Nový software ‚Imaging Edge‘ zlepšuje konektivitu s mobilními zařízeními a rozšiřuje kreativní možnosti fotoaparátů Sony

Společnost Sony představila novou mobilní aplikaci s názvem ‚Imaging Edge‘ a několik aktualizací stávajících aplikací pro počítače

Společnost Sony dnes představila novou mobilní aplikaci ‚Imaging Edge™‘ a ohlásila také několik aktualizací aplikací ‚Remote‘, ‚Viewer‘ a ‚Edit‘ pro počítače, které přinesou nové zajímavé funkce všem hobby i profesionálním zákazníkům, jež kupují foto i video produkty Sony.

Nová mobilní aplikace ‚Imaging Edge‘

Nově představená mobilní aplikace ‚Imaging Edge Mobile‘[i] je nástupkyní aplikace ‚PlayMemories Mobile‘. Nabídne okamžitý import snímků z fotoaparátu do připojeného mobilního zařízení během snímání. Fotografie mohou být importovány při použití nové funkce pro automatický transfer do smartphonu na pozadí (‚Auto background transfer to Smartphone’)[ii], která umožní uživatelům jednoduše sdílet obsah přímo ze svého mobilního telefonu na sociálních sítích. Mobilní aplikace také podporuje transfer filmů ve 4K[iii] a nabízí funkci dálkového ovládání.

Sony představí novou mobilní aplikaci ‚Transfer & Tagging add-on[iv]pro profesionální fotografy, která bude podporovat postupy pro okamžité dodání práce tím, že umožní uživatelům importovat obsah do mobilních zařízení prostřednictvím FTP na pozadí[v], aniž by se museli soustředit na něco jiného než na focení. Aplikace také umožní hlasový vstup[vi] pro záznam textu a popisků. To pomůže optimalizovat komunikaci a celkově pracovní procesy mezi fotografy a dalšími členy týmu. K dispozici je také online funkce, která umožní synchronizovat Caption Glossary u více zařízení.

Nové mobilní aplikace ‚Imaging Edge Mobile’ a ‘Transfer and Tagging add-on’ budou dostupné od března 2019.

Vylepšení aplikací ‚Remote‘, ‚Viewer‘ a ‚Edit‘ pro počítače

Aktualizace se dočká také verze aplikace ‘Imaging Edge’ pro počítače, jež podporuje pracovní procesy při natáčení časosběrných snímků[vii], a která se tak stane ideálním spojencem nejnovějších fotoaparátů s výměnnými objektivy a nativním intervalovým snímáním. Doplněny byly také další nové funkce, které maximalizují možnosti použití fotoaparátů, včetně funkce zobrazení srovnání (comparison display) a funkce kolekce (collection) i nového přepracovaného uživatelského rozhraní.

Nejnovější verze 1.4 aplikací ‚Remote’, ‚Viewer` a ‚Edit’ pro stolní počítače bude dostupná od ledna 2019.

Další informace naleznete na webové stránce ‚Imaging Edge’. https://imagingedge.sony.net/.

Celou řadu exkluzivních příběhů, videí a úchvatného nového obsahu pořízeného nejnovějšími fotoaparáty a dalšími produkty z řady Sony α naleznete na https://www.sony.co.uk/alphauniverse. Evropské stránky fotografie Sony jsou ve 22 jazycích a naleznete zde detailní informace týkající se produktových novinek, soutěží a aktuální seznam akcí Sony v jednotlivých státech.

[i]Aplikace je nástupcem PlayMemories Mobile. Uživatelé stávající aplikace PlayMemories Mobile ji mohou využívat prostřednictvím aktualizace PlayMemories Mobile.

[ii] Kompatibilní s ILCE-9 s aktualizací softwaru na verzi 5.0 nebo pozdější. Při použití této funkce jsou složky importovány ve velikosti 2MP.

[iii] Kompatibilní s ILCE-9 s aktualizací softwaru na verzi 5.0 nebo pozdější, ILCE-7RM3, ILCE-7M3, ILCE-6400, DSC-RX10M4, DSC-RX100M6, DSC-RX100M5A.Dostupnost přenosu videa a přehrávání se liší v závislosti na použitém smartphonu.

[iv] Add-on mobilní aplikace pro ‚Imaging Edge Mobile‘. Dostupné v následujících zemích: USA/Kanada/VB/Francie/Německo/Hong Kong/Čína/Austrálie/Japonsko. Tato aplikace vyžaduje registraci uživatele.

[v] Kompatibilní s ILCE-9 s aktualizací softwaru na verzí 5.0 nebo pozdější

[vi]Hlasový vstup této aplikace využívá službu poskytovanou společností Google. Hlasový vstup nelze používat, není-li služba dostupná. V takovém případě použijte vstup přes klávesnici.

[vii]Úpravy při zpracování RAW v dávkách, doplnění hudby/textu, možnost výstupu ve 4K jsou také k dispozici

• aplikace
  • imaging edge
  • digital imaging