Skip to main content

FLIR: Navigeren in het donker is vanaf nu een stuk makkelijker

Press Release   •   Feb 28, 2017 15:20 GMT

​De nieuwe compacte M100/M200-warmtebeeldcamera's van FLIR zorgen voor een ongekend nieuw bewustzijnsniveau op het water

De nieuwe compacte M100/M200-warmtebeeldcamera's van FLIR zorgen voor een ongekend nieuw bewustzijnsniveau op het water

Vandaag hebben we de introductie bekendgemaakt van de M100 en M200, twee nieuwe maritieme warmtebeeldcamera's. Met deze introductie is de wereld van warmtebeelden voortaan toegankelijk voor meer watersporters. Eén van de voordelen van warmtebeeldcamera's is een beter omgevingsbewustzijn tijdens het vissen, zeilen of varen in het donker.

De FLIR M100 en M200 zijn de meest compacte draai- en kantelbare maritieme warmtebeeldcamera's die FLIR ooit heeft gemaakt. Ze zijn gebaseerd op de hoogwaardige Boson™-warmtebeeldcamera van FLIR, met zijn kenmerkende geïntegreerde multi-core videoprocessor die een superieure beeldkwaliteit heeft en van kunstmatige intelligentie gebruikmaakt. Wanneer de M100 en M200 worden gecombineerd met een Raymarine Axiom-MFD, kunnen gebruikers profiteren van de nieuwe intelligente ClearCruise™-warmtebeeldanalyse van FLIR. Hiermee beschikken watersporters over een compleet nieuw bewustzijns- en veiligheidsniveau aan boord, doordat zij zichtbaar én hoorbaar worden gewaarschuwd wanneer objecten zoals schepen, obstakels of navigatieboeien worden gedetecteerd.

De M100 heeft een aanpasbare kantelfunctie die kan zorgen voor compensatie wanneer het schip met hoge voorsteven vaart. Met een prijs van nog geen 2500 euro is de M100 de meest betaalbare maritieme warmtebeeldcamera van FLIR. De M200 is een baanbrekend product dat dankzij de volledige draai- en kantelfunctie de mogelijkheid biedt om zowel verticaal als horizontaal 360 graden zicht te hebben. Met een prijs van onder de 3500 euro maakt de M200 veiligere navigatie betaalbaar voor meer watersporters over de hele wereld.

Belangrijkste kenmerken van de M100 en M200

Eenvoudige installatie op elk vaartuig

Dankzij de IP-videotechnologie is de installatie veel eenvoudiger, omdat extra videokabels overbodig worden. Via een eenvoudig Ethernet kunnen de M100 en M200 een netwerkverbinding maken met meerdere compatibele MFD's.

Blijf alert, blijf veilig

Met de FLIR ClearCruise™ IR Analytics-technologie in combinatie met nieuwe Raymarine Axiom-MFD's kunnen gevaarlijke obstakels beter in de gaten worden gehouden.

Meer warmtebeeldfuncties voor minder geld

Warmtebeeldcamera's met een optimale resolutie van 320x240 zijn verkrijgbaar vanaf EUR 3495/ USD 2499.99 excl. TAX.

De M100 en M200 zijn vanaf het einde van het eerste kwartaal verkrijgbaar via het FLIR-netwerk van Raymarine- en FLIR Maritime-dealers. Meer informatie over deze producten is te vinden op www.flir.com/marine.

ENDS

Media contacts:

Ruud Heijsman

+32 3665 5100

ruud.heijsman@flir.com

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Attached Files

PDF document