Gå til indhold
Heartland Festival 2018: Rocklegenden Patti Smith og tre danske artister gæster Egeskov Slot

Pressemeddelelse -

Heartland Festival 2018: Rocklegenden Patti Smith og tre danske artister gæster Egeskov Slot

Heartland Festival kan i dag præsentere et nyt hovednavn i form af den amerikanske rocklegende Patti Smith. Samtidig kan festivalen offentliggøre, at Marie Key, Liss og Mew også gæster Egeskov Slot og den tredje udgave af Heartland Festival, der finder sted fra 31. maj til 2. juni 2018. Heartland Festival præsenterer sit publikum for fire slags oplevelser: MUSIC, ART, FOOD og TALKS. Salg af overnatningstilbud starter i morgen den 18. januar kl. 10.00.

Et allerede stærkt musikprogram bliver i dag et hovednavn rigere. Heartland Festival 2018 kan nemlig offentliggøre den 71-årige rockkoryfæ Patti Smith som det seneste navn på plakaten. Hun slutter sig til de allerede offentliggjorte navne, der blandt andre tæller internationale artister som The The, LCD Soundsystem og Lykke Li og danske kunstnere som MØ og C.V. Jørgensen.

En af vor tids største musikere
Den amerikanske legende Patti Smith er en af vor tids største og vigtigste navne på den internationale musikscene. Hun indtog en 47. plads på Rolling Stone Magazines liste over de 100 største artister siden fødslen af rock and roll, blev medlem af the Rock and Roll Hall of Fame i 2007, og kunstnere som Michael Stipe, Courtney Love og Madonna betragter Patti Smith som en af deres vigtigste inspirationskilder.

Når den 71-årige verdensstjerne indtager Egeskov Slot til sommer, er det med et bagkatalog bestående af 11 album fra de seneste godt 40 år og senest en anmelderrost koncert på Sostrup Slot sidste år. Ved den lejlighed blev Patti Smith kaldt ”omtrent lige så fremragende, som man turde forvente”, og en anmelder skrev, at ”flere numre blev fremført med en inderlighed og kraft, som var de lige blevet skrevet”.

På Heartland Festival kan punkrock-ikonet opleves i selskab med sit band, der består af guitaristerne Lenny Kaye og Jack Petruzzelli, den legendariske trommeslager Jay Dee Daugherty og Tony Shanahan på bas. Patti Smith vil spille numre fra hele sit imponerende bagkatalog; lige fra den eminente debut Horses i 1975 over det kommercielle gennembrud Easter og hitsinglen Because the Night i 1978 til det nyeste, anmelderroste album Banga fra 2012.

Tre danske artister på musikprogrammet
Ud over Patti Smith føjer Heartland Festival også tre danske navne til musikprogrammet.

Det er to år siden, Marie Key senest kunne opleves i det danske koncertlandskab, men til sommer vender hun stærkt tilbage, når hun gæster dette års Heartland Festival. Med sig har hun et spritnyt album, hvorfra man allerede har kunnet lytte til singlerne Bruge dig, Giganter og senest Regn. Den danske singer-songwriter lover dog, at man vil få fornøjelsen af både ny musik og mere velkendte sange fra hendes omfangsrige bagkatalog.

En dansk artist, der bestemt ikke har været stille om de seneste år, er den fremadstormende kvartet Liss. De brød igennem, da de endnu var teenagere i 2016, hvor blandt andre Pharrell Williams kastede sin kærlighed på det århusianske firkløver og gav dem airtime på sin radiokanal. Siden da har de udgivet den anmelderroste debut-EP med den meget passende titel First. De skulle eftersigende arbejde benhårdt på et debutalbum, så mon ikke der er masser af ny, dansevenlig pop at glæde sig til, når Liss indtager Egeskov Slot til sommer.

Mew er en vaskeægte institution inden for dansk indierock. Med over 20 år på bagen og med sidste års syvende studiealbum Visuals i bagagen kan man godt glæde sig til at opleve en af landets dygtigste liveorkestre på sommerens Heartland Festival. Visuals markerer et nybrud for det rutinerede band, idet frontmand Jonas Bjerre denne gang har valgt at vende skriveprocessen på hovedet og i stedet har ladet Mews velkendte visuals danne udgangspunkt for musikken. Det har givet et drømmende, billedskabende album, som med garanti vil passe perfekt ind i Egeskovs idylliske omgivelser.

En legende fra toppen af ønskelisten
”Patti Smith er et sandt ikon og en af de artister, der har stået allerhøjest på vores ønskeliste siden Heartlands begyndelse. Hun er en legende, der som få har formået at holde sig aktuel både som forfatter, sangskriver og kunstner igennem snart fem årtier. I dag står hun som en af de største inspirationskilder for mange af de senere års nye, store kunstnere. Det er en kæmpe ære og en milepæl i festivalens historie, når vi kan byde Patti Smith velkommen på Heartland til sommer,” siger Ulrik Ørum-Petersen, musikprogramchef og direktør for Heartland Festival.

Med dagens offentliggørelser tæller musikprogrammet nu i alt 13 navne. Ud over Patti Smith, Marie Key, Liss og Mew kan man glæde sig til opleve The The, LCD Soundsystem, Grizzly Bear, Lykke Li, MØ, Rag’n’Bone Man, C.V. Jørgensen, Benal og Cory Henry & The Funk Apostles samt talks-navnet Salman Rushdie. De kommende måneder vil der blive føjet mange flere navne til programmet inden for både MUSIC, TALKS, ART og FOOD, inden Heartland Festival løber af stablen for tredje gang på Egeskov Slot fra den 31. maj til den 2. juni 2018.

BILLETSALG
Partoutbillet: 1.650 DKK.
Overnatningstilbud bliver sat i salg torsdag den 18. januar klokken 10.00.
Børnebilletter og et begrænset antal endagsbilletter bliver sat i salg på et senere tidspunkt.

Billetlink: www.heartlandfestival.dk

Med venlig hilsen
Have Kommunikation

Presseansvarlig - Have Kommunikation:
Kristina Sindberg // kristina@have.dk // 24 86 01 84
Peter Pishai Storgaard // peter.storgaard@have.dk // 28 49 33 86

Heartland Festival:
Direktør: Ulrik Ørum-Petersen // ulrik@livenation.dk
Udviklings- og kommunikationschef: Janne Villadsen // janne@heartlandfestival.dk

OM HEARTLAND FESTIVAL
Heartland præsenterer et internationalt program sammensat af fire søjler: MUSIC, ART, TALKS og FOOD. Programmets forskellige dele beskæftiger sig med tilværelsen og samfundet i vores del af verden og “dobbeltklikker” på de kulturelle og sociale tendenser, vi til daglig lever midt i - et moderne program, hvis aktualitet forstærkes af de klassiske omgivelser, det præsenteres i på Egeskov Slot på Fyn.

Heartland Festival 2018 finder sted på Egeskov Slot fra 31. maj til 2. juni 2018.

Partoutbillet: 1.650 DKK
Overnatningstilbud bliver sat i salg torsdag den 18. januar klokken 10.00.
Børnebilletter og et begrænset antal endagsbilletter bliver sat i salg på et senere tidspunkt.

Billetlink: www.heartlandfestival.dk

Ønsker man at bo på festivalen, kan man vælge mellem at medbringe eget telt eller campingvogn eller at købe opslåede telte. Desuden vil det være muligt at købe en hotelpakke, hvor værelse, shuttle-bus og festivalbillet indgår.

Mere info om Heartland Festival kan findes på www.heartlandfestival.dk

Heartland Festival på de sociale medier
Facebook: www.facebook.com/heartlandfestivaldk
Instagram: @heartlandfestivaldk
Twitter: @heartlanddk
Youtube: Heartland Festival

Heartland Festival er støttet af:
Faaborg Midtfyn Kommune
Udvikling Fyn
Hovedsponsor: Albani

HEARTLAND FESTIVAL IS PROMOTED BY
LIVE NATION DENMARK - FREDERIKSBERG ALLE 3 - 1790 COPENHAGEN V
WWW.HEARTLANDFESTIVAL.DK

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Michael Feder

Michael Feder

Pressekontakt Adm. direktør +45 2243 4942
Anja Linnet

Anja Linnet

Pressekontakt COO // Chefrådgiver 22655348
Peter Pishai Storgaard

Peter Pishai Storgaard

Pressekontakt Seniorrådgiver

Emilie Selin

Pressekontakt Seniorrådgiver
Rikke Hesselholt

Rikke Hesselholt

Pressekontakt Seniorrådgiver 28433893
Stine Albrechtsen

Stine Albrechtsen

Pressekontakt Seniorrådgiver & Head of Aarhus

Louise Thuesen

Pressekontakt Seniorrådgiver
Sandra Nynne Vognstrup

Sandra Nynne Vognstrup

Pressekontakt Rådgiver 22863094
Julie Qvick Nielsen

Julie Qvick Nielsen

Pressekontakt Rådgiver
Amalie Søndergaard

Amalie Søndergaard

Pressekontakt Rådgiver 28 58 81 50
Sara Jeppesen

Sara Jeppesen

Pressekontakt Juniorrådgiver
Kathrine Clemmensen

Kathrine Clemmensen

Pressekontakt Juniorrådgiver 22902645

Jesper Bæk Nielsen

Pressekontakt Projektassistent 23270297
Gitte Nikolajsen

Gitte Nikolajsen

Pressekontakt Rådgiver PR & Kommunikation +45 41 42 62 82

Ole Winther

Pressekontakt Chefrådgiver, head of Public Affairs +4551617151
Picasa Emily Askjær Grand

Picasa Emily Askjær Grand

Pressekontakt Juniorrådgiver 30138880
Emma Gerlund

Emma Gerlund

Pressekontakt Projektassistent 61728521
Sofie Ugilt

Sofie Ugilt

Pressekontakt Projektassistent 22518548
Stine Søgaard Røhe

Stine Søgaard Røhe

Pressekontakt Projektassistent 50587303
Maya Fernel

Maya Fernel

Pressekontakt Projektassistent 40153551

Om os

For os handler kommunikation ikke blot om at råbe højt, eller om for enhver pris at trænge igennem lydmuren i et tiltagende kaotisk mediebillede.

For os handler kommunikation om troværdighed. Om substans. Om at sætte dagsordener. Inden for kulturens verden, i erhvervslivet, i politisk sammenhæng – og i samfundet som helhed.

Vi favner bredt i vores opgaveportefølje, og vores spidskompetencer ligger inden for udvikling af storytelling, strategisk udvikling af brands, oplevelsesbaseret kommunikation og den direkte kontakt med medierne.

Tre årtiers erfaring har gjort os til et af Skandinaviens førende kommunikationsbureauer, og på årsbasis gennemfører vi 150 projekter.

Vi kvalificerer vores samarbejdspartneres historier og sikrer dem gennemslagskraft i offentligheden. Vi folkeliggør substansen, og vi sikrer mediernes interesse for både det brede og det smalle. Vi navigerer sikkert og målrettet gennem medielandskabet, og vi er garant for synlighed, der skaber merværdi – og gør en forskel.

HAVE Kommunikation
Hillerødgade 30 B
2200 København N
Danmark