Pressemeddelelse -

Hjertestartere giver tryghed i bybilledet

Ballerup Kommune har sat fokus på vedligeholdelse og registrering af alle hjertestartere på kommunale bygninger. Det er med til at gøre det trygt at færdes for borgerne.

Når et menneske falder om med hjertestop, starter en kamp mod uret. For hvert minut, der går uden genoplivning, falder chancerne for at overleve. Får man hjælp med en hjertestarter, øges chancen derimod for overlevelse markant.

Gennem en ny indsats har Ballerup Kommune nu sikret, at alle hjertestartere ved kommunens bygninger altid er opdateret og i funktion og at det er tydeligt, hvor der er hjertestartere i kommunen. Derudover har firmaet Safety Group overtaget vedligehold og support på hjertestarterne.

Der er hjertestartere placeret ved plejecentre, idrætsbyen og kulturhuse, på rådhuset samt mange skoler og større børnehuse spredt ud over hele kommunen.

Et vågent øje med hjertestarterne hele døgnet

Det har tidligere ikke været centralt koordineret, når en ny hjertestarter blev sat op, f.eks. hvis en skole eller forening tog initiativ til at sætte en hjertestarter op enten ude eller inde. Derfor har vedligeholdelsen af hjertestarterne ikke været samlet, og det er bl.a. det, der nu er ændret på.

- Vi har samlet ansvaret for at hjertestarterne bliver vedligeholdt i Center for Ejendomme. Vi har lavet en aftale med Safety Group, som årligt tilser alle hjertestartere og rykker ud hele døgnet, hvis en hjertestarter enten har været i brug, der er en fejl eller den har været udsat for hærværk så vi kan være sikre på, at den igen er klar til brug. Det skal være trygt at færdes både ude og inde i de kommunale bygninger, og hjerterstartere er meget væsentlige i den forbindelse, fortæller Mads Bo Bojesen, chef for Center for Ejendomme i Ballerup Kommune.

Bidrager til tryghed

De kommunale hjertestartere er blevet registreret korrekt så de også fremgår på hjertestarter.dk. I den forbindelse ser man også på, om der er bydele, hvor der skal flere hjertestartere op og om der er behov for at træne flere i at bruge en hjertestarter eller øve hjerte/lungeredning for at øge sikkerheden.

- Vi ved, at en hjertestarter er med til at redde livet for et menneske, der ulykkeligvis falder om med et hjertestop. Derfor skal man som borger i Ballerup Kommune føle sig tryg ved, at de hjertestartere, der er sat op ude eller inde på skoler, institutioner, kulturhuse og mange andre steder altid er klar til at blive brugt. Vi har lige nu omkring 50 kommunale hjertestartere, og hertil er der rigtig mange, forretninger, lægehuse og private foreninger der har sat en hjertestarter op og dermed bidrager til den fælles tryghed i kommunen, siger borgmester Jesper Würtzen.

Find nærmeste hjertestarter

Der er næsten 300 hjertestartere registreret i Ballerup Kommune. Se på kortet på hjertestarter.dk, hvor de er placeret.

Kategorier

  • hjertestarter

Kontakt

Tina Storkehave Lassen

Kommunikationskonsulent 25169737