Sticky

Ad of the month - Congratulations Lenson and Eniro!

News   •   Jul 03, 2013 01:00 EDT

Eniro.se helt rätt för Lenson

Stockholm den 3 juli 2013Lensons annons på eniro.se är juni månads mest effektiva annons enligt Sticky som mäter vilka annonser som syns bäst på nätet.

Lenson, utsedda till Årets e-handlare sex år i rad inom sin kategori, triumferade stort när Sticky presenterade juni månads mest effektiva annons. Annonsen på eniro.se sågs av 100 % av konsumenterna och hade en mycket hög effekt.   

"Stickys mätningar visar tydligt på kraften av digital annonsering! Vi är mycket glada att våra kunders medieinvesteringar bevisligen ger den effekt som eftersträvats." säger Mats Selling, säljchef på Eniro.

”Sticky är den enda aktören på marknaden som kan mäta antalet sedda impressions. Rent tekniskt går drygt hälften av alla annonser på nätet inte att se då de inte laddas in screen. Men det räcker inte. Mer än var tredje ”viewable” impression blir inte sedd då användarna tittar på annat på skärmen.", säger Mathias Plank, VD och grundare av Sticky.

”Det handlar om stora mängder annonsinvesteringar som Sticky ser till att du inte längre bara kastar i sjön. Med sedda impressions skapas en transparant annonsmarknadsplats på nätet som gagnar både köpar- och säljarsidan”, säger Plank.  

Sticky som har sin största marknad i USA, använder en unik eye tracking-teknologi för att mäta vilka annonser som syns och vilka som inte syns. Bland Stickys kunder märks förutom Eniro, MEC, Procter & Gamble, Google, Blocket och AOL.

Månadens annons utses genom att jämföra de omkring 100 annonser som varje månad mäts av Sticky i Sverige.

Om Sticky

Sticky är ett medieteknikföretag som hjälper mediebyråer, annonsörer och medieägare att säkerställa att deras displayannonsering syns på nätet. Med objektiv och relevant data på vem som ser vad på nätet, kan Stickys kunder utvärdera och optimera sina digitala investeringar.

Priser och utmärkelser

Highly Commended Award, IAB Europe, 2013

Great Mind Award, ARF 2013

Disruptive Innovator Award, NGMR 2012

Red Herring Europe Top 100 Winner, 2011

Kontakt

Mathias Plank, grundare och VD

Telefon: 070 536 02 00

E-mail: mathias@sticky.ad