Sticky

Ad of the month - Congratulations Fortum!

News   •   Dec 02, 2013 09:53 EST

Stockholm den 2 december 2013Fortums annons på YouTube är novembers mest effektiva annons enligt Sticky som mäter vilka annonser som syns bäst på nätet.

Den vinnande annonsen, som ingår i Fortums ”Flytta-elen kampanj”, låg på YouTube, sågs av 100 % av konsumenterna och hade mycket hög effekt.

"Kul att vi med Fortum kunde upprepa det goda resultatet från i somras och säkerställa att placeringarna observeras och tas emot på det sätt som vi vill. Kombinationen av rätt placering och ett bra kreativt material ger resultat och det är mycket bra att vi kan få det bekräftat med mätningar via Sticky” säger Clara Grelsson som arbetade som Digital Manager för Fortum på Mindshare när kampanjen planerades men som nu arbetar som Account Director.

”Sticky är den enda aktören på marknaden som kan mäta antalet sedda impressions. Vi genomförde helt nyligen en studie som visar på att endast 23 % av alla digitala annonser tittas på i genomsnitt! Rent tekniskt går drygt hälften av alla annonser på nätet inte att se då de inte laddas in screen och varannan ”viewable” impression blir ses inte då användarna har uppmärksamheten på annat på skärmen.” säger Mathias Plank, VD och grundare av Sticky.

”Det handlar om stora mängder annonsinvesteringar som Sticky ser till att du inte längre bara kastar i sjön. Med sedda impressions skapas plötsligt en transparant annonsmarknadsplats på nätet som gagnar både köpar- och säljarsidan.” fortsätter Plank.  

Sticky som har sin största marknad i USA, använder en unik eye tracking-teknologi för att mäta vilka annonser som syns och vilka som inte syns. Bland Stickys kunder märks förutom Mindshare även MEC, Procter & Gamble, Google och AOL.

Månadens bästa annons utses genom att jämföra de omkring 100 annonser som varje månad mäts av Sticky i Sverige.

Om Sticky

Sticky är ett medieteknikföretag som hjälper mediebyråer, annonsörer och medieägare att säkerställa att deras displayannonsering syns på nätet. Med objektiv och relevant data på vem som ser vad på nätet, kan Stickys kunder utvärdera och optimera sina digitala investeringar.

Sticky har vunnit flertalet priser för sin innovativa teknologi:

·  Next Wave Award, iMedia (2013)

·  Highly Commended Award, IAB Europe (2013)

·  Great Mind Award, ARF (2013)

·  Disruptive Innovator Award, NGMR (2012)

·  Red Herring Europe Top 100 Winner (2011)

Kontakt

Mathias Plank, grundare och VD

Telefon: 070 536 02 00 eller E-mail: mathias@sticky.ad