Společnost Sony zahajuje předprodej 4K HDR OLED televizoru A9 z řady MASTER Series s úhlopříčkou 48”

Tisková zpráva   •   Čvc 24, 2020 09:00 CEST

Společnost Sony oznámila, že v Evropě zahajuje předprodej nejnovějšího 4K HDR OLED televizoru A9 z řady MASTER Series. Model A9 kombinuje špičkové inovace od společnosti Sony z oblasti zpracování obrazu a audia. Vytváří neobyčejně silné audiovizuální spojení v kompaktním 48” provedení, které se vejde i do toho nejmenšího obývacího pokoje.

Za výjimečným výkonem modelu A9 stojí obrazový procesor X1™ Ultimate.

Analyzuje precizně obrazová data a zvýrazňuje intenzivní kontrast OLED s hlubokými odstíny černé, špičkovým jasem a opravdu realistickým obrazem. Televizor je dále vybaven technologií Pixel Contrast Booster, která zesiluje barvy a kontrast ve světlých partiích obrazu. Můžete si tak vychutnat scény plné realistických odstínů a tónů barev, větší hloubku, jemnou texturu a kontrast opravdové černé, který dokáže reprodukovat pouze technologie OLED. Model A9 je prvním OLED televizorem, který je vybaven technologií X-Motion Clarity™ z dílny Sony. Ta zajistí, aby byly i scény s rychlým pohybem plynulé a ostré. Technologie přesně kontroluje scény s pohybem a minimalizuje rozmazání. Obraz tak zůstává ostrý a u scén zachycujících rychlý pohyb nedochází ke ztrátě jasu.

Televizor A9 byl navržen podle konceptu Sony, jehož cílem je přinášet podmanivý audiovizuální zážitek. Využívá k tomu technologii Acoustic Surface Audio, která mění obrazovku televizoru v reproduktor. Inovativní měnič na zadní straně televizoru jemně vibruje a vytváří tím zvuk. Díky tomu vychází zvuk, který slyšíte, přímo z míst, kde se akce odehrává – dialog pronášejí postavy na obrazovce a zvuk motoru vychází z auta. Tento koncept doplňuje super štíhlý kompaktní design Sony. Obrazovka sahá až po okraj televizoru a bez rušivých prvků vás tak vtáhne přímo do děje. Výkonný subwoofer je decentně integrovaný do zadní části televizoru a vytváří dynamičtější zvuk s výraznými basy – ideální pro akční filmy a hudbu.

Díky režimu Netflix Calibrated Mode pokračuje nový televizor A9 ve zprostředkovávání obsahu divákům přesně tak, jak jeho tvůrci zamýšleli. Tento režim byl speciálně vyvinut, aby si diváci mohli vychutnat původní pořady Netflix. Pomáhá reprodukovat stejnou obrazovou kvalitu na televizoru jako na hlavním studiovém monitoru, který se ve filmových studiích používá jako normovací.Režim Netflix Calibrated Mode věrně zachovává vizi a záměr tvůrce. Model A9 má certifikaci IMAX® Enhanced™. Je připraven reprodukovat vysokou kvalitu barev, kontrastu, čistoty a zvuku, takže vám umožní vychutnat si doma zážitek ze zábavy, jež vás naprosto pohltí, a plně využít výhod obsahu IMAX Enhanced.

4K HDR OLED televizor A9 z řady MASTER Series je vybaven technologií Ambient Optimization, která optimalizuje kvalitu obrazu a zvuku v jakémkoli prostředí, kam zákazník televizor umístí. Automaticky upraví jas obrazu podle světelných podmínek v místnosti, zesílí jas ve světlých místnostech a ztlumí jej v tmavších prostorách pro dokonalý obraz. Dokonce v místnosti identifikuje předměty jako závěsy nebo nábytek, které mohou odrážet nebo pohlcovat zvuk, a vyladí akustiku tak, aby nedošlo ke snížení kvality zvuku.

Model A9 je vybaven Android TV™ s Google Assistant[1], Google Play Store a integrovaným Chromecastem, které uživatelům zajistí snadný přístup k obsahu, službám i zařízením prostřednictvím rozsáhlé platformy. Přepracování se dočkala také originální menu uživatelského rozhraní od Sony a hlasové ovládání pro snazší každodenní použití. Ze zařízení podporujících Google Assistant[2] nebo Amazon Alexa[3] si můžete pouštět videa z YouTube prostřednictvím Google Home nebo přepínat kanály či měnit hlasitost na zařízeních podporujících Amazon Alexa. Uživatelé Apple® AirPlay® 2 mohou streamovat filmy, hudbu, hry nebo fotografie přímo ze svého iPhonu®, iPadu® nebo Macu®. Technologie Apple HomeKit™ přináší uživatelům snadný a bezpečný způsob, jak ovládat televizor pomocí svého zařízení iPhone®, iPad® nebo Mac®[4].

Cena a dostupnost

4K HDR OLED televizor A9 ze série Sony MASTER Series si nyní můžete předobjednat ve vybraných Evropských zemích. Model bude plně dostupný na všech Evropských trzích od konce srpna. Konkrétní informace o ceně a dostupnosti naleznete na stránkách Sony: https://www.sony.cz/electronics/televizory/a9-series

4K HDR OLED televizor A9 ze série Sony MASTER Series: klíčové specifikace

Velikost obrazovky:

• Nově také ve velikosti úhlopříčky 48”, která odpovídá poptávce zákazníků po menších OLED televizorech prémiové kvality
  • Malý hliníkový stojánek umístěný ve středu přináší uživatelům flexibilitu v menších prostorech
  • Nabízí nejlepší kvalitu obrazu ve své třídě menší velikosti
  • Model disponuje funkcemi a vlastnostmi prémiových OLED televizorů od Sony, včetně obrazového procesoru X1™ Ultimate, technologie Pixel Contrast Booster a Acoustic Surface Audio™
  • X-Motion Clarity pro OLED: Tato revoluční, vysoce oceňovaná prvotřídní technologie od Sony bude nově dostupná také pro televizory OLED. Technologie v reálném čase zlepšuje zobrazení pohybu na obrazovce, takže jsou scény s pohybem jasnější, ostřejší a plynulejší než kdy dřív a sledování sportu se stává jedinečným zážitkem
  • Nová technologie Ambient Optimization optimalizuje kvalitu obrazu a zvuku v jakémkoli prostředí, kam zákazník televizor umístí. Automaticky upraví jas obrazu podle světelných podmínek v místnosti, zesílí jas ve světlých místnostech a ztlumí jej v tmavších prostorách pro dokonalý obraz
  • Displej TRILUMINOS™ přenáší jemné nuance barev, světla a gradace z objektivu kamery do obývacího pokoje
  • Kompatibilní s Dolby Vision™ a Dolby Atmos™.
  • Funguje s chytrými reproduktory, včetně zařízení podporujících Google Home and Amazon Alexa
  • Jednoduše propojitelné s celou řadou zařízení, včetně Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
  • Rychlý přístup k celé řadě obsahu a služeb s Android TV
  • Režim Netflix Calibrated Mode zajišťuje kinematografickou kvalitu diváckého zážitku při sledování Netflixu. Režim byl vyvinut odborníky na kvalitu obrazu ze společnosti Sony ve spolupráci s experty ze společnosti Netflix, kteří se zabývají barvami. Přináší kvalitu přibližující se kvalitě obrazu hlavního studiového monitoru, který se ve filmových studiích používá jako normovací.
  • Tento model je držitelem certifikace IMAX® Enhanced™, takže je připraven reprodukovat barvy, kontrast, ostrost i zvuk ve vysoké kvalitě. Můžete si být jisti, že si budete moci díky tomuto televizoru vychutnat divácký zážitek, který vás zcela pohltí. Tento televizor plně využívá výhod obsahu IMAX Enhanced.
  • Uživatelský režim spolu s dalšími kalibrovanými režimy pro sledování od společnosti Sony nabízí různé možnosti, které vyhoví vkusu zákazníků a zároveň věrně zachovávají i záměr tvůrce

Video k produktu naleznete zde

[1]Dostupnost funkcí závisí na zemi a dostupnosti kompatibilních produktů.

[2]Zařízení Google Home (prodávající se samostatně) kompatibilní se zařízeními Sony Android TV vyžaduje kompatibilní zařízení připojená ke stejné domácí bezdrátové síti. Pro použití je nutné stažení aplikace Google Home z obchodu App Store pro iPhone nebo Google Play a podléhá podmínkám aplikací třetích stran. Uživatel musí propojit kompatibilní zařízení, aby mohl toto zařízení provozovat. Po dokončení stahování může být k zařízení Sony připojena funkce Google Home pro přístup k funkci hlasového ovládání.

[3]Zařízení podporující Amazon Alexa (prodávající se samostatně) kompatibilní se zařízeními Sony Android TV vyžaduje účet Amazon. Pro přístup k určitému obsahu může být vyžadováno předplatné. Zařízení Sony TV i Alexa vyžadují připojení k internetu. Amazon, Echo, Alexa a všechna související loga jsou ochranné známky společnosti Amazon.com, Inc. nebo jejích přidružených společností.

[4] Funkce Apple® AirPlay® 2 a HomeKit™ budou k dispozici u modelů 2019: ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95 a XG85 (85”, 75”, 65” a 55”) a modelů 2020: ZH8, A9, A8, XH95, XH90, XH85, XH81 a XH80. Funkce AirPlay 2 a HomeKit vyžadují zařízení s verzí operačního systému iOS 12.3 nebo novější nebo Mac s operačním systémem macOS ve verzi 10.14.5.

Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac, a macOS jsou chráněné obchodní značky společnosti Apple Inc., registrované v USA a dalších státech. Je nutná aktualizace firmwaru prostřednictvím sítě.