Press release -

"I'M NO LONGER A SHEEP" - SA'RA CHARISMATA

Sa’ra Charismata debuterade för exakt ett år sedan, med en direkt signal om att det här inte skulle handla om en “vanlig” pop-karriär. Singeln “Gold Digga” tog tydligt avstånd från rådande normer och ville få oss att på nytt sätta fokus på grundläggande humanistiska värden. Även om det som den kontroversiella siten Afropunk.com skriver skulle kunna vara så att Sa’ra faktiskt är “an outspoken voice that mainstream media may never acknowledge” var det också uppenbart att budskapet gav resonans. “Gold Digga” fick omedelbar internetkärlek, toppade svenska Studentradio-listan och Sa’ra räknades av Jan Gradvall som ett av årets fem mest intressanta nya namn inom Svensk musik.

Efter debutsläppet har Sa’ra fokuserat på studiojobb men också tillsammans med sitt band blivit en återkommande attraktion på Stockholms klubbscener. Senast ett hyllat framträdande på Manifest On Tour på Debaser, Stockholm.

Budskapet fortsätter att vara helt centralt i Sa’ra Charismatas musik och nya singeln “Sheep” är något som borde vara så självklart som en kraftfull uppmaning att “Vi måste tänka själva”, låt oss sluta att blint följa ideal som grundar sig i kommersiella eller politiska krafter. Om “Sheep” kan vara en låt som kan få oss att samlas och se varandra som människor i en tid där vi mer än någonsin verkligen behöver varandra skulle jag känna att jag har nått mitt mål säger Sa’ra Charismata.


“Sheep” är skriven och producerad av Sa’ra Charismata tillsammans med Indigo, produktionsteamet bestående av Axel Algmark och Andreas Jönsson och släpps denna vecka genom Sa’ra Charismatas egen etikett Balls n Dress med distribution av SpinnUp (Uni)

Se Sa'ra Charismata på scen: 

15 Januari - Angola3 Event Amnesty International  - Taverna Brillo, 

30 Januari - Pero Älskar Musik - Teater Pero Sveavägen 114 

5 Februari - Manifest On Tour - Fasching 

Related links

Topics

  • Events

Categories

  • musik
  • ny singel
  • turne
  • live
  • aktivism
  • angola3
  • sara charismata

Balls n Dress is an independent Music label started by the artist Sa'ra Charismata in Stockholm, Sweden.