Skip to content
Raymarine, 2017 Miami Uluslararası Tekne Fuarı'nda 3B görüntüleme özelliğine ve gerçek CHIRP işlevlerine sahip dört çekirdekli, dokunmatik ekranlı MFD'nin lansmanını yaptı
Raymarine, 2017 Miami Uluslararası Tekne Fuarı'nda 3B görüntüleme özelliğine ve gerçek CHIRP işlevlerine sahip dört çekirdekli, dokunmatik ekranlı MFD'nin lansmanını yaptı

Press release -

Raymarine: Karşınızda RealVision 3D™ Sonarı ve Lighthouse 3 İçeren Axiom™ Çok İşlevli Ekranları

Raymarine, 2017 Miami Uluslararası Tekne Fuarı'nda 3B görüntüleme özelliğine ve gerçek CHIRP işlevlerine sahip dört çekirdekli, dokunmatik ekranlı MFD'nin lansmanını yaptı

Deniz elektroniği sektörünü kökünden sarsacak, devrim niteliğindeki yeni Raymarine MFD ürün grubu Axiom'u müşterilerimize sunmaktan gurur duyuyoruz.

"Axiom" sözcüğünün Merriam-Webster sözlüğündeki anlamına bakalım: "argüman veya çıkarımların temeli olarak doğru kabul edilen ifade" veya "oturmuş bir kural veya ilke ya da kendiliğinden apaçık olan bir gerçek". Kelimenin kökü, "layık olan şey" anlamına gelen Yunanca axios ve Latince axioma kelimelerine dayanır.

Böyle bakıldığında, ‘AXIOM’ gerçekten de Raymarine’in yeni, güçlü ve çok işlevli navigasyon sistemi için en uygun isimdir. AXIOM, dahili RealVision 3D™ sonarı, yepyeni LightHouse 3 işletim sistemi ve üstün hıza sahip dört çekirdek performansıyla navigasyon ve balık bulma performansı alanında tamamen yeni bir dönemi temsil ediyor.

Raymarine Axiom MFD ürün grubu, Raymarine’in özel RealVision 3B teknolojisi aracılığıyla su altında balık ve yapı tanımlanmasına yönelik gerçek gibi görüntüler sunmaktadır. Tamamen camdan oluşan yeni, sağlam dokunmatik ekranlar 7, 9, ve 12,1 inç boyutlarında sunulur ve Raymarine’in yeni LightHouse 3 işletim sistemi yüklü halde gelir. LightHouse 3 işletim sistemi, Axiom’un hızlı, dört çekirdekli işlemcisinin gücünden de yararlanarak, hızla öğrenilip kolayca kişiselleştirilebilen baştan tasarlanmış bir arayüz ile sezgisel ve güçlü bir gezinme deneyimi sağlar.

YENİ RealVision 3B Sonarı

RealVision 3B Sonarı, balıkçıların yıllardır özlemini çektiği teknolojidir: Teknenin, altında, arkasında ve yan taraflarındaki her şeyi aynı anda ve üç boyutlu olarak görebilme özelliği. RealVision 3B, son derece hızlı dört çekirdekli işlemci performansı sayesinde yapı, siper, balık ve yem gibi tüm unsurlarıyla birlikte su altı dünyasının tamamını inanılmaz detaylı bir şekilde görüntüler. Kullanıcı, 3B görüntüye kolayca kaydırma, eğme ve yakınlaştırma uygulayarak gölün dibinden teknenin alt kısmına bakmak gibi sıra dışı bakış açıları dahil olmak üzere, görüntüyü istediği her açıdan inceleyebilir.

Keşfe çıkmak istediğiniz bir siper parçası mı gördünüz? Belki de dipten yüzen büyük bir grup balığı veya etrafta dolaşan açık deniz canlılarını izlemek istiyorsunuz? Üç boyutlu alanın herhangi bir yerindeki ilgi duyduğunuz noktaya dokunmanız yeterlidir. Kolayca belirlenen bir rota, anında harita görünümünde gösterilir.

Raymarine, Axiom ile balıkçılara su altı verilerine bakmanın tamamen yeni bir yolunu ve kendilerine özgü ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik geniş kapsamlı özelleştirme olanaklarını sunuyor. Bunların tamamı tek bir çeviriciden gerçekleştirilebilir, herhangi bir kara kutuya gerek yoktur.

RealVision 3B çeviricileri ile CHIRP DownVision, CHIRP SideVision, Yüksek Frekanslı CHIRP ve RealVision 3B işlevleri tek bir çevirici içerisinde toplanır. Ayrıca Raymarine’in cayro dengeli sonar teknolojisi teknenin hareketlerinden etkilenmeyen gerçek gibi 3B sonar görüntüleri sunar. Sola ve sağa doğru 90 metreye kadar ve 90 metre derinliğe kadar ulaşabilen ayarlarıyla bütün bir su kütlesinin incelenmesi her zamankinden daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Gölün suyunu tamamen boşaltmak dışındaki en iyi seçenek olan RealVision 3B balıkçılar, dalgıçlar, arama ve kurtarma ekipleri ile tekne sahiplerine su dibinin topografisini, döküntüleri ve balıkları gösteren doğru ve kolay anlaşılır bir görünüm sağlar. Sonar, harita çizme, yana ve aşağı doğru bakma teknolojilerinin en sonunda bir araya getirilmesi sayesinde kullanıcılar, su altının geniş kapsamlı ve doğru bir görüntüsünü elde edebilecektir.

Son Teknoloji Ürünü İşletim Sistemi ve Donanım

Raymarine mühendisleri, müşterilerin daha güçlü ve sezgisel bir kullanıcı deneyimi taleplerine kulak verdi. Peki sundukları çözüm nedir? LightHouse 3, birkaç dokunuşla her şeyi kontrol edebileceğiniz hızlı, akıcı ve kullanımı kolay bir arayüzdür. LightHouse LiveView Menü Kontrolleri, kullanıcıların haritayı kolayca özelleştirip navigasyon ekranının değişmesini gerçek zamanlı olarak görmesine olanak tanır. Akıllı Bağlam Pencereleri ve Yeni Harita Modlarının eklenmesi Basit, Ayrıntılı ve Avlanma harita modlarına hızlı erişim sağlayan sade menüler sunmaktadır.

Deniz elektroniğinde çoğu zaman göz ardı edilen önemli bir faktör olan işlemci, birçok özelliğin hangi hızda ve kolaylıkta birlikte çalıştırılabileceğini belirler. Her Axiom cihazının temelinde önemli bir donanım yatmaktadır: dört çekirdekli bir CPU. Kullanıcı bu sayede cihazını hızla başlatabilir, çeşitli pencereler, veri kutuları ve gerçek zamanlı ayarlamalar içeren birçok ekran görünümünü aynı anda çalıştırabilir ve tüm bunlar yapılırken Axiom da çok sayıda arka plan görevini yürütmeyi sürdürebilir.

Raymarine Axiom MFD Serisinin satış fiyatları 649,99 ile 3349,99 ABD doları arasında değişmektedir excl. TAX

Ends

For further media information, please contact:

Ruud Heijsman

+32 3665 5100

ruud.heijsman@flir.com

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Related links

Topics

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone