Woonzorgcentra zijn klaar voor bezoek!

Persberichten   •   mei 17, 2020 13:30 CEST

Vanaf morgen 18 mei is opnieuw beperkt bezoek toegelaten in de woonzorgcentra. Zo goed als alle publieke woonzorgcentra zijn daar klaar voor. Dat laat de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) weten. Er zullen wel andere regels gelden dan voor deze coronacrisis en veiligheid staat voorop.

Opvang schoolgaande kinderen moeilijke opgave voor steden en gemeenten

Persberichten   •   apr 30, 2020 07:00 CEST

Scholen kijken naar de lokale besturen om de opvang van kinderen te doen. Gemeenten willen wel helpen maar kunnen dit niet alleen. VVSG en OVSG vragen overleg en ondersteuning van de Vlaamse overheid.

Steden en gemeenten waarschuwen voor financiële gevolgen coronacrisis

Persberichten   •   apr 28, 2020 16:30 CEST

​Lokale besturen staan tijdens deze coronacrisis in de vuurlinie. Ze gaan tot het uiterste om dienstverlening voor hun burgers te garanderen. Toch is de kans onbestaande dat ze ongeschonden uit deze crisis komen. De financiële gevolgen zullen groot zijn, waardoor gemeenten hun toekomstplannen zullen moeten aanpassen. Lokale besturen willen doorheen deze crisis ook meer mee aan het stuur zitten

Recyclageparken terug open: ‘Informeer je bij je gemeente of afvalintercommunale!’

Persberichten   •   apr 03, 2020 12:36 CEST

Gemeenten en afvalintercommunales kunnen hun recyclageparken vanaf 7 april opnieuw openen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir beslist. Een goede zaak, vindt de VVSG; veel burgemeesters en inwoners waren vragende partij om te kunnen heropenen. De VVSG vraagt wel dat mensen enkel voor dringende zaken naar het recyclagepark gaan en dat ze zich op voorhand goed informeren.

Persuitnodiging: Expeditie Zorg 2.0 in steden en gemeenten van 2 tot 6 maart 2020

Persberichten   •   feb 28, 2020 09:51 CET

De VVSG organiseert van 2 tot 6 maart Expeditie Zorg 2.0, een initiatief waarbij o.a. VVSG-voorzitter Wim Dries, Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke en leden van de commissie Welzijn van het Vlaams Parlement even meedraaien in een lokale zorgvoorziening.

Brandweer rukt meer dan 1000 keer per dag uit

Persberichten   •   feb 27, 2020 10:25 CET

In 2019 werden de brandweerdiensten 370 931 keer opgeroepen voor noodsituaties. Dagelijks rukken in Vlaanderen meer dan 1016 keer per dag ploegen uit . Van deze interventies waren er 172.574 brandweerinterventies en 198.357 ziekenwageninterventies. De brandweer garandeert dat elke noodoproep kan beantwoord worden, en dit dankzij de niet-aflatende inzet van 12 387 personeelsleden.

​Video: ‘SDG’s, wa dé da nu ollemoale?’ De burgemeesters leggen het uit.

Persberichten   •   feb 24, 2020 11:20 CET

Proper water, gezondheid en welzijn, kwaliteitsvol onderwijs… voorbeelden van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de VN waar zes op tien Vlaamse gemeenten vandaag hun beleid op enten. Dat blijkt uit een bevraging over de meerjarenplannen die de VVSG deed bij haar leden. Dat het de burgemeesters menens is met de SDG’s blijkt uit de videoboodschap die de VVSG vandaag lanceert.

Lokaal voedselbeleid in de lift in steden en gemeenten

Persberichten   •   feb 11, 2020 11:55 CET

Meer dan de helft van de gemeenten (52%) wil de komende jaren inzetten op lokaal voedselbeleid. Het gaat dan om het stimuleren van een lokaal voedselproces zonder al te veel tussenstappen (79%), het promoten van gezonde voeding (67%) en het vermijden van voedselverlies (64%). In 1 op 5 gemeenten is al sprake van een lokale voedselstrategie die tal van maatregelen omvat.

Speelactiviteit van het jaar: Buiten Kokkerellen

Persberichten   •   jan 28, 2020 15:07 CET

Van 20 januari tot 26 februari 2020 hield Speelbank.be de verkiezing 'Speelactiviteit van het jaar'. 1338 mensen brachten hun stem uit. En KDV De oogappel, een stedelijk kinderdagverblijf uit stad Aalst, werd de verdienstelijke winnaar met ‘Buiten Kokkerellen’.

Kris Snijkers wordt nieuwe algemeen directeur van de VVSG

Persberichten   •   jan 15, 2020 16:40 CET

Kris Snijkers (40) wordt de nieuwe algemeen directeur van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Dat heeft de Raad van Bestuur van de VVSG vandaag beslist als sluitstuk van de aanwervingsprocedure.

Contacten 6 contactpersonen

Over VVSG

Voor een sterk lokaal bestuur

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw) is de ledenorganisatie van de lokale besturen: steden en gemeenten, OCMW’s, politiezones, autonome gemeentebedrijven en andere verzelfstandigde agentschappen, intercommunales en andere interlokale samenwerkingsverbanden. De centrale opdrachten van de VVSG zijn dienstverlening aan de leden, belangenbehartiging van het lokale bestuursniveau en visieontwikkeling over het lokale bestuur.

Adres

  • VVSG
  • Paviljoenstraat 9
  • 1030 Brussel
  • België