Gå til indhold

Pressemeddelelse -

​Blå Planet zoomer ind på plastikforurening

Der er nu så meget plastik i verdens have, at det dækker et areal svarende til hele Afrika. Det er alt fra engangslightere og plasticposer til bildæk og mikroskopiske plastikstykker, der er for små til at se med det blotte øje. 

For at sætte fokus på den stigende trussel fra plastik i havmiljøet har Den Blå Planet indgået et samarbejde med miljøorganisationen Plastic Change.

”Som Nordeuropas største akvarium er det naturligt for os at interessere os bredt for naturbevarelse i verdens have, floder og søer. Vi håber, vores samarbejde med Plastic Change kan være med til at sætte fokus på et stigende problem i verdens have og gøre en forskel for livet i vand, som vi alle er afhængige af,” siger Kai Frydendahl, vicedirektør på Den Blå Planet.

Ekspedition til Bermuda

Plastic Change tager i april 2015 på ekspedition til "plastik-øen" ved Bermuda. Det er ikke en ø i traditionel forstand, som man kan gå på, men en enorm samling af plastik i forskellig størrelse og dybde, der er drevet sammen på grund af de dominerende havstrømme.

”Aftalen med Den Blå Planet kommer miljøet til gode. Vi sikrer at rigtig mange besøgende og skolebørn får indsigt i den store belastning plastik udgør i miljøet, og så er chancerne for at politikerne og industrien tager problemet seriøst også langt større. Hvis vi ikke gør noget nu, så vil der om ti år være et ton plastik i havet for hver tre tons fisk,” Henrik Beha Pedersen, der er miljøbiolog og stifter af Plastic Change.

Man kan løbende følge Plastic Changes ekspedition via Den Blå Planets hjemmeside, på Facebook og i nyhedsbreve mm.

I skolernes efterårsferie har Den Blå Planet desuden planlagt en børneteaterforestilling i en ti meter lang kunstig hval om de store plastik-øers betydning for havets dyreliv og for hele vores økosystem.

Related links

Emner


Den Blå Planet, Danmark Akvarium er Nordeuropas største akvarium og en af de fem mest besøgte turistattraktioner i Danmark.

Den Blå Planet tilbyder et unikt oplevelsesprodukt, hvor underholdning, fascination og viden kombineres i spektakulære rammer.

Smuk arkitektur, forskning og formidling, den nyeste akvarieteknik og dyrearter fra hele verden skaber overraskende og minderige oplevelser, der får børn og voksnes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv.

Relateret materiale

Vi får børn og voksnes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv

Den Blå Planet er Nordeuropas største og mest moderne akvarium. Etableret i 1939 som Danmarks Akvarium i Charlottenlund nord for København. Genåbnet i 2013 i Kastrup direkte ud til Øresund som et arkitektonisk mesterværk, med oplevelser i verdensklasse og nyt navn: Den Blå Planet, Danmarks Akvarium.

Akvariet rummer over syv millioner liter vand, hundredvis af arter og tusindvis af dyr og er dybt engageret i videnskab og naturbevarelse. Det er faktisk en af de vigtigste grunde til, at Den Blå Planet, Danmarks Akvarium blev sat i verden for over 80 år siden.

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium
Jacob Fortlingsvej 1
2770 Kastrup
Denmark