Gå til indhold
Art in a Day fuldender programmet for 24 timer med performancekunst på unikke steder i København

Pressemeddelelse -

Art in a Day fuldender programmet for 24 timer med performancekunst på unikke steder i København

De seks københavnske kunsthaller er klar med det fulde program til første udgave af Art in a Day, 24-timer med performancekunst spredt ud over København. I løbet af hele døgnet den 24. juni, fra 00.01 til 23.59, vil byen og de seks kunsthaller være vært for over fjorten kunstneriske performances af danske og internationale kunstnere som VALIE EXPORT, Peaches, Wu Tsang, Esben Weile Kjær, Maja Malou Lyse og Martin Creed.

I dag offentliggør de seks kunsthaller; Copenhagen Contemporary, Den Frie Udstillingsbygning, Kunstforeningen GL STRAND, Kunsthal Charlottenborg, Nikolaj Kunsthal og O – Overgaden det samlede program for første udgave af Art in a Day. Blandt de nye navne tilføjet til programmet er danske kunstnere som Maja Malou Lyse og Esben Weile Kjær, Sophie Dupont, KasperSophie, Jules Fischer og Jacob Kirkegaard, mens de internationale kunstnere tæller navne som legendariske VALIE EXPORT, Peaches, Baby Dee og Martin Creed. De nye navne tilslutter sig de allerede offentliggjorte kunstnere Tosh Basco, Arvida Byström, Monster Chetwynd og Henrik Vibskov.

Programmet kickstartes den 23. juni med to markante performances. Først præsenterer Turner-prisvinder Martin Creed sin overvældende performance All the Bells foran Kunstforeningen GL STRAND kl. 11.22. Her skaber kunstneren sammen med københavnske kirker og folkeskoler et kakofonisk lydværk af klokker, børneskrål og byens lydbillede. Lige efter midnat, klokken 00.01, fyrer den internationalt anerkendte musiker og kunstner Peaches op under programmet til Art in a Day med en stærk musisk performance på Den Frie. Om morgenen den 24. juni marcherer en garde igennem Københavns gader iført kostumer af billedkunstner og designer Henrik Vibskov. Paraden forbinder de forskellige performances, der finder sted i løbet af dagen, og ledsager publikum fra det ene sted til det næste.

Art in a Day spreder sig til særligt udvalgte steder i København fra byens gader og kanaler til Magasin du Nord og Nomas have. De seks kunsthaller bliver således stop på en urban rute, hvor de enkelte performances forholder sig til et givent sted og tidspunkt på dagen. Således skaber Art in a Day muligheden for at opleve performancekunst gennem et unikt format, der forvandler byen til en scene for performancekunsten. Centralt er forestillingen om 'sociale sammenkomster' og kollektiv deltagelse:

”Livet leves mere og mere på digitale platforme, og det er derfor mere end nogensinde relevant, at vi mødes fysisk og oplever ting i fællesskab. Med Art in a Day ønsker vi at skabe fællesskabsorienterende performanceoplevelser i hele København, som kan inspirere og sætte samtaler i gang,” udtaler Simon Friese fra Creator Projects, der har kurateret årets program for Art in a Day i tæt samarbejde med de seks kunsthaller.

Med udgangspunkt i programmets værker viser Art in a Day kunstnernes engagement i tidens nøglespørgsmål og reflekterer over temaer som kønsfluiditet, seksuel orientering, poesi, magtstrukturer og kapitalismekritik.

Det ambitiøse program ligger i forlængelse af kunsthallernes profiler og historie, der sammen med byens og døgnets rytme udgør det konceptuelle grundlag for Art in a Day. Visionen er at skabe en folkefest med kunsten som det naturlige samlingspunkt:

”Når performancekunsten bliver taget ud af de velkendte institutionelle rammer og udfordrer tid og sted, vil mange flere få glæde af den. Art in a Day er drevet af ønsket om at nå ud til et større publikum gennem et styrket samarbejde mellem Københavns seks kunsthaller og dermed sætte et positivt permanent præg på Københavns kunst- og kulturliv,” udtaler Helene Nyborg Bay, der er direktør på Nikolaj Kunsthal.

De forskellige performances koreograferes som en alternativ 'byvandring', der fører fra Den Frie Udstillingsbygning på Østerbro over indre by til Kunsthal Charlottenborg, Nikolaj Kunsthal og Kunstforeningen Gl. Strand, til O-Overgaden på Christianshavn for til sidst at ende ved Copenhagen Contemporary på Refshaleøen, hvor Art in a Dayafsluttes med et brag med den officielle efterfest.

Se det fulde program her.

Med venlig hilsen
HAVE Kommunikation & PR

For yderligere information, kontakt venligst:
Peter Pishai Storgaard · peter.storgaard@have.dk· 28 49 33 86
Anja Linnet · anja@have.dk · 22 65 53 48
Tine Christoffersen · tine@have.dk · 26 36 47 49

Art in a Day fortsætter kunsthallernes flerårige samarbejde. Tidligere har institutionerne præsenteret performanceaftenerne Tonight is Art og kunstfestivalerne Copenhagen Art Festival og TRUST.

Om Copenhagen Contemporary
Copenhagen Contemporary er Københavns internationale kunstcenter, der har til huse i den prægtige gamle B&W-svejsehal, der med sine i alt 7.000 m2 smukke industrihaller har pladsen til at udstille de teknisk og pladskrævende formater, som mange samtidskunstnere arbejder i. CC viser nogle af verdens mest anerkendte kunstnere side om side med de nye talenter, der udfordrer kunsten og dens institutioner. På CC står samtidskunsten i centrum som et aktivt udgangspunkt for læring, formidling, outreach og inklusionsprojekter.

Om Den Frie Udstillingsbygning
Den Frie Udstillingsbygning er kunstnernes hus, skabt til kunsten, ejet af kunstnersammenslutningen Den Frie Udstilling, og tegnet af kunstneren J.F. Willumsen i 1898. Hvert år udstiller mere end 200 kunstnere fra både den nationale og internationale scene i de ikoniske sale, og de 12-16 årlige udstillinger spænder bredt fra store sammenslutningsudstillinger til solopræsentationer og ambitiøst kuraterede gruppeudstillinger med afsæt i Det Frie Udstillingsbygnings kunstneriske arv. Huset er rundet af andelsbevægelsens fællesskabstanke, og har fra sin grundlæggelse haft et internationalt udsyn og et fokus på nye eksperimenterende formater.

Om Kunstforeningen GL STRAND
Kunstforeningen GL STRAND er en kunsthal for moderne kunst og samtidskunst med en særlig københavnsk identitet og historie. Med en stærk international profil favner udstillingsprogrammet den unge danske kunstscene, internationale strømninger og nye sammenstillinger af kunsthistoriske emner, der afspejler vores samtid. Kunsthallen præsenterer årligt 6-8 udstillinger, en mødeinstallation og et mangfoldigt arrangementsprogram.

Om Kunsthal Charlottenborg
Kunsthal Charlottenborg er et af de største og smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Nordeuropa. Kunsthallen præsenterer et ambitiøst udstillingsprogram med internationalt udsyn, der omfatter kunst af såvel talenter som etablerede stjerner fra både ind- og udland. Det toneangivende udstillingsprogram suppleres med en lang række aktiviteter som artist talks, performances, koncerter og filmvisninger.

Om Nikolaj Kunsthal
Nikolaj Kunsthal præsenterer især dansk, men også international samtidskunst i unikke historiske omgivelser midt i København. Den smukke arkitektur indgår i samspil med skiftende udstillinger, senest af Nikoline Liv Andersen, David Lynch, Thomas Øvlisen, HuskMitNavn m.fl. Nikolaj Kunsthal har sit fokus på Københavns samtidskunstscene og er optaget af kunstmøder på tværs af genrer, medier og formater. Kunsthallen præsenterer også løbende koncerter, performances, middage, talks m.v.

Om O – Overgaden
O – Overgaden er en kunsthal for samtidskunst, der med udtalt fokus på heltnye stemmer fra den danske og internationale samtidskunstsscene årligt præsenterer ca. 8 store, nyproducerede soloudstillinger – størstedelen baseret på en demokratisk Open Call-udvælgelse. Hertil kommer et mangfoldigt program med blandt andet performances, talks og koncerter. O – Overgaden blev grundlagt i 1986 i et tidligere trykkeri mod Christianshavns kanal og har i mere end tre årtier været en toneangivende institution for ung samtidskunst i Danmark. Kunsthallen er grundlagt som en non-profit organisation og har fortsat altid fri entré.

Om Creator Projects
Creator Projects er et kunstbureau i København, som anser kunst for at være vital katalysator for samtidens dialoger, debatter og drømme. Med denne vision som grundsten for bureauets arbejde udvikler og kuraterer det nytænkende kunstprojekter, offentlige udsmykninger samt strategisk og kunstfaglig rådgivning for kunstinstitutioner, festivaler og andre private organisationer i Danmark og i udlandet. Creator Projects ejes og drives af grundlægger Simon Friese.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Anja Linnet

Anja Linnet

Pressekontakt COO // Chefrådgiver 22655348
Peter Pishai Storgaard

Peter Pishai Storgaard

Pressekontakt Seniorrådgiver

Om os

For os handler kommunikation ikke blot om at råbe højt, eller om for enhver pris at trænge igennem lydmuren i et tiltagende kaotisk mediebillede.

For os handler kommunikation om troværdighed. Om substans. Om at sætte dagsordener. Inden for kulturens verden, i erhvervslivet, i politisk sammenhæng – og i samfundet som helhed.

Vi favner bredt i vores opgaveportefølje, og vores spidskompetencer ligger inden for udvikling af storytelling, strategisk udvikling af brands, oplevelsesbaseret kommunikation og den direkte kontakt med medierne.

Tre årtiers erfaring har gjort os til et af Skandinaviens førende kommunikationsbureauer, og på årsbasis gennemfører vi 150 projekter.

Vi kvalificerer vores samarbejdspartneres historier og sikrer dem gennemslagskraft i offentligheden. Vi folkeliggør substansen, og vi sikrer mediernes interesse for både det brede og det smalle. Vi navigerer sikkert og målrettet gennem medielandskabet, og vi er garant for synlighed, der skaber merværdi – og gør en forskel.

HAVE Kommunikation
Hillerødgade 30 B
2200 København N
Danmark