Gå til indhold
Ny permanent udstilling på Den Blå Planet

Nyhed -

Ny permanent udstilling på Den Blå Planet

Onsdag 1. juli åbnede Den Blå Planet dørene for en ny permanent udstilling, og det blev fejret med glade gæster, taler og rundvisninger. Et besøg på Den Blå Planet skal altid være fyldt med leg, læring og oplevelser - og missionen er at få børn og voksnes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv.

Fra i dag kan gæsterne derfor bl.a. aktivt bruge deres mobiltelefon som en del af besøget. Artsskiltene er blevet digitaliseret, og en ny app benytter sig af iBeaconteknologi, hvor mobilindholdet afspejler, hvad gæsten ser. Appen fungerer også som fiskeleksikon før og efter besøget.

Udstillingen benytter sig af de nyeste digitale teknikker for at højne formidlingen og gør den utilgængelige verden i dybet lettere at forstå.

Gæsterne kan fx kæmpe mod en hancichlide på bedste Wii-manér og lære, hvordan fisk kommunikerer med deres kropssprog. Man kan interagere med plankton på en interaktiv væg og gå på opdagelse i fisks forskellige lag: fx muskler, skelet og indvolde og lære mere om en fisks anatomi og fysiologi. Gæsten kan også blive forvandlet til en fisk og lære mere om fiskens sanser. For hvordan ser og hører fisk under vand?

Som Sebastian Klein, kendt fra DRs børneprogrammer, sagde, da han åbnede udstillingen: ”Det er røvblæret!”

Emner

Regions

Vi får børn og voksnes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv

Den Blå Planet er Nordeuropas største og mest moderne akvarium. Etableret i 1939 som Danmarks Akvarium i Charlottenlund nord for København. Genåbnet i 2013 i Kastrup direkte ud til Øresund som et arkitektonisk mesterværk, med oplevelser i verdensklasse og nyt navn: Den Blå Planet, Danmarks Akvarium.

Akvariet rummer over syv millioner liter vand, hundredvis af arter og tusindvis af dyr og er dybt engageret i videnskab og naturbevarelse. Det er faktisk en af de vigtigste grunde til, at Den Blå Planet, Danmarks Akvarium blev sat i verden for over 80 år siden.

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium
Jacob Fortlingsvej 1
2770 Kastrup
Denmark