Pressemeddelelse -

Rollelisten til WICKED er på plads!

EN MUSICAL – TO HEKSE – UENDELIG MAGI !

Rollelisten til tidens ubetinget største internationale musicalsucces WICKED, der får danmarks­premiere på Det Ny Teater i januar 2011, er nu på plads, og vi kan afsløre, at den ene af de to kvindelige hovedroller, nemlig den som Elphaba, der er født med grøn hud og derfor ikke særligt populær, vil blive sunget og spillet af Maria Lucia Heiberg Rosenberg, og den anden kvindelige hovedrolle som overklassepigen Glinda vil blive sunget og spillet af Annette Heick, der alternerer med Katrine Falkenberg. John Martin Bengtsson er i rollen som Fiyero genstanden for begge pigers interesse.

WICKED – Heksene fra Oz tager publikum med til et fantastisk univers fuldt af trylleri, trolddom, magi og fantasi. Musicalen er en historie om godt og ondt, magt og magtmisbrug, kærlighed og heksekunst, om det at være anderledes og udvise tolerance. Elphaba, som er født med grøn hud, optages på hekseakademiet G.L.I.Z.Z. Her møder hun bl.a. den populære overklassepige Glinda, og usædvanlige venskaber opstår. Men… intet er som det ser ud.

Steen Springborg er troldmanden, der hersker i Oz, og Marianne Mortensen og Kristian Boland er henholdsvis rektor og lærer på hekseakademiet. Blandt de øvrige medvirkende kan nævnes Anaïs Lueken, Jonas Christensen, Gaute Grimeland, Richard Gräntz, Caroline G. Johansen, Mette Ladekarl, Kasper Le Fevre, Martin Loft, Christina E. Mørkøre, Amy Nordqvist, Katarina Sörensen Palm, Camille Rommedahl, Mark Agerskov. I alt medvirker et halvt hundrede spillere, sangere, dansere og musikere.

Iscenesættelsen er lagt i hænderne på Lisa Kent, der senest på Det Ny Teater har iscenesat Mary Poppins og Les Misérables, og scenografi og kostumer skabes af Paul Farnsworth, der tidligere har stået for scenografi og kostumer til teatrets opsætninger af bl.a. The Producers og My Fair Lady.

WICKED har musik og sangtekster af Stephen Schwartz. Manuskriptet, der er af Winnie Holzman, er baseret på Gregory Maguires bestseller-roman af samme navn. WICKED havde premiere på Broadway i 2003 og har lige siden været Broadways største publikumssucces. WICKED er efterfølgende sat op i London, Stuttgart, Osaka og senest i Sydney, har modtaget mere end 35 internationale priser og alle steder slået alle tidligere publikumsrekorder.

 

Læs mere på www.detnyteater.dk

For yderligere information, kontakt Have Kommunikation.

 

Med venlig hilsen

Have Kommunikation

Tlf. 33 25 21 07

Kontakt:

Michael Feder, michael@have.dk, 22 43 49 42

 

Maria Lucia Heiberg Rosenberg:

Maria Lucia fik i 2005 et stort gennembrud som musical performer i musicalen Beauty and the Beast på Det Ny Teater, hvor hun debuterede i rollen som Belle. Derefter fulgte roller som Maria i West Side Story (Gasværket 2006), Marie Krøyer i Lyset fra Skagen (2007), Anastasia i Olsen-Banden og den russiske juvel (Tivoli 2008), Kate i The Wild Party (Gladsaxe Ny Teater 2008), Iben i Elsk mig i nat (Gasværket 2009) og senest rollen som Eponine i Les Misérables på Det Ny Teater (2009).

Annette Heick:

Annette har en alsidig karriere i showbiz og virker som såvel skribent, journalist, tv-vært og sangsolist. I 1994/95 medvirkede Annette i 152 forestillinger af Amagerscenens opsætning af musicalen The Sound of Music i rollen som Liesl. I 2005 udgav hun debut-CD’en ”Right Time”.  Siden 2003 har Annette primært været beskæftiget som vært på en række tv-programmer for såvel TV2 og DR, senest det aktuelle Han, Hun og Haven, der fortsat vises på TV2.

Katrine Falkenberg:

Katrine har medvirket i musicalen Egtvedpigen (turné 2000), The Wiz (Folketeatret 2002), Grease (Fredericia Teater 2003) og Jesus Christ Superstar (turné 2004). Katrine har siden 2006 været fast medvirkende i Crazy Christmas Cabaret og medvirker i øjeblikket i musicalen Mary Poppins på Det Ny Teater.

John Martin Bengtsson:

Uddannet fra Heleneholms Musikgymnasium i Malmö1990-93. Fik sin professionelle debut som Josef i sverigespremieren på Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat og har siden spillet roller i bl.a. Fame, Evita, La Cage aux Folles, West Side Story, Copacabana og Guys and Dolls. Har derudover medvirket i radio og tv og lagt stemme til Disney tegnefilmsfigurer. Medvirkede i 2009 med stor personlig succes i Les Misérables på Det Ny Teater i rollen som Enjolras.

 

Steen Springborg:

Steen har medvirket i talrige forestillinger på de københavnske teatre, bl.a. som Scrooge i Et Juleeventyr på Folketeatret 2005/06/07 og Roger de Bris i The Producers på Det Ny Teater i 2006, og han spillede allerede i 2000 samt i Det Ny Teaters efterfølgende opsætninger Monsieur Firmin i The Phantom of the Opera. Steen spillede her på teatret rollen som kroejeren Thénardier i Les Misérables (2009), og på Det Kgl. Teater har Steen netop medvirket i Alverdens Rigdomme (2010).

I øjeblikket spiller Steen George Banks i Mary Poppins på Det Ny Teater.

Marianne Mortensen:

Marianne var i en årrække tilknyttet Aalborg Teater, hvor hun spillede store roller i en lang række forestillinger som bl.a. My Fair Lady, Figaros Bryllup, Candide, West Side Story og Esther. Spillede derefter Stella i Omstigning til Paradis på Nørrebros Teater og Roxanne i Cyrano (Gladsaxe Teater). Har spillet bærende roller på adskillige af landets største scener, bl.a. Gerda Brandes i Brandes, som hun modtog Reumertprisen 2006 for, og Valborg i Prinsesserne, der i 2007 blev Reumert-nomineret som Årets Forestilling. Marianne spiller i øjeblikket Miss Andrew i Mary Poppins på Det Ny Teater.

Kristian Boland:

Kristian har medvirket i talrige musikteater-forestillinger, bl.a. Les Misérables på Østre Gasværk og Tordenskjold og De tre musketerer på Gladsaxe teater. På Det Ny Teater har han sunget og spillet Eisenstein i Flagermusen, Grev Danilo i Den glade enke, Præsten i Don Quixote, Monsieur André i The Phantom of the Opera, Baltazar Bom i Cats, Kaptajn von Trapp i The Sound of Music, Udyret i Beauty and the Beast og senest Carmen Ghia og Leo Bloom i The Producers.

 

 

 

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • det ny teater
  • wicked
  • rolleliste
  • danmarks premiere
  • musical
  • heksene fra oz
  • stephen schwartz
  • winnie holzman

Kontakt

Birgit Larsen

Pressekontakt Marketingchef 33 25 60 05

Relateret materiale

Relaterede events