Skip to content
Diesel Power AB huvudkontor i Kungsbacka
Diesel Power AB huvudkontor i Kungsbacka

Press release -

Cox Powertrain - Allt för sjön, Stockholm: Diesel Power AB Presenteras som Sveriges Distributör för Powertrains Reverlutionerande Dieselutombordsmotorer

Allt för sjön, Stockholm, March 3-11, 2018 – Stand A06:02

STOCKHOLM, 2 mars, 2018 - British Marine Diesel Innovator Cox Powertrain har presenterat Diesel Power AB som svensk distributör för deras lätta men högeffektiva utombordsmotorer. Den första modellen, CXO300, kommer att lanseras senare i år. Diesel Power är en väletablerad distributör för några av världens ledande märken för marinmotorer och har många års erfarenhet av introducering av nya marinmotorer på den svenska marknaden. De backas dessutom upp av en hög service och support.

Diesel Power är baserat i Kungsbacka, strax söder om Göteborg, och kommer att presentera en fullskalig modell av CXO300 för första gången på mässan Allt för sjön i Stockholm, den 3-11 mars 2018.

Vd Peter Nauwerck säger, “Diesel Power är väldigt stolt över att ha blivit utvald som svensk distributör för Cox Powertrains transformativa dieselmotorer. Under många år har vi sett hur marinmarknaden har gått från användning av inombords- till utombordsmotorer. För vissa tillämpningar har dock traditionella bensinmotorer inte varit ett alternativ och kunder, i synnerhet yrkesmässiga användare såsom marin, sjöräddning och svenskt tull väntar nu ivrigt på en högeffektiv dieselutombordare. Vi vet att andra företag utvecklar dieselutombordsmotorer, men vi blir det första företaget i Sverige att lansera en motor som från grunden har byggts specifikt för yrkesmässig marin användning. Den svenska marknaden är redo för detta.

Cox Powertrains globala försäljningschef, Joel Reid tillade "Diesel Power har ett mycket starkt team med exceptionell teknisk expertis som har byggts upp under många år inom marina motorer och dieselmotortillämpningar. De har solida och mångåriga relationer med deras diesel- och marinmotormärken och garanterar en utmärkt support för deras kunder. De passar oss helt perfekt."

SLUT

Mediekontakter:

Cox Powertrain:

Reena Bayley, Global Marketing Manager

Cox Powertrain Limited

Tel: +44 (0) 1273 454 424

E: reena.bayley@coxpowertrain.com

Karen Bartlett

Saltwater Stone

Tel: +44 (0) 1202 669 244

E: k.bartlett@saltwater-stone.com

Diesel Power AB

Peter Nauwerck

peter@dpower.se

Tel dir. 031-748 62 03Mobil 0705-685773

www.dpower.se

Related links

Topics

Categories


Om Cox Powertrain

Cox Powertrain är en världsledande brittisk konstruktör och tillverkare av dieselmotorer som utvecklas för tillämpning över hela världen.

Cox Powertrain är baserat på Englands sydkust och stöds av försvarsdepartementet och starka delägare bestående av privata och institutionella investerare. Företaget har genomfört ett långsiktigt utvecklingsprogram för banbrytande nya produkter.

Företaget leds av Cosworths förre VD, Tim Routsis, vars bakgrund ligger inom motorutveckling på globala fordons-, rymd- och marinmarknader och dess uppgift är att leverera ett helt nytt koncept inom dieselmotorer med en potential att kunna revolutionera den marina marknaden.

Med en stark stamtavla från Formel 1-racing och tillverkning av premiumbilar har Cox högkvalificerade ingenjörsteam många års erfarenhet av förbränningsmotorer och förstår de många svårigheter som kunderna upplever i deras vardag.

Cox första revolutionerande dieselutombordsmotor, CXO300, är den effektivaste dieselutombordsmotorn som någonsin utvecklats. CXO300 är en lätt men mycket kraftfull enkelbränslemotor med samma prestanda och effektivitet som inombordare, men med bekvämligheten och flexibiliteten hos en utombordare.

För mer information, se www.coxmarine.com

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone