Silobreaker

Ny Affärschef Norden på Silobreaker

Press Release   •   Feb 03, 2010 03:06 EST

Anders Kasberg, tidigare VD på SWEDMA, blir ny Affärschef Norden på svensk-engelska sökteknologibolaget Silobreaker.

Det Londonbaserade företaget Silobreaker utvecklar sök- och omvärldsbevakningslösningar som  i  realtid analyserar nyhetsflöden och presenterar händelserna i ett sammanhang via grafiska resultat.  Nu  satsar  Silobreaker på den Nordiska marknaden genom att anställa Anders Kasberg som ny affärschef.

Silobreaker.com är en kostnadsfri nyhetssöktjänst på engelska med målgrupper som PR branschen, informationavdelningar, journalister, forskare, offentlig sektor, studenter och allmänt nyhetsintresserade som vill söka och förstå information på ett effektivare sätt än vad traditionella söktjänster har erbjudit hittills.  Silobreaker finner människor, företag, organisationer, ämnen, platser och nyckelord i sökresultaten, förstår hur de relaterar till varandra i nyhetsflödet och sätter dem i sitt sammanhang  genom grafiska resultat i intuitiva användargränssnitt.  Sajten påminner utseendemässigt om en nyhetstidning men är automatiserad utan någon mänsklig redaktionell insats.

Silobreaker säljer även företagsspecifika mjukvarulösningar för beslutsstöd och omvärldsbevakningssystem med Silobreaker Enterprise Software Suite. Där kombineras de publika nyhetskällorna med företagets interna  strukturerade och ostrukturerade information och annan inköpt data, som patentdata, forskningsrapporter eller börskurser. Silobreaker är baserat på en idé från svenska utvecklare och all utveckling idag sker i Sverige.

 -Ungefär 70% av vår trafik till Silobreaker.com kommer från Nordamerika och Storbritannien, men vi har märkt ett ökat intresse från nordiska företag och myndigheter för vår sökteknologi och omvärldsbevakningsverktyg och vi kommer  nu satsa mer på Norden som en marknad säger Kristofer Månsson, CEO Silobreaker. Med vårt svenska arv, känns Sverige som en andra hemmamarknad och  Anders kommer, med sin bakgrund från IT, onlinetjänster och reklam & media, kunna tillföra mycket för att etablera Silobreaker som en aktör inom söktjänster och omvärldsbevakning i Norden.

- Det ska bli oerhört spännande att arbeta med Silobreaker som här om året var ett av de utvalda företagen på Red Herring top global 200 list och MediaTech top 100. Utmaningen med informations- och nyhetshantering idag är inte att hitta information utan att på kort tid kunna analysera den och sätta den i ett sammanhang. Och där kommer Silobreaker in i bilden säger Anders Kasberg.

Anders Kasberg har en examen från Handelshögskolan i Stockholm. Tidigare har Anders varit VD på Swedma, Intresseorganisationen för direktmarknadsföring, Affärsområdeschef på Teleadress/hitta.se, Marknadschef på Celltribe samt haft flertalet befattningar på Ericsson i Sverige och USA. Anders har även arbetat som konsult för grannar.se och hemq.se.

För mer information

Kristofer Månsson, CEO, tel +44 7785 256 974, e-post kristofer.mansson@silobreaker.com
Anders Kasberg, Affärschef Norden, tel 0703-774107, e-post anders.kasberg@silobreaker.com

Om Silobreaker

Silobreaker grundades 2005 och har kunder bland myndigheter, företag och privatpersoner över hela världen. Huvudkontoret finns i London men teknikutveckling sker i Stockholm. Genom att kombinera sina sök- och analysteknologier med aggregerat nyhetsinnehåll från cirka 20.000 nyhets, forskning, bloggar och multimediakällor, skapar Silobreaker nästa generations system för  medieanalys och omvärldsbevakning. Den visuella presentation av sökresultat visar inte bara vilka artiklar, bloggar eller videos som innehåller ett sökord utan skapar automatiskt nätverk, trendgrafer, listor på mest förekommande personer, företag och händelser kopplat till sökningen.  www.silobreaker.com