Skip to main content

5 saker att göra i Barcelona

Pressemitteilung   •   Aug 21, 2019 12:26 CEST

Sponsoreret indhold

Barcelona är ett resmål med en uppsjö av saker att göra: från pulserande nattliv, trendiga restauranger till museer, fascinerande arkitektur och stränder som passar för alla. Dessutom är klimatet varmt och skönt.

Att hyra lägenhet i Barcelona är det perfekta sättet att lära känna staden på djupet. Bo som lokalbefolkningen, känn metropolens unika energi och dra nytta av alla fördelar som en semesterlägenhet innebär. För att du ska få ut det mesta av din resa har vi nedan samlat 5 tips på sevärdheter och saker att göra i Barcelona.

Stränderna

En av de bästa sakerna med Barcelona är närheten till havet. Utmed kusten finns mer än 8 sandstränder med alla faciliteter. Stränderna i söder, vid stadsdelen Barceloneta, är mer livliga och turistiga där det ständigt är något på gång. Här hittas utomhusgym, strandbarer, restauranger och ett myllrande strandliv.

Om du fortsätter förbi den olympiska hamnen (Port Olimpic) når du stränder där lokalbor tenderar att spendera varma sommardagar. På Nova Icària-stranden kan man sola och dyka ner i semesterboken, spela volleyboll, paddelsurfa eller bara testa restaurangerna längs strandpromenaden. Sedan följer stränderna som på ett pärlband ända till Platja de Llevant i norr, som ligger mittemot köpcentrumet Diagonal Mar. Om du vill träna är det fantastiskt att jogga ut hit. Barcelona är en av Europas bästa platser för att uppleva både storstad och stränder!

Matmarknaden La Boqueria

La Boqueria är Barcelonas bästa matmarknad som huserat i samma vackra byggnad i nästan 200 år (själva marknaden är mycket äldre än så). I denna dignande saluhall - som hittas strax bakom huvudstråket Las Ramblas vid operahuset - säljs färsk frukt, grönsaker, nötter, färskpressade smoothies, kött, fisk, skaldjur och mycket mer. Att bara gå från bås till bås och ta in alla ljuvliga dofter, färger och atmosfären är en upplevelse. Slå dig ner på någon av barerna och beställ in goda tapas eller rätter som görs på beställning, färskare än så blir det inte. Du kan också inhandla råvaror och laga en måltid i din semesterlägenhet med självhushåll. Marknaden är öppen måndag till lördag, från kl. 8:00 till 20:30.

En eftermiddag på Montjuїc-berget

Montjuїc-berget hittas på Barcelonas södra flank och är perfekt för en dagsutflykt. Snör på dig joggingskorna och kombinera sightseeing med semesterträning. Börja vid det imponerande nationella konstmuseet (MNAC) och anta sedan en ”trapputmaning”. Du fortsätter uppför branta trappor till Olympiastadion, genom prunkande trädgårdar upp till slottet från 1600-talet, där man har en förtrollande vy över Medelhavet och Barcelona. Från botten av Montjuїc måste 173 höjdmeter tas för att nå till slottet så det är en relativt jobbig tur, speciellt om det är hett, så ta med vatten och gå i lugn takt. Om det känns för påfrestande finns en linbana ungefär halvvägs upp.

När mörkret har lagt sig kan du avsluta utflykten med att se den magiska fontän-showen vid Montjuїc-bergets fot (nära Plaza España). En show med en häftig mix av ljus, vatten och musik som är en av de bästa sevärdheterna i Barcelona.

Upptäck Gaudís modernistiska verk

För många är Barcelona synonymt med Gaudís verk: häftigt, fantasifullt och annorlunda. För att upptäcka Barcelona, vad passar då inte bättre än att komponera ihop sin alldeles egna Gaudí-rutt? Börja med en av världens mest spektakulära kyrkor och Barcelonas mest besökta sevärdhet: La Sagrada Familía. Det är en mäktig syn när man för första gången ser kyrkans spiraler resa sig mot himlen. Basilikan, som började byggas 1882, är fortfarande inte färdig och ännu fattas det många år. Köp biljett i förväg så slipper du den ringlande kön.

Fortsätt din Gaudí-tur med fantasiparken Parc Güell, som ursprungligen var tänkt som ett bostadsområde. Endast två villor blev dock färdigbyggda, och Gaudí själv bodde ett tag i ena (detta hus är idag ett museum). Gå runt och beundra stenstrukturerna och konstverken med färgglada kakelplattor som är fullt integrerade i naturen. Från terrassen med kakelmosaik högst uppe i Parc Güell har man fantastisk utsikt över Barcelona. Kanske en selfie?

I centrala Barcelona, längs det lyxiga shoppingstråket Passeig de Gràcia, hittas ytterligare två spektakulära hus som Gaudí ligger bakom: Casa Batlló och La Pedrera. Kasta ett extra öga på de detaljrika fasaderna och balkongerna. Gå vidare till Güell-palatset som skräddarsyddes åt en rik katalansk entreprenör. Detta palats hittas strax bakom Las Ramblas och har bland annat en vacker takterrass. Casa Vicens i stadsdelen Gràcia, som är ett mer ”okänt” verk, var Gaudís första stora arbete och är också väl värt ett besök.

Nöjesparken Tibidabo

512 meter över havet på Tibidabo-bergets topp hittas Spaniens äldsta nöjespark som fortfarande är i bruk. Kanske har du sett den typiska bilden med det färgglada pariserhjulet och Barcelona i bakgrunden? Tibidabo är en charmig liten nöjespark där du kan hoppa på berg-och-dalbanan och susa fram över trädtopparna på bergssidan, testa slänggungan eller bara äta glass med familjen. Uppe på toppen finns också kyrkan Temple del Sagrat Cor med Jesusstatyn som blickar ut över Barcelona. Från Tibidabo har man vidunderliga panoramavyer över staden, havet och inlandet.

För att ta dig till Tibidabo, åk först till Plaça Doctor Andreu. Härifrån kan du kliva på en bergbana, som avgår en gång i kvarten från mars till december.