MVF Global

PanelSök lanserar ny design

Press Release   •   Feb 11, 2013 14:30 GMT

PanelSök.se har fått nytt utseende. Sajten har funnits sedan 2010 och fungerar som en gratis tjänst där du kan registrera dig med flera marknadsundersöksföretag på en gång.  I sina nya riktlinjer vill sajten klargöra vad betalda undersökningar är och vad du kan förvänta dig av att genomföra sådana.

Betalda undersökningar har fått dåligt rykte de senaste åren då oseriösa sajter utlovat rikedom och orealistiska belöningar i utbyte mot att du fyller i undersökningar på internet. Det är viktigt att förstå att man inte blir rik på att genomföra betalda undersökningar, och att man inte bör se det som en motsvarighet till ett heltidsarbete. Betalda undersökningar bör istället ses som en extrainkomst utöver din vanliga inkomst. Det är ganska vanligt att betalningar sker i värdecheckar eller presentkort så var noga med att läsa igenom detaljerna innan du medverkar.

I grunden är marknadsundersökningar en enkel modell;  företag anlitar marknadsundersökningsföretag inför en ny produktlansering, marknadsundersökningsföretagen frågar allmänheten om vad de tycker om produkten/tjänsten och företaget får på så sätt värdefull feedback om sina produkter eller tjänster. Konsumenters åsikter är värdefulla för företag och därför finns det möjlighet att få betalt.

Inför nylanseringen satte PanelSök.se upp nya, klara riktlinjer för sin tjänst. En av dessa riktlinjer är att understryka att sajten bara samarbetar med Sveriges största, betrodda och legitima markandsundersökningsföretag. Det finns dessutom en garanti om att du aldrig kommer behöva betala för tjänsten eller dess partners och att du kan avregistrera dig när som helst. Men de vill också understryka att man inte bör se betalda undersökningar som något annat än en möjlighet att ge sin åsikt om produkter och tjänster och att man som tack för detta kan få belöningar av varierande sort.

PanelSök ingår i MVF Global, ett marknadsföringsföretag som jobbar med IT, digitala medier och customer acquisition.