helst, största skillnaden är väl att man istället för att se ut som en tomat, alltså röd hud, fram tills efter första kallduschen ser ut som en tomat på obestämd tid.

Har du några tips för den som har rosacea men ändå vill träna regelbundet?

Naturlig hudvård och se till att boosta med naturliga vitamintillskott - mår insidan bra så kommer även din utsida att må bättre. Bara omfamna det, helt enkelt.

Hela intervjun med nyttiga tips och tricks samt fakta om rosacea och behandlingar hittar du här: Treated Sverige blogg: Träning och rosacea