Raymarine's most advanced solid-state marine radar, the Quantum® 2 with doppler target identification technology

Press release -

Raymarine: FLIR Doppler Teknolojisine Sahip Raymarine Quantum 2 CHIRP Radar'ı Duyurdu

WILSONVILLE, YA DA 20 Mart 2018 – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) bugün en gelişmiş katı hal denizcilik radarı olan, doppler hedef tanımlama teknolojisine sahip Quantum® 2'yi duyurdu. Raymarine'in ödüllü Axiom® çok işlevli ekranlarıyla entegre edilmek üzere tasarlanan Quantum 2, hem uzun hem de kısa menzillerde hareketli ve statik hedefleri akıllı şekilde tanımlayarak tekne kullanıcısının durumsal farkındalığını artırır.

Gelişmiş doppler işlemeyi kullanan Quantum 2, sabit hedeflere göre hareketli hedeflerden gelen radar yankı frekansı ötelemesini tespit etmesi için özellikle ayarlanmıştır. Quantum 2 daha sonra, yakınlaştıklarını (kırmızı) veya uzaklaştıklarını (yeşil) göstermek için hareketli hedefleri benzersiz renk kodlarıyla renklendirir. Bununla birlikte, Quantum 2; deniz taşıtının önünde bulunan 200 metre dahilindeki potansiyel tehlikeli statik hedefleri vurgulayarak ve renk kodlarıyla renklendirerek kaptanların seyirdeki yakın tehlikeleri tanımasını sağlayan yeni bir özellik olan Güvenlik Sektörü özelliğini getirir.

İleri seviye kullanıcılar ve profesyonel kaptanlar Quantum 2’nin 25-hedefli mini-otomatik radar çizim yardımından (MARPA) memnun kalacak. Esasen ABD Sahil Muhafaza ve diğer hızlı müdahale gemileri için tasarlanmış olan Quantum 2’nin MARPA özelliği doppler desteklidir; yani gelen temaslar radar ekranı tarafından otomatik olarak alınabilir. Bu, hedefleri manuel olarak alma veya hedef bölgeleri tanımlama ihtiyacını ortadan kaldırarak kaptanların iş yükünü azaltır ve kalabalık su yollarında seyri kolaylaştırır.

Quantum 2 ayrıca emsalsiz çözünürlük ve ayırma kalitesiyle tekneler, belirli işaretler, kayalar ve hava akımları gibi hedefleri görüntülemek için sıkıştırılmış, radar darbelerini kullanan CHIRP Darbe Sıkıştırma teknolojisine de sahiptir.Yalnızca 12,3 lbs. (5,6 kg) olan ağırlığıyla Quantum 2, geleneksel magnetron radarlardan yarıya kadar daha hafiftir. Quantum 2'nin esnek tasarımı, Raymarine çok işlevli ekranlara (MFD) Wi-Fi bağlantısına veya geleneksel kablolu yapılandırmaya olanak tanımasıyla kurulumu çok daha kolay hale getirir ve ek radar kablosu veya arayüz kutuları ihtiyacını ortadan kaldırır.

Quantum 2, tüm dünyada 2018 yılının ikinci çeyreğinden itibaren Raymarine yetkili bayi ağı üzerinden 1.949,99 ABD dolarından başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Quantum 2 hakkında daha fazla bilgi edinmek için şu adresi ziyaret edin: www.raymarine.com/quantum2

####

Medya iletişimi: