News -

Ad of the month - Viasat video ad!

VIASATS VIDEOANNONS SYNS PÅ BLOCKET JOBB

Stockholm den 12 september 2013Viasats videoannons på Blocket Jobb var augusti månads mest effektiva annons enligt Sticky som mäter vilka annonser som syns bäst på nätet.

Viasat som valt att annonsera med en video på blocket.se/jobb fick höga värden och stod som vinnare av månadens mest effektiva annons i Sverige under augusti månad.

Annonsen sågs av 97% av konsumenterna och hade mycket hög effekt.   

"På bara två år har Blocket Jobb blivit en av de mest välbesökta jobbsajterna i landet och det är därför naturligt att driva utvecklingen på platsannonsmarknaden framåt. Vi ser en tydlig trend där kandidater önskar veta mer om företaget vars tjänst de är intresserade av. Video utgör en bra möjlighet för arbetsgivare att kommunicera varumärke, värderingar och företagskultur. Att video faller kandidaterna väl i smaken är utmärkelsen "Månadens Annons" ett tydligt bevis på. Detta sporrar oss att fortsätta driva utvecklingen framåt och lansera fler spännande produkter inom video för att kandidater och arbetsgivare ska hitta varandra på ett så enkelt och effektivt sätt som möjligt", säger Henrik Littorin, försäljningschef på Blocket Jobb.

”Sticky är den enda aktören på marknaden som kan mäta antalet sedda impressions. Vi genomförde helt nyligen en studie som visar på att endast 23 % av alla digitala annonser tittas på i genomsnitt! Rent tekniskt går drygt hälften av alla annonser på nätet inte att se då de inte laddas in screen och varannan ”viewable” impression blir ses inte då användarna har uppmärksamheten på annat på skärmen.” säger Mathias Plank, VD och grundare av Sticky.

”Det handlar om stora mängder annonsinvesteringar som Sticky ser till att du inte längre bara kastar i sjön. Med sedda impressions skapas plötsligt en transparant annonsmarknadsplats på nätet som gagnar både köpar- och säljarsidan.” fortsätter Plank.  

Sticky som har sin största marknad i USA, använder en unik eye tracking-teknologi för att mäta vilka annonser som syns och vilka som inte syns. Bland Stickys kunder märks förutom Blocket även Mindshare, MEC, Procter & Gamble, Google och AOL.

Månadens bästa annons utses genom att jämföra de omkring 100 annonser som varje månad mäts av Sticky i Sverige.                                 


Topics

  • Web media

Categories

  • mathias plank
  • sticky
  • media technology

Contacts

Mathias Plank

Press contact Founder & CEO +46705360200