Press release -

FACOM introduceert de R1PICO

FACOM introduceert de R1PICO

Deze set bevat een bit-ratel met flexibele kop, een magnetische zeskantkop, een verlengstuk inzetbaar als T-handgreep en een reeks handige doppen en bits in één ultracompacte box

Juni 2016 – FACOM heeft vandaag de R1PICO onthuld – een revolutionaire, ultracompacte gereedschapsset met bit-ratel en bits, geschikt voor heel wat verschillende mechanische aanhaal- en schroeftoepassingen. De lancering van de R1PICO is het sluitstuk van de zeer populaire reeks FACOM R2NANO.

De FACOM R1PICO legt nieuwe standaarden vast met zijn compacte afmetingen, is slimmer, nog kleiner en nog beter draagbaar dan zijn 'broer', de R2NANO. De set bevat een innovatieve nieuwe bit-ratel , aandrijving ¼ “ (FACOM R.180) met al even compacte verhoudingen en een vergrendelbare kop die 180° flexibel draait.

Deze slimme en praktische bit-ratel is specifiek ontworpen voor gebruikers die in kleine hoeken of krappe werkruimtes moeten werken en is enorm flexibel. Onmisbaar voor wie vaak essentiële reparaties en onderhoudswerken moet uitvoeren op plekken die moeilijk toegankelijk zijn.

In de handgreep van de R.180 bit-ratel zit een magnetische zeskantkop verwerkt, waarmee dit multifunctionele stuk gereedschap meteen ook een compacte en nuttige schroevendraaier wordt.

In de R1PICO-set zit ook een metalen 100 mm lang verlengstuk van hoge kwaliteit. Dat kan als stevige T-handgreep gebruikt worden voor extra aanhaalkracht bij moeilijkere klussen - voor extra kracht wanneer dat nodig is.

Bovendien heeft de R1PICO een nieuwe, speciaal ontworpen bithouder, zodat de compacte afmetingen nog beter benut worden.

Deze essentiële set van FACOM is doelbewust zo compact, licht en toegankelijk mogelijk ontworpen. De set bevat alle onderdelen die nodig zijn voor een maximaal gebruiksgemak en gebruiksnut bij klussen waar de ruimte in gereedschapskoffers of zakken beperkt is.

Inge De Cuyper, productmanager bij FACOM voor de groep Stanley Black & Decker: “Als het kleinere en slimmere broertje in de populaire R2NANO-familie, heeft de R1PICO de lat alweer hoger gelegd op het vlak van extra draagbare sets met ratels, doppen en bits. Voor vakmannen in de industriële sector, mechanische sector en bouwsector, die met lastige of complexe toepassingen werken, vooral waar bevestigingen, bouten, schroeven en andere bevestigingen moeilijk bereikbaar zijn, wordt de FACOM R1PICO vast en zeker de compacte toolkit bij uitstek.”

FACOM R1PICO – kenmerken in een oogopslag:

  • R.180 1/4" compacte bit-ratel met 180° flexibele/vergrendelbare kop en volledig metalen afwerking
  • 5 6-kant doppen 1/4'”: 6, 8, 10, 12, 13 mm
  • 15 bits:
  • Sleuf: 4, 5,5, 8 mm
  • 6-kant: 3, 4, 5, 6
  • Phillips®: PH1-PH2
  • Pozidriv®: PZ2
  • Resistorx®: TT10, 15, 20, 25, 30
  • Speciaal verlengstuk van 100 mm om als T-handgreep te gebruiken
  • Nieuwe dopsleutelbithouder (ECR.1) voor maximale ruimtebesparing
  • Robuuste en duurzame behuizing

Ga voor meer informatie over FACOM of om een plaatselijke groothandel te vinden naar www.FACOM.be of www.FACOM.nl

Referenties:

FACOM R1PICO (set), R.180, ECR.1

Contactpersoon pers:

Pauwels Annabelle – annabelle.pauwels@sbdinc.com

Related links

Topics

  • Motor

Categories

  • facom
  • r1pico

Over Facom

Facom, de grootste gereedschapsfabrikant van Europa, ontwerpt, produceert en verhandelt al meer dan 90 jaar gereedschap voor professionals in autowerkplaatsen en in de industriële onderhoudssector.

Het merk biedt meer dan 8000 producten, van opbergsystemen (gereedschapswagens, kasten, werkbanken, draagbare opbergsystemen, enz.) en standaardgereedschap (sleutels, schroevendraaiers, hamers, tangen, enz.) tot speciaalgereedschap (automobielindustrie, elektriciteit, luchtvaart, enz.) en elektrisch gereedschap om in alle reparatiebehoeften te voorzien.

Facom is sinds 1918 actief in de sector handgereedschap en is een kwaliteitsmerk dat hoogwaardige producten biedt. 
Dankzij zijn kennis van de markt en het feit dat het bedrijf dicht bij de gebruiker staat, heeft Facom voor professionals altijd een groot en zeer innovatief gereedschapsassortiment kunnen ontwikkelen dat garant staat voor een hogere productiviteit, minder inspanningen, duurzaamheid, veiligheid, comfort en gebruiksgemak.

De Facom-groep heeft in Europa 12 fabrieken. Elke fabriek is gespecialiseerd in een bepaald type gereedschap. Daardoor kan Facom zijn Europese klanten kwaliteitsproducten bieden die dichtbij zijn vervaardigd: 2/3 van alle Facom-producten wordt gemaakt in Europa, voornamelijk in Frankrijk.

Facom is ook een netwerk van meer dan 6000 distributeurs, dealers en technisch adviseurs in meer dan 100 landen wereldwijd.

Facom is een merk van de StanleyBlack&Decker-groep, de grootste gereedschapsproducent ter wereld

Ga voor meer informatie en voor nieuws naar onze website www.facom.com