Gå til indhold
Rosalinde Mynster er tilbage på Teatret ved Sorte Hest

Pressemeddelelse -

Rosalinde Mynster er tilbage på Teatret ved Sorte Hest

Pressemeddelelse, juni 2018

TEATRET VED SORTE HEST præsenterer

LANDET SOM IKKE ER

-En fortættet fortælling i ord, billeder og musik skabt ud fra Edith Södergrans digtning

Rosalinde Mynster Henriette Groth

Urpremiere den 7. september på Teatret ved Sorte Hest


Teatret ved Sorte Hest sparker den nye sæson i gang med urpremiere på LANDET SOM IKKE ER. En fortælling baseret på den finsk-svenske digter Edith Södergrans poesi, der på trods af sit alt for korte liv, satte et markant aftryk på litteraturhistorien.
Södergrans digte og breve er vævet sammen til et manuskript af Karen-Lise Mynster og på scenen står Rosalinde Mynster sammen med musikeren Henriette Groth. Der er premiere den 7. september og forestillingen spiller frem til 6. oktober.

Det er den finsk-svenske digter Edith Södergrans omfangsrige produktion af tekster, som danner et mange-facetteret fundament for den musikalske fortælling: LANDET SOM IKKE ER.

Edith Södergran insisterede på at bruge sin digtning til at definere sig selv:
"Min selvsikkerhed beror på, at jeg har opdaget mine dimensioner. Det er ikke min sag at gøre mig mindre, end jeg er".


Med en hudløs ærlighed og menneskelig indsigt skrev hun nogle af det tidlige 1900-tals mest gribende og poetisk visionære digte.
Hun levede blot 31 år (1892-1923), da hun døde af tuberkulose, men nåede i sit korte liv at udvikle et forfatterskab, der i dag er anerkendt over hele Europa.

Om LANDET SOM IKKE ER
Forestillingen handler om et ungt menneskes rejse mod døden gennem livet ved aldrig at give op, før tid er. Gennem poesien foldes menneskets livsduelighed, storhed og uendelige skrøbelighed ud.

Instruktør Charlotte Munksø fortæller:
”At iscenesætte Edith Södergrans digte er som at stå med sprællevende materiale i sine hænder. Ordene appellerer og rammer nu og her med deres enkle, dybe og klare kraft. Bedst som jeg tror jeg står på sikker grund folder nye lag sig ud . Denne tilstand af at blive favnet og samtidig skulle række og strække sig, fascinerer mig i arbejdet med disse enestående digte.”

Rosalinde Mynster er tilbage på Sorte Hest, og står i denne forestilling helt alene på scenen og musikeren Henriette Groth er placeret i verdens mindste orkestergrav. Forestillingen sætter musik til Edith Södergrans digteriske univers og komponisten Henriette Groth har komponeret musikken.
Karen-Lise Mynster har vævet Södergrans digte og breve sammen til et manuskript og Charlotte Munksø instruerer.

LANDET SOM IKKE ER spiller på Teatret ved Sorte Hest fra den 7. september – 6. oktober 2018.

Læs mere på www.sortehest.com

Med venlig hilsen

Have Kommunikation
Maria Rugbjerg Hoppe // maria.rugbjerg@have.dk // 30 56 36 76

Holdet bag
Medvirkende: Rosalinde Mynster og Henriette Groth
Iscenesættelse og koncept: Charlotte Munksø
Lyddesigner og koncept: Henriette Groth
Scenograf: Mona Møller Schmidt
Tekst: Edith Södergran
Manuskriptudvikling: Karen-Lise Mynster
Lysdesigner: Søren Kyed
Kostumedesigner: Mikael Jensen
Producent: Teatret ved Sorte Hest
Arrangør: Teatret ved Sorte Hest

Spilleperiode: 7. september – 6. oktober 2018

Spilletider: Man-fre. kl. 20.00 og lørdage kl. 17.00

CV´er:

CHARLOTTE MUNKSØ – INSTRUKTØR:

Charlotte Munksø havde i 2009 sin instruktørdebut med forestillingen Jeg er min egen kone på Ålborg Teater. Siden hen har hun instrueret en række forestillinger bl.a. Bo Bedre på Mungo Park 2012; Den bedste af alle verdener på Riddersalen i 2014 (præmieret af Statens Kunstfonds Legatudvalg) og de to Reumertvindende børneforestillinger: Fra Månen og Ned (2011) og Citroner i Vand på Det lille Teater (2016). Sidst har Charlotte instrueret Frk. Jensens Kogebog på Riddersalen, operaen Gaze for Gaze for Scenatet i Pakhus 11 samt Min Mormors Gebis på Det lille Teater

Charlotte Munksø underviser på Den Danske Scenekunstskole i København samt er en del af lærergruppen i den årlige sommerskolefestival Prima del Teatro i Italien for europæiske skuespilstuderende..

I 2014 blev Charlotte Munksø tildelt prisen som årets talentudvikler af TALENT.DK for hendes mangeårige indsats som underviser.

ROSALINDE MYNSTER – SKUESPILLER:

Rosalinde Mynster fik sin filmdebut som 16-årig i Niels Arden Oplevs drama 'To verdener' fra 2008. I 2009 blev filmen det danske Oscar-bidrag i kategorien "Bedste udenlandske film". I 2010 spillede hun over for Thure Lindhardt i komedien 'Sandheden om mænd', og i 2012 var hun med i 'En kongelig affære'. Hendes helt store folkelige gennembrud kom med rollen som Fie i TV 2's dramaserie 'Badehotellet'.

Mynster er dramatiker, skuespiller og kunstnerisk leder i Teater Tugt, hvor hun eksperimenterer med teatermediet og blandt andet har lavet ’Nyhederne på Betty’ – en helt ny form for nyhedsformidling præsenteret af etablerede og up-coming kunstnere i Betty Nansen Teatrets foyer. Hun har skrevet forestillingen ’Nosser’ til Teater I Akt, som spillede på Krudttønden i 2015, og hun medvirkede i Teater GROBs forestilling 'På Herrens Mark' i starten af 2017. Her på teatret har hun tidligere medvirket i ’Rundt På Gulvet’ og ’Sommerdrenge’.

HENRIETTE GROTH – MUSIKER OG KOMPONIST:

Komponist og musiker i 'Vi ses, Rafiq-e-man!'

Henriette er uddannet pianist fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2005. Hendes kunstneriske udtryk varierer fra sjælfuld tristesse til free-form, elektro akustisk musik, ny musik.
Groth har komponeret musik til film, dans og musikdramatiske teaterforestillinger på scener rundt om i Skandinavien, bla til Teater Republiques 'Fibonacci-projekt' med Les 7 doigt de la Main, Det Flydende Teaters 'Jeg er ikke mine egne snørebånd værd', Teatret ved Sorte Hests 'Det springende punkt', Mute Comp's 'The conspiracy of spring', Københavns Musikteaters 'The Raven' og Teater GLIMT's 'Er du os?'.

Henriette har været med på en lang række CD udgivelser bla.: 'Snow' med Engkilde/Groth, 'Du Fugl' med Henriette Groth/Lotte Anker og 'This is it' med Nana Jacobi.

Emner

Kategorier

Kontakt

Michael Feder

Michael Feder

Pressekontakt Adm. direktør +45 2243 4942
Anja Linnet

Anja Linnet

Pressekontakt COO // Chefrådgiver 22655348
Peter Pishai Storgaard

Peter Pishai Storgaard

Pressekontakt Seniorrådgiver

Emilie Selin

Pressekontakt Seniorrådgiver
Rikke Hesselholt

Rikke Hesselholt

Pressekontakt Seniorrådgiver 28433893
Stine Albrechtsen

Stine Albrechtsen

Pressekontakt Seniorrådgiver & Head of Aarhus

Louise Thuesen

Pressekontakt Seniorrådgiver
Sandra Nynne Vognstrup

Sandra Nynne Vognstrup

Pressekontakt Rådgiver 22863094
Julie Qvick Nielsen

Julie Qvick Nielsen

Pressekontakt Rådgiver
Amalie Søndergaard

Amalie Søndergaard

Pressekontakt Rådgiver 28 58 81 50
Sara Jeppesen

Sara Jeppesen

Pressekontakt Juniorrådgiver
Kathrine Clemmensen

Kathrine Clemmensen

Pressekontakt Juniorrådgiver 22902645

Jesper Bæk Nielsen

Pressekontakt Projektassistent 23270297
Gitte Nikolajsen

Gitte Nikolajsen

Pressekontakt Rådgiver PR & Kommunikation +45 41 42 62 82

Ole Winther

Pressekontakt Chefrådgiver, head of Public Affairs +4551617151
Picasa Emily Askjær Grand

Picasa Emily Askjær Grand

Pressekontakt Juniorrådgiver 30138880
Emma Gerlund

Emma Gerlund

Pressekontakt Projektassistent 61728521
Sofie Ugilt

Sofie Ugilt

Pressekontakt Projektassistent 22518548
Stine Søgaard Røhe

Stine Søgaard Røhe

Pressekontakt Projektassistent 50587303
Maya Fernel

Maya Fernel

Pressekontakt Projektassistent 40153551

Om os

For os handler kommunikation ikke blot om at råbe højt, eller om for enhver pris at trænge igennem lydmuren i et tiltagende kaotisk mediebillede.

For os handler kommunikation om troværdighed. Om substans. Om at sætte dagsordener. Inden for kulturens verden, i erhvervslivet, i politisk sammenhæng – og i samfundet som helhed.

Vi favner bredt i vores opgaveportefølje, og vores spidskompetencer ligger inden for udvikling af storytelling, strategisk udvikling af brands, oplevelsesbaseret kommunikation og den direkte kontakt med medierne.

Tre årtiers erfaring har gjort os til et af Skandinaviens førende kommunikationsbureauer, og på årsbasis gennemfører vi 150 projekter.

Vi kvalificerer vores samarbejdspartneres historier og sikrer dem gennemslagskraft i offentligheden. Vi folkeliggør substansen, og vi sikrer mediernes interesse for både det brede og det smalle. Vi navigerer sikkert og målrettet gennem medielandskabet, og vi er garant for synlighed, der skaber merværdi – og gør en forskel.

HAVE Kommunikation
Hillerødgade 30 B
2200 København N
Danmark