Persbericht -

Digitaal ondernemen in de creatieve sector

Ben je professioneel actief in een creatieve of artistieke sector? Wil je werken aan je online visibiliteit of een digitale marketingcampagne opzetten? Word dan lid van deze Facebook learning group. Je krijgt er gratis en met regelmaat exclusieve explainer video’s te zien van expert digital business Clo Willaerts.

Je leert er onder meer over online marketing en verkoop voor de creatieve en artistieke sector.

 • Hoe benut je online kanalen om jezelf of jouw organisatie (beter) bekend te maken en de verkoop van diensten en producten te bevorderen?
 • Welke strategieën hanteer je om de online consumptie van creatief werk te vermarkten? En welke digitale technologieën en platformen gebruik je daarvoor?
 • Hoe verdien je geld met de online consumptie van creatieve en artistieke content via digitale technologieën en platformen?

De facebookgroep is bedoeld voor kunstenaars en creatives, maar mikt ook breder naar al wie werkt in een creatieve sector, bijvoorbeeld als podiumkunstenaar, juweelontwerper, een klein theatergezelschap, muziek- of game-producer, audiovisueel freelancer, tekstschrijver… De online opleiding is vooral gericht op starters of flexwerkers. Voor grotere organisaties is dit interessant als tool voor het communiceren met een communicatiebureau.

Volgende onderwerpen komen sowieso aan bod: trends, verdienmodellen, publiekswerking, marketing, social media, nieuwe technologieën

Op donderdag 14 mei zetten we de eerste episodes online. Vanaf dan volgen er regelmatig nieuwe modules.

Deelnemen kan helemaal gratis door de Facebookgroep: Digitaal ondernemen in de creatieve sector te volgen.

Deze online opleiding is een initiatief van SYNTRA Vlaanderen samen met Flanders DC, het Cultuurloket, Mediarte en het Sociaal Fonds Podiumkunsten. Met steun van de Vlaamse overheid

Onderwerpen

 • Onderwijswetenschappen

Tags

 • nieuwe technologieën
 • social media
 • marketing
 • publiekswerking
 • verdienmodellen
 • trends
 • syntra vlaanderen
 • ondernemingsvorming

Syntra Vlaanderen is een verzelfstandigd Agentschap van de Vlaamse Overheid, beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Het agentschap is een innovatief en inspirerend regieagentschap inzake duaal leren en ondernemersvorming in Vlaanderen. Syntra Vlaanderen wil via een sterk netwerk alle relevante spelers met elkaar verbinden, inspireren en zo kennis samenbrengen.

De visie op opleiden vertrekt vanuit de idee waarbij de lerende/ondernemer centraal staat en zijn eigen opleidingstraject in handen neemt om zich voor te bereiden op de wereld van morgen. Digitale technologie neemt hierbij een belangrijke plaats in. Het brengt de opleiding dichter bij de lerende (leren en begeleiden op afstand), maakt een flexibele manier van opleiden mogelijk (vb op het tempo van de lerende) en laat toe het totale opleidingstraject op te volgen vanuit verschillende invalshoeken.

Perscontacten

Karolien Waegeman

Press contact Communicatieverantwoordelijke 0479 98 98 70

Joni Reygaerts

Press contact Communicatiemedewerker

Gerelateerde verhalen