News -

De visuellt bästa annonserna 2013

Stockholm den 29 januari 2013 – Den visuellt sett bästa annonsen förra året hade Telia som avsändare och låg på Facebook. Det visar en sammanställning av mediateknikföretaget Stickys eye trackingdata. 

Varje månad under 2013 har Sticky utsett den nätannons som lyckats bäst efter tre parametrar – andel som tittat på annonsen, tid användaren lagt på annonsen och annonsens förmåga att snabbt tränga igenom bruset (tid till första fixering). När helåret 2013 summeras är det Telia, Sveriges fjärde största annonsör i pengar räknat, som står som vinnare med sin annons på Facebook. Annonsen som ingick i Telias ”Livet Fungerar”-kampanj i maj 2013 syntes av 100 % av användarna och för mediaplanen stod MEC. 

”Vi är mycket glada att våra kunders medieinvesteringar bevisligen ger den effekt som eftersträvats. Det här är ett kvitto på hur bra kombinationen av en väl vald placering och ett starkt kreativt material kan bli. Stickys mätningar bevisar att smart planering ger våra kunder bästa tänkbara effekt för sin medieinvestering”, säger Thomas Myrhed, Head of Digital på MEC.

Samtliga annonser som utsetts till månadens annons 2013 ligger väsentligt över genomsnittsannonsen och att säkerställa att annonser syns är viktigt betonar Mathias Plank, VD och grundare av Sticky:

”De studier vi gjort visar att det är en mycket selektiv skara på bara 14 procent av världens displayannonser på nätet som faktiskt blir sedda. Det handlar om stora mängder annonsinvesteringar som Sticky ser till att du inte längre bara kastar i sjön. Med sedda impressions skapas plötsligt en transparant annonsmarknadsplats på nätet som gagnar både köpar- och säljarsida.”

Läs mer och se den kompletta listan (Infographic)

Sticky som har sin största marknad i USA, använder en unik eye tracking-teknologi för att mäta vilka annonser som syns och vilka som inte syns. Bland Stickys kunder märks förutom Aftonbladet  även MEC, Mindshare, Procter & Gamble, Blocket, Google och AOL.

Månadens bästa annons utses genom att jämföra de omkring 100 annonser som varje månad mäts av Sticky i Sverige.

Om Sticky

Sticky är ett medieteknikföretag som hjälper mediebyråer, annonsörer och medieägare att säkerställa att deras displayannonsering syns på nätet. Med objektiv och relevant data på vem som ser vad på nätet, kan Stickys kunder utvärdera och optimera sina digitala investeringar. Sticky har vunnit flertalet priser för sin innovativa teknologi:

·  Highly Commended Award, IAB Europe (2013)

·  Great Mind Award, ARF (2013)

·  Disruptive Innovator Award, NGMR (2012) 

·  Red Herring Europe Top 100 Winner (2011)

Kontakt: Mathias Plank, grundare och VD Telefon: 070 536 02 00 eller E-mail: mathias@sticky.ad

Topics

  • Web media

Categories

  • sticky
  • månadens annons
  • mathias plank

Contacts

Mathias Plank

Press contact Founder & CEO +46705360200

Ephraim (Jeff) Bander

Press contact President USA +1 917 523 0007