Press release -

Amuse revolutionerar royalties med nya, datadrivna Fast Forward

Amuse - skivbolaget för den nya generationens artister - presenterar idag Fast Forward. Genom Amuses omfattande tillgång till musikkonsumtions-data kan Fast Forward beräkna och betala artister upp till sex månader av framtida royalties. Amuse vill med sin nya tjänst ge den ständigt växande kategorin DIY-artister möjligheten att accelerera sina karriärer, utan att behöva ge upp sina musikrättigheter i traditionella skivkontrakt.

Fast Forward är den senaste produkten av Amuses vision att använda innovation för att främja artisters kreativa frihet och rättigheter. Sedan innan erbjuder Amuse 100% gratis digital musikdistribution till alla stora streamingtjänster. Den granulära konsumtionsdata som genereras används sedan för att upptäcka och signa ny talang till skivbolaget.

Fast Forward är en revolutionerande tjänst som använder maskininlärning för att räkna ut en artists framtida royalties. Med hjälp av upp till 27 miljarder datapunkter kan tjänsten räkna ut framtida royalties - på helt individuell basis. Tjänsten är sömlöst integrerad i Amuses app, och mot en mindre avgift kan Amuse-användare enkelt se och göra utbetalningar när som helst.

“Musikindustrin har alltid karaktäriseras av en inbyggd tröghet när det gäller pengar, inte minst genom att osignade artister vanligtvis behöver vänta 3-4 månader på utbetalningar från streamingtjänster. säger Andreas Ahlenius, Label Director på Amuse och fortsätter: “Historiskt sett har skivbolag använt förskott som ett sätt att låsa in artister i långa kontrakt. Vi använder nu förskott som ett verktyg för att hjälpa artister att behålla sin självständighet”.

Med andra ord gör Fast Forward det enkelt för artister som vill vara i kontroll över sin musikkarriär att ta ut och återinvestera sina pengar på ett strategiskt sätt, oavsett om det handlar om att finansiera en turné, köpa bättre inspelningsutrustning eller bara satsa på musiken på heltid.

“För några veckor sedan fick vi chansen att spela ett grymt gig i London med bara ett par dagars förvarning. Jag och min bandkollega Danny är baserade i Belfast och som artister kan det vara svårt att ta tillvara på den här typen av momentum när man inte kan planera sina omkostnader. Som av en händelse dök Fast Forward upp i min Amuse-app samma dag. Det gjorde att vi kunde betala för flyg, hyra instrument - det var verkligen en livräddare”, säger Kris Platt från den irländska duon och Amuse-användarna Blue Americans.

“Genom att kombinera vår långa erfarenhet inom musikindustrin med miljarder av datapunkter har vi skapat ett helt nytt sätt för oberoende artister att finansiera sin musik. Vi är väldigt stolta över att lansera en tjänst som är artistvänlig och innovativ - på riktigt - som kan bidra med verkligt värde till den moderna artisten”, säger Diego Farias, co-founder och CEO på Amuse.

Efter en framgångsrik investeringsrunda med inflytelserika investerare inom musik- och teknologisektorn har Amuse under det senaste året expanderat internationellt och öppnat kontor i såväl Los Angeles som Bogotá i Colombia. Amuses distributionsplattform används idag av tiotusentals användare över hela världen. I koppling till det arbetar företagets label-team med en samling av guld- och platinumsäljande akter i Europa, USA och Latinamerika - däribland några av Skandinaviens mest intressanta hiphop-artister så som Adel, Reyn, Saliboy och Grammisnominerade Simon Superti.


För mer information, hör av dig till:

Sofia Green, Head of PR

sofia@amuse.io

0046 (0)733 30 25 98

Subjects

 • Music

Tags

 • sverige
 • diego farias
 • om amuse: amuse är ett banbrytande skivbolag som ger gratis musikdistribution till artister över hela världen. skivbolaget använder digital musikkonsumtions-data för att upptäcka
 • andreas ahlenius
 • amuse.io
 • fast forward
 • musik
 • musik app
 • label
 • amuse
 • machine learning
 • technology

Om Amuse:

Amuse är ett banbrytande skivbolag som ger gratis musikdistribution till artister över hela världen. Skivbolaget använder digital musikkonsumtions-data för att upptäcka, utveckla och signa morgondagens platinum-säljande artister. Amuse skapades 2015 av grundare med lång erfarenhet från musikindustrin. Deras kollektiva vision om att omdefiniera och skapa en artistvänlig skivbolagsmodell har sedan dess fått stöd av inflytelserika investerare som Lakestar och Raine Ventures.

Press contacts

Sofia Green

Press contact Head of Communication & PR +46733302598

Julia Carlsson

Press contact Artist PR Manager +46793487166