Skip to main content

Fuengirolan parhaimmat nähtävyydet

Pressemitteilung   •   Aug 23, 2019 10:54 CEST

Sponsoreret indhold

Suomalaisten suosima Fuengirola on yksi aurinkoisen Costa del Solin kehittyneimpiä rannikkokaupunkeja, joka tarjoaa nähtävyyksiä moneen makuun. Kaupungin edessä avautuvien, pitkien hiekkarantojen lisäksi Aurinkorannikon Pikku-Suomi vaikuttaa matkailijat teemapuistojen, palveluiden ja nähtävyyksien valikomallaan. Moni suomalainen pakenee joka vuosi kylmyyttä hankkimalla asunnon Fuengirolasta koko talveksi.

Aikoinaan uinuva kalastajakylä hurmaa nykyisin vaativammankin matkailijan nähtävyyksien, palvelujen ja aktiviteettien valikoimallaan. Kokosimme yhteen kaupungin viisi parhainta nähtävyyttä, joihin voi lähteä tutustumaan päiväretken ajaksi myös muista Costa del Solin lomakohteista. 

1. Fuengirolan symboli - Sohailin linna

Sohailin linna on epäilemättä Fuengirolan suosikkinähtävyyksiä ja sitä pidetään kaupungin symbolina. Córdoban Emiiri Abd-ar Rahman III rakensi linnan vuonna 956 eKr. Fuengirolan rannan edessä sijaitsevalle kukkulalle, josta pystyttiin vartioimaan eteläisen Espanjan rannikkoa mahdollisilta hyökkäyksiltä. Sohailin linna tuhoutui lähes täysin kristittyjen vallatessa kaupungin vuonna 1487, mutta se rakennettiin pian uudelleen entiselleen.

Nykyisin Fuengirolan kaupunki omistaa linnan ja järjestää siellä mm. suosittuja ulkoilmakonsertteja. Linna on erityisen upea ilmestys valaistuksineen pimeään aikaan ja lapsista on mukava tutkiskella linnan salaperäisiä yksityiskohtia. Nykyisin linnaan pääsee sisään ilmaiseksi.

2. Rantalomalaisen suosikkipaikka - Paseo Marítimo ja Fuengirolan satama

Fuengirola on loistava rantalomakohde. Aivan kaupungin edessä avautuu lähes 8 kilometriä pitkä hiekkaranta, jonka vieressä kulkee Paseo Maritimo-rantabulevardi. Rantabulevardilta löytyy laaja valikoima erilaisia liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita ja se toimii myös Fuengirolan yöelämän keskittymänä.

Rantabulevardilla on mukava käydä iltakävelyllä ja käydä ihailemassa upeaa Sohailin linnaa ja Fuengirolan vieläkin toiminnassa olevaa majakkaa. Fuengirolan huvipursisatama sijaitsee aivan kaupungin keskustan edessä ja bulevardilla sijaitsevat kaupungin parhaimmat ravintolat.

3. Lapsiperheiden suosikit - Bioparc-eläinpuisto ja Costa Water Park

Fuengirolan eläinpuisto Bioparc on yksi koko Costa del Solin suosituimpia teemapuistoja. Bioparc on eläinpuiston ohella tärkeä uhanalaisten eläinlajien kasvatuskeskus. BioParc sijaitsee aivan Fuengirolan keskustassa ja se on auki joka päivä.

Vaikka BioParc onkin verrattain pieni eläintarha, löytyy sieltä valtava valikoima eläinlajeja, kuten apinoita ja jättikilpikonnia. Puistossa näkee paljon vastasyntyneitä eläimiä, koska puiston tavoitteena on antaa uhanalaisten lajien lisääntyä rauhassa sen suojissa. Tarhassa voi nähdä mm. gorillavauvoja, vastikään silmänsä avanneita tiikereitä ja muutaman päivän ikäisiä krokotiilejä.

Hauskat Costa Water Parkit ovat nekin kaupungissa vierailevien lapsiperheiden suosikkeja. Veden päälle rakennetut pomppulinnapuistot sijaitsevat aivan rannan edessä. Fuengirolasta niitä löytyy kolme kappaletta.

4. Historian havinaa - roomalaiset rauniot ja Fuengirolan historiallinen museo

Fuengirolan lähialueelta löytyy paljon historiallisesti arvokkaita nähtävyyksiä, jotka ovat peräisin kaupungin roomalaisvallan ajalta. 1970-luvulla Fuengirolan keskusta-alueella kaivettiin esiin upean roomalaisrakennuksen rauniot, johon kuuluu ikivanhan roomalaiskylpylän, suolatehtaan ja savipajan jäännöksiä.

Alueelta löytyi myös upea Venus-patsas, joka on nyt sijoitettu Fuengirolan historialliseen museoon. Historiallinen museo tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua kaupungin historiaan perusteellisemmin. Alueen historia alkaa 500-luvulta ennen ajanlaskun alkua ja sitä ovat asuttaneet niin foinikialaiset, roomalaiset kuin arabitkin. Historiallinen museo sijaitsee kaupungin keskustassa ja sisäänpääsy on ilmainen.

5. Shoppailijan unelmakohde - Miramar-ostoskeskus ja Fuengirolan markkinat

Fuengirolassa sijaitsee yksi koko Costa del Solin suurimmista ostoskeskuksista. Miramar aukaisi ovensa ensimmäisen kerran vuonna 2004 ja siitä on tullut yksi kaupungin suosituimmista tapaamispaikoista loistavan sijainnin ja palvelujen tarjonnan vuoksi. Ketjuliikkeitä ja ravintoloita on valtava määrä ja kaksilahkeiset voivat suunnata ostoskeskuksen katolle ajamaan kartingia siksi aikaa kun muut shoppailevat itsensä uuvuksiin.

Miramarin lisäksi Fuengirolassa voi shoppailla myös Corte Inglés-ostoskeskuksessa tai suunnata tiistaisin ja lauantaisin pidettäville markkinoille. Tiistaisin pidettävillä markkinoilla voi ostaa paikallisia ruokia, mausteita, edullisia espanjalaistuotteita sekä vaatteita. Lauantaisin pidettävillä markkinoilla voi tehdä huomattavan upeita vintage-löytöjä, sillä kyseessä on yksi koko Euroopan suurimmista kirpputoritapahtumista. Markkinat järjestetään yleensä kello 9 ja 14 välillä, joten kannattaa olla aikaisin liikkeellä.