News -

Ad of the month - Congratulations Fortum!

FORTUM FÅR LYSANDE RESULTAT PÅ DN.SE

Stockholm den 2 augusti 2013 – Fortums annons på dn.se är juli månads mest effektiva annons enligt Sticky som mäter vilka annonser som syns bäst på nätet.

Fortum, som under juli månad lanserade en gemensam kampanj tillsammans med Eurobonus, står som solklar vinnare av månadens mest effektiva annons i Sverige. Annonsen på dn.se sågs av 100% av konsumenterna och hade väldigt hög effekt.  

"Det är enormt viktigt att kunna få ut data och se resultaten av hur annonser tas emot och uppfattas. Det hjälper oss mycket i planeringen av framtida placeringar och kampanjer" säger Clara Grelsson, Digital Manager för Fortum hos Mindshare. 

Sticky är den enda aktören på marknaden som kan mäta antalet sedda impressions. Vi genomförde helt nyligen en studie som visar på att endast 23 % av alla digitala annonser tittas på i genomsnitt! Rent tekniskt går drygt hälften av alla annonser på nätet inte att se då de inte laddas in screen och varannan ”viewable” impression blir ses inte då användarna har uppmärksamheten på annat på skärmen.” säger Mathias Plank, VD och grundare av Sticky. 

Det handlar om stora mängder annonsinvesteringar som Sticky ser till att du inte längre bara kastar i sjön. Med sedda impressions skapas plötsligt en transparant annonsmarknadsplats på nätet som gagnar både köpar- och säljarsidan” fortsätter Plank.  

Sticky som har sin största marknad i USA, använder en unik eye tracking-teknologi för att mäta vilka annonser som syns och vilka som inte syns. Bland Stickys kunder märks förutom Mindshare, MEC, Procter & Gamble, Google, Blocket och AOL.

Månadens bästa annons utses genom att jämföra de omkring 100 annonser som varje månad mäts av Sticky i Sverige.

Om Sticky

Sticky är ett medieteknikföretag som hjälper mediebyråer, annonsörer och medieägare att säkerställa att deras displayannonsering syns på nätet. Med objektiv och relevant data på vem som ser vad på nätet, kan Stickys kunder utvärdera och optimera sina digitala investeringar.

Priser och utmärkelser

  • Highly Commended Award, IAB Europe, 2013
  • Great Mind Award, ARF 2013
  • Disruptive Innovator Award, NGMR 2012 
  • Red Herring Europe Top 100 Winner, 2011

Related links

Topics

  • Web media

Categories

  • sticky
  • månadens annons
  • mathias plank
  • media technology

Contacts

Mathias Plank

Press contact Founder & CEO +46705360200

Related content