Gå til indhold
Foto: Jorge Silva/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Jorge Silva/Reuters/Ritzau Scanpix

Pressemeddelelse -

Hungersnøden truer i Afghanistan: Dansk Folkehjælp uddeler akut nødhjælp til 30.000 personer

Siden Taleban på rekordtid overtog kontrol og styringen af Afghanistan, har omverdenen fulgt intenst med. Nu er landets banker gået i stå, den private sektor er ved at kollapse, og der er opstået mangel på fødevare, husly og lægehjælp til civilbefolkningen. FN vurderer, at landet står på kanten til den største humanitære krise i nyere tid. Dansk Folkehjælp har derfor i samarbejde med FN og Danish Emergency Relief Fund igangsat en akut humanitær indsats i Faryab provinsen, hvor over 30.000 sårbare mennesker vil modtage akut nødhjælp – men behovet er langt større.

Afghanistan, der har været særligt hårdt ramt af konflikt og COVID-19, står på tærsklen til en ny stor krise. Efter Talebans overtagelse af landet, ser civilbefolkningen lige nu ind i en fremtid med akut mangel på fødevarer, husly og lægehjælp.

Samtidig står den barske afghanske vinter for døren, hvor temperaturer kan falde helt ned til -25 grader, og grundet den konfliktfyldte situation, er antallet af internt fordrevne vokset med flere hundrede tusinder. De seneste tal fra FN viser, at 22,8 millioner mennesker – hvoraf 14 millioner er børn – vil stå over for kritisk mangel på mad vinteren over, og mere end fem millioner børn forventes at stå på randen af hungersnød.

Generalsekretær for Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, udtaler:

”Situationen i Afghanistan er ved at udvikle sig til den største humanitære krise, vi har set i nyere tid. Efter at landets økonomi er kollapset, har rigtig mange mistet deres job, og særligt kvinder og børn er udsatte. Mange familier er blevet tvunget til at optage gæld for at kunne dække deres helt basale behov for livsfornødenheder. Vores bekymring er, at landets ustabilitet, den dalende humanitære støtte samt den kommende vinter, vil sende Afghanistan direkte mod hungersnød.”

Kvinder og børn har akut brug for hjælp
Dansk Folkehjælp er tilstede i Afghanistan med ’Vinterhjælp’ og ’Nødhjælp’ i de nordlige provinser af landet. Dansk Folkehjælp har i samarbejde med FN og Danish Emergency Relief Fund iværksat en humanitær indsats i Faryab provinsen, hvor lokal befolkningen og internt fordrevne får uddelt tæpper, tøj og gas samt økonomisk hjælp til at købe mad, medicin og andre basale livsfornødenheder, inden den hårde vinter sætter ind.

Over 30.000 sårbare mennesker vil blive hjulpet gennem indsatsen, men behovet er langt større. Dansk Folkehjælp ved, at de kan gøre en markant forskel for mange, og derfor appellerer organisationen til alle om at støtte deres indsamling til fordel for de mest udsatte i Afghanistan.

Med venlig hilsen
Dansk Folkehjælp

Vedr. presserelaterede spørgsmål kontakt Dansk Folkehjælp via:
Sofie Klindrup // sofiek@have.dk // 2548 3749
Sofie Holbek Jensen // sofie.jensen@have.dk// 2018 6822
Klaus Nørlem // kn@folkehjaelp.dk // 2033 0939

Om Dansk Folkehjælp
Dansk Folkehjælp, der blev stiftet i 1907, er en landsdækkende, humanitær og frivillig organisation, der yder hjælp til udsatte og fattige i Danmark og i udlandet. Foreningens primære indsatsområder er frivilligt socialt arbejde og forebyggelse, herunder førstehjælp, i Danmark samt udviklingsprojekter og katastrofe- og nødhjælp i den tredje verdens brændpunkter. For at sikre, at flest mulige midler går direkte til fattige og nødstedte, har foreningen en administrationsprocent på 3,81 procent i seneste offentliggjorte årsregnskab. I alt har Dansk Folkehjælp 3.000 frivillige tilknyttet samt 40 lokalafdelinger i Danmark, og foreningen driver herudover også en række genbrugsbutikker samt lokale aktivitetsgrupper.

Emner

Kontakt

Michael Feder

Michael Feder

Pressekontakt Adm. direktør +45 2243 4942
Anja Linnet

Anja Linnet

Pressekontakt COO // Chefrådgiver 22655348
Peter Pishai Storgaard

Peter Pishai Storgaard

Pressekontakt Seniorrådgiver

Emilie Selin

Pressekontakt Seniorrådgiver
Rikke Hesselholt

Rikke Hesselholt

Pressekontakt Seniorrådgiver 28433893
Stine Albrechtsen

Stine Albrechtsen

Pressekontakt Seniorrådgiver & Head of Aarhus

Louise Thuesen

Pressekontakt Seniorrådgiver
Sandra Nynne Vognstrup

Sandra Nynne Vognstrup

Pressekontakt Rådgiver 22863094
Julie Qvick Nielsen

Julie Qvick Nielsen

Pressekontakt Rådgiver
Amalie Søndergaard

Amalie Søndergaard

Pressekontakt Rådgiver 28 58 81 50
Sara Jeppesen

Sara Jeppesen

Pressekontakt Juniorrådgiver
Kathrine Clemmensen

Kathrine Clemmensen

Pressekontakt Juniorrådgiver 22902645

Jesper Bæk Nielsen

Pressekontakt Projektassistent 23270297
Gitte Nikolajsen

Gitte Nikolajsen

Pressekontakt Rådgiver PR & Kommunikation +45 41 42 62 82

Ole Winther

Pressekontakt Chefrådgiver, head of Public Affairs +4551617151
Picasa Emily Askjær Grand

Picasa Emily Askjær Grand

Pressekontakt Juniorrådgiver 30138880
Emma Gerlund

Emma Gerlund

Pressekontakt Projektassistent 61728521
Sofie Ugilt

Sofie Ugilt

Pressekontakt Projektassistent 22518548
Stine Søgaard Røhe

Stine Søgaard Røhe

Pressekontakt Projektassistent 50587303
Maya Fernel

Maya Fernel

Pressekontakt Projektassistent 40153551

Om os

For os handler kommunikation ikke blot om at råbe højt, eller om for enhver pris at trænge igennem lydmuren i et tiltagende kaotisk mediebillede.

For os handler kommunikation om troværdighed. Om substans. Om at sætte dagsordener. Inden for kulturens verden, i erhvervslivet, i politisk sammenhæng – og i samfundet som helhed.

Vi favner bredt i vores opgaveportefølje, og vores spidskompetencer ligger inden for udvikling af storytelling, strategisk udvikling af brands, oplevelsesbaseret kommunikation og den direkte kontakt med medierne.

Tre årtiers erfaring har gjort os til et af Skandinaviens førende kommunikationsbureauer, og på årsbasis gennemfører vi 150 projekter.

Vi kvalificerer vores samarbejdspartneres historier og sikrer dem gennemslagskraft i offentligheden. Vi folkeliggør substansen, og vi sikrer mediernes interesse for både det brede og det smalle. Vi navigerer sikkert og målrettet gennem medielandskabet, og vi er garant for synlighed, der skaber merværdi – og gør en forskel.

HAVE Kommunikation
Hillerødgade 30 B
2200 København N
Danmark