Persbericht -

Hideyuki Furumi nieuwe CEO Sony Europa

Met ingang van 1 april 2019 zal de huidige CEO van Sony Europa, Shigeru Kumekawa een nieuwe functie bekleden in Tokyo. Kumekawa is benoemd tot Corporate Executive & President van Sony Marketing Inc. Hideyuki Furumi, Executive Vicepresident en Head of Sales Marketing van Sony Mobile Communications Inc., zal Kumekawa opvolgen als CEO van Sony Europa.

Kumekawa heeft sinds 2016 de gezonde groei van Sony Europa doorgezet. Eerder was Kumekawa verantwoordelijk voor de Russische operatie en bekleedde hij posities in Maleisië, Nederland en de Arabische Golfstaten. Daarnaast was Kumekawa acht jaar werkzaam in een marketingmanagementfunctie bij Sony Japan.

Furumi leidt sinds 2016 de Global Sales & Marketing operatie in de mobiele branche van Sony.

Voordien was Furumi onder meer verantwoordelijk voor de wereldwijde UX-strategie van diverse producten. Tevens was hij verantwoordelijk voor de marketingactiviteiten van VAIO in de VS en TV in Europa. Ook heeft Furumi zicht ontfermd over de marketing van Sony’s Home Theater, Audio & Video systemen in Thailand en Singapore.


Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 77 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net

Perscontacten

Quint Dekker

Press contact PR Manager Benelux