Capdesk

​Dansk aktionær platform ekspanderer til London

News   •   Jan 11, 2016 12:39 GMT

Den nystartede virksomhed Capdesk - en social aktionær platform, der gør investeringer i SMV'er tilgængelige for alle - sætter nu målet om at erobre London. Christian Gabriel (25) og Casper Arbøll (28) er stifterne af Capdesk som lancerede i november 2015. Allerede nu har Capdesk over 1200 brugere og kunder i hele Skandinavien.

Ideen til Capdesk kommer fra flere års arbejde med alternativ finansiering bl.a. som ledere af det danske kontor for Nordens største crowdfunding platform FundedByMe, og stiftere af crowd-konsulentvirksomheden HeartReacher. Nu er målet at erobre England med Capdesk, og fra start februar ekspanderer virksomheden med kontor i London.

Flere skal investere i unoterede aktier

Langt de færreste danskere køber aktier i virksomheder som ikke er børsnoterede - også kaldet unoterede aktier. Dette er et problem, da den største netto jobskabelse og værditilvækst i EU og USA kan tilskrives små og mellemstore virksomheder, som sjældent er børsnoterede. Derfor er det et problem for samfundsøkonomien og for investorers afkast, at investeringer i unoterede aktier, kun udgør en brøkdel af den samlede aktiehandel. Mange aktører tilskriver skat skylden for manglende investeringer i unoterede aktier, men Christian Gabriel har en anden vinkel på årsagen:

“De færreste danskere har adgang til investeringer i unoterede aktier. Det er et privilegium for private equity, investerings engle og andre indviede. Dernæst er det også svært for privat investorer at evaluere og følge udviklingen af deres investeringer, hvilket gør det kompleks og kan afholde én fra at investere.”

Målet for Capdesk er at puste live i unoteret aktier ved at skabe et investeringsmiljø båret af gennemsigtighed, samarbejde og tilgængelighed. Capdesk forbedrer dermed oplevelsen for aktionærer i unoterede virksomheder. Platformen gør virksomhedens aktier digitale og samler alle investor relations aktiviteter på ét sted. Dette gør det let for selv små virksomheder at have mange investorer, hvilket kan skabe nye synergier.

“De fleste af vores brugere oplever det som noget specielt at være investor og vil meget gerne bidrage aktivt til virksomheden. Identiteten som aktionær er under forandring - alle kan være med og bidrage til virksomheden. Denne forandring og synergi understøtter Capdesk” fortæller Casper Arbøll om virksomhedens målsætning.

Øjne på London

I øjeblikket stiger private investeringer i SMV´er voldsomt i udlandet. Dette ses specielt i lande som USA, Storbritannien og Sverige. Udviklingen er bl.a. båret af fænomener som equity crowdfunding, der for eksempel i Storbritannien er vokset med 410% siden 2012. Virksomheder der er finansieret gennem equity crowdfunding har i gennemsnit 160 små private investorer, og det er her Capdesk ser et potentiale: “Der sker i øjeblikket utroligt meget i Storbritannien. I 2015 fik flere hundrede virksomheder finansiering igennem equity crowdfunding, og det er kun begyndelsen. En sådan udvikling ser vi endnu ikke i Danmark, men forhåbentlig vil synet på private investeringer i SMV’er ændre sig de næste par år. Capdesk ønsker at gøre unoterede aktier interessante for alle, og håber at kunne spille en væsentlig rolle i Danmark i fremtiden”, siger Christian Gabriel.

Info boks

  • Capdesk blev stiftet i sommeren 2015 og åbnede for de første brugere i november.
  • Capdesk her på nuværende tidspunkt i beta version og alle virksomheder kan anmode om at få en adgang til systemet fra februar.
  • Capdesk er støttet af den danske business angel Nicolaj Højer Nielsen og Innovationsfonden.

Kontakt Christian Gabriel for mere information på +45 50 70 29 55 eller christian@capdesk.com

1. Nesta, University of Cambridge https://www.nesta.org.uk/sites/default/files/understanding-alternative-finance-2014.pdf