Direkt zum Inhalt springen
Barber Angels Brotherhood e.V. - Foto: Ulrich Klob
Barber Angels Brotherhood e.V. - Foto: Ulrich Klob

Pressemitteilung -

Barber Angels Brotherhood komt naar Amsterdam - Zondag 7 april 2019, 13-17 uur

Barber Angels Brotherhood komt naar Amsterdam om dak- en thuislozen door middel van een gratis knip- of scheerbeurt de mensen hun waardigheidsgevoel en een verzorgd uiterlijk terug te geven.

De Barber Angels hebben inmiddels al meer dan 400 bijeenkomsten in diverse steden in Duitsland, Oostenrijk, Switzerland en Mallorca achter de rug. ‘Meer dan 40.000 mensen hebben daardoor een gratis knipbeurt mogen ontvangen’. In Nederland was in december de eerste ‘proefbijeenkomst’: daar bleek al direct dat er veel animo was voor dit project.

De eerste resultaten zijn inmiddels al zichtbaar: door het positieve effect van een verzorgd uiterlijk, kregen mensen weer zelfvertrouwen en bleken weer in staat te solliciteren, kregen een nieuwe baan en kwamen daardoor zelfs in aanmerking voor een woning!

Biberach an der Riß, 29 maart 2019/ Gaby Gűnther – De welfare-inzet van de Barber Angels Brotherhood e.V wordt in geheel Europa steeds bekender. Vrijwel geen tv-zender, krant of weekblad die nog niet over de bijeenkomsten van de Barber Angels bericht heeft.

De filosofie achter de ‘club van kappers’ is om collega’s te stimuleren éénmaal in de maand iets te doen voor mensen die aan de onderkant van de samenleving leven, in een soort roulatiesysteem.

Om die reden zijn berichten in de media enorm belangrijk!

Angst om deel te nemen door de doelgroep is er amper aangezien de Barber Angels niet in hun gebruikelijk salonkleding werken, maar in een casual outfit met een lederen gilet hun activiteit uitvoeren. Deze outfit neemt de schroom weg die zou kunnen ontstaan bij het dragen van de vaak chiquere salonkleding en daardoor is het laagdrempeliger plaats te nemen in de kappersstoel. Op invitatie van het Barber Society Live 2019- event mogen de Barber Angels, onder leiding van de nieuwe Nederlandse Presidente Nicole Nysten de dak- en thuisloze gasten hun menswaardigheid en daardoor weer wat levenskwaliteit teruggeven doordat ze fris geknipt en geschoren hun nieuwe zelfbeeld terugzien in de kappersspiegel.

Zondag 7 april 2019, 13-17 uur

Westerpark Amsterdam naast de Zuiveringshal West, Westergasfabriek.

Pazzanistraat 33, 1014 DB Amsterdam.

In 2018/2019 zullen de Barber Angels, na succesvolle bijeenkomsten in alle grote steden, onder mecenaat van de minister-president van Duitsland geregeld deelnemen aan de evenementen.

Nadat de eerste bijeenkomsten door de Angels van het eerste uur georganiseerd werden, ontstonden er regionale BAB-chapters, die zich geregeld en verdeeld over de regio - in samenwerking met de daar geldende plaatselijke verordeningen en instanties - haarverzorging bieden aan dak- en thuislozen.

In 2018 vonden de eerste bijeenkomsten plaats in Oostenrijk en op Mallorca. Er zijn inmiddels ereprijzen/awards uitgereikt door de ‘Hildegard-Wohlgemuth-Preis’ van de Hildegard-Welzijnsstichting. Ook werden de Barber Angels uitgenodigd door Bundes-president Frank-Walter Steinmeier om tijdens het Burgerfeest 2018 waardering te ontvangen voor hun voortreffelijke vrijwilligerswerk. In 2019 vindt in Parijs de uitreiking plaats van de grote prijs der menselijkheid Frankrijk: ‘Grand Prix Humanitaire de France’.

Hieruit mag blijken dat de Barber Angel Brotherhood zich als een olievlek over geheel Europa aan het verspreiden is en dat dit sympathieke gedachtegoed en inniatief aanslaat bij zowel de kappers en barbers alsook de doelgroep waar het om gaat: dak- en thuislozen!

Themen


„Barber Angels Brotherhood e.V.“

De vereniging wordt gefinancierd door een ledencontributie van 15 euro per maand ofwel 180 euro per jaar. Voorts worden inkomsten verworven door giften en sponsoring. De leden krijgen toegang tot het scholingsconcept en het voordeel van gunstige inkoopmogelijkheden bij de sponsoren voor de eigen salon.

Op locatie worden materialen en verzorgingsproducten volledig beschikbaar gesteld.

Elke Barber Angel krijgt zijn eigen unieke en exclusieve Barber Angel-naam, waardoor herkenbaarheid en broederschap bevorderd wordt.

Maar de grootste beloning is toch wel de dankbaarheid van de mensen waar het op zo’n dag om gaat: mensen die geen (eigen) dak boven hun hoofd hebben of onder de armoedegrens leven. Tijdens het knippen ontstaat er een warme intieme sfeer onderling en dat geeft het heerlijke gevoel dat je daadwerkelijk iets voor een ander kunt betekenen!

www.b-a-b.club

PR-contaktpersoon Nederland:

Nancy Gelderman van der Reijden

Telefoon: +31 6 22 80 48 12

Mail: info@dutch-barberpole.com

Kontakt

Claus Niedermaier

Claus Niedermaier

Pressekontakt Gründer und Präsident Strategisches Management +49 (0)7351 - 75553
Nicole Nysten

Nicole Nysten

President Nederland +49 (0)176 43260118

Die Barber Angels sind der "Club der Friseure", die international kostenlos obdachlosen und bedürftigen Menschen Haare und Bärte schneiden

Über „Barber Angels Brotherhood e.V.“

Am 27. November 2016 gründete Claus Niedermaier,der Figaro aus Biberach an der Riß, gemeinsam mit befreundeten Kollegen den Club „Barber Angels Brotherhood“, der seit dem 8. November 2017 als Verein unter der Geschäfts-Nr. VR 721180 beim Registergericht Ulm eingetragen, als gemeinnützig vom Finanzamt Biberach unter St.Nr. 54002/41620 anerkannt und zur Ausstellung von Spendenquittungen berechtigt ist. Claus Niedermaier, der „Figaro von Biberach“, arbeitete nach seiner Friseurlehre von 1980 bis 1987 in London, Paris und Mailand. 1988 machte er seinen Meister und praktizierte von 1989 bis 1991 u.a. in Los Angeles bei José Eber – einem der weltweit bekanntesten Friseure aus Beverly Hills. Seit 1992 betreibt er im heimischen Biberach seinen eigenen Salon „Figaro Claus“ mit 12 Mitarbeitern. Die „Barber Angels“ sind seither mit bereits weit über 400 Mitgliedern bundesweit in Deutschland, Österreich, der Schweiz, in Spanien/Mallorca, in den Niederlanden, in Norwegen, Chile und Kolumbien fast jede Woche im Einsatz und geben Obdachlosen und anderen Bedürftigen durch kostenlose Haar- und Bartschnitte „ihr Gesicht zurück“. Alle Club-Kollegen erhalten ihren exklusiven Barber Angels-Namen, Zugriff zur eigenen „Barber Angels“-Bekleidung im unverwechselbaren Bikerstil und Zugang zum Schulungskonzept der Bruderschaft: www.b-a-b.club.

Barber Angels Brotherhood e.V.
Saulgauer Straße 13
88400 Biberach