Gå til indhold
Pon Equipment bygger verdens største batteridrevne gravemaskiner – udstyret med CEJN’s ultraFLOW

Pressemeddelelse -

Pon Equipment bygger verdens største batteridrevne gravemaskiner – udstyret med CEJN’s ultraFLOW

Pon Equipment, den norske forhandler af Caterpillar maskiner, introducerer nu tunge 12 og 25 tons batteridrevne gravemaskiner på det globale marked. Maskiner med så høj en effekt kræver et effektivt væskekølingssystem tilsluttet batteriet. CEJN's ultraFLOW lynkoblinger sikrer let til- og frakobling af væskekølingssystemet, letter vedligeholdelse og sikrer en spildfri drift.

Norge er langt fremme i overgangen til elektriske køretøjer og maskiner - fra færger til biler og tunge byggemaskiner. Den norske division af Pon Equipment, som er en del af Pon Holding og maskinagent for Caterpillar, investerer i tredje generation af batteridrevne gravemaskiner ved at konvertere deres 12 og 25 tons dieselgravemaskiner til at være fuldt elektriske. PON Equipment er den første virksomhed i verden til at præsenteret et sådant projekt på det globale marked.

Målsætning om nulemission

Z-line, som er navnet på den nye gravemaskine, står for Zero line – en maskine med nulemission. Det handler om et forsøg på at reducere emissionen fra byggemaskiner og bidrage til arbejdet med at nå klimamålene.

“Byggebranchen er ansvarlig for 30 procent af kulstofemissionerne i Norge”, siger Jon Einar Holum, Manager Engineering hos Pon Epuipment, og fortsætter:

“Ideen om en byggemaskine til bybrug opstod med dette i tankerne.”

Samme ydeevne som dieselmotorer

Der findes elektriske byggemaskiner på markedet, men ikke af denne størrelse. Aldrig før har drivaggregatet i en gravemaskine på 12 og 25 tons kørt udelukkende på elektricitet, hvilket gør Pon til pioner på markedet inden for dette område.

“Det er en allround maskine, som Pon er den første virksomhed i verden til at præsenterer på markedet”, siger Holum.

Gravemaskinens ydre ligner dieselversionen, men indeni er den anderledes. Pon køber maskinerne uden standard dieselmotorer fra CAT. I stedet monteres gravemaskinen med en stor elmotor, der har samme ydeevne som dieselmotoren.

Specielt designet temperaturstyringsløsning med lynkoblinger en nødvendighed

Integrationen af den elektriske motor, batteripakken og kølesystemet er udviklet og testet af Pon med støtte fra CAT. Batteripakken leveres af Northvolt. Det er et kraftigt batteri på 300 kWh, der vejer omkring 3,4 tons. Et fuldt opladet batteri giver omkring fem til syv arbejdstimer, og en times opladning svarer til en times drift. Med hurtigopladning tager det to timer at lade batteriet helt op. Det er nødvendigt med en veldesignet temperaturstyringsløsning, når effekten øges.

Væskekølingssystemet, som er konstrueret af Pon, er forbundet til batteriet fra Northvolt med CEJN's ultraFLOW, en lynkobling med højt flow.

“CEJN’s ultraFLOW fungerer rigtigt godt ved til- og frakobling fra væskekølingssystemet, da koblingerne er nemme at tilslutte, lette og garanteret spildfri”, siger Holum.

Når batteriet har nået slutningen af sin levetid, sikrer CEJN’s ultraFLOW en nem, hurtig og sikker udskiftning af batteriet.

Pon Equipment AS

Hovedkontor: Skedsmokorset, Norway
Grundlagt: 1930
Antal ansatte: 13,000 (PON Holding)
Industri: Entreprenørindustrien
Produkter: CAT byggemaskiner fra 0,9 ton op til 256 tons
Marked: Globalt
Website: Pon Equipment | About us (pon-cat.com)

Related links

Emner

Kategorier


CEJN er lynkoblingsspecialist med mere en 50 års erfaring inden for lynkoblinger og tilbehør til trykluft, hydraulik, væsker og åndedrætsluft. CEJN forpligter sig til at levere produkter af høj kvalitet med fokus på ydeevne, sikkerhed og miljø. CEJN har hovedkontor med produktion i Sverige og datterselskaber i 17 lande. CEJN Danmark ApS forestår salg og support til kunderne i Danmark, Færøerne og Grønland.

Kontakt

Hanne Cowan

Hanne Cowan

Pressekontakt Marketing +45 28725735

CEJN Danmark Aps

CEJN Danmark Aps består af 4 medarbejdere, der varetager det danske marked for CEJN produkter. Salgskontoret er placeret i Allerød, hvorfra vores interne salgssupport håndterer de daglige henvendelser fra kunder. Med 2 salgskonsulenter dækker vi hele Danmark, Færøerne og Grønland.

CEJN Danmark Aps
Gydevang 39-41
DK-3450 Allerød
Danmark
Besøg vores andre nyhedsrum