Pressemeddelelse -

​Tre danseforestillinger i ét med 16 internationale dansere i verdensklasse på Kulturværftet 3. februar

Med tripple-forestillingen FORCES OF THE NORTH fusionerer det internationalt anerkendte dansekompagni Next Zone tre forestillinger med et internationalt team på 16 urbane dansere, moderne dansere og nycirkusartister i verdensklasse. Forestillingerne præsenteres af Kulturværftet i samarbejde med Helsingør Teater og Next Zone og kan opleves på Kulturværftets Store Scene den 3. februar.

RITUAL FOR THE INUIT (2010), VIKING RUNES (2015) og SUPER HUMAN (2018).

SUPER HUMAN er en humoristisk og tankevækkende danseforestilling, som stiller skarpt på nye definitioner af mennesket med inspiration fra science fiction litteratur og film, superhelte og -heltinder samt virkelighedens videnskabelige forsøg med splejsning af hård teknologi og blød biologi. Vi forestiller os mennesket som en velsmurt og stadig mere fejlfri maskine; intelligent, udholdende og evigt ung. Moderne videnskab bringer drømmen om den perfekte blanding af menneske og maskine nærmere. Ingeniørkunst, computerteknologi og hjerneforskning nærmer sig hinanden. Men hvor langt bør vi gå? SUPER HUMAN er co-produceret med Teater Momentum.

RITUAL FOR THE INUIT er en magisk og kraftfuld danseforestilling inspireret af inuitkulturens trommedans og urbane breakdance-battles. I den gamle grønlandske kultur blev stridigheder løst gennem trommedans og sang. I breakdance er der battles, hvor voldelige og negative intentioner transformeres til et markant koreografisk udtryk. Dans, musik og lys-scenografi smelter sammen til en unik forestilling om menneskets og naturens urkræfter, når magiske og spirituelle værdier fra traditionel inuitkultur møder den rå energi og kraft fra den urbane break-dans og hiphop-kultur.

VIKING RUNES er poetisk og energiladet og henter inspiration i nordisk mytologi, vikinger og i kultfilmen Hunger Games. I et spil om liv og død sættes menneskets basale følelser og drifter i nyt perspektiv gennem ekvilibristisk kropssprog, som fusionerer breakdance, moderne dans og nycirkus. En gruppe frygtløse shapeshifters danner en klan i en verden, hvor brutale, mystiske og humoristiske spil om kærlighed, magt og håb udfolder sig.

***

Next Zone er et dansk, internationalt anerkendt og eksperimenterende dansekompagni. Med Lene Boel i spidsen som kunstnerisk leder og koreograf skubber Next Zone til grænserne for dans og scenekunst i et krydsfelt mellem urban dans, moderne dans og nycirkus.Læs mere på www.nextzonemoves.dk

Praktisk information:

Aldersgruppe fra 10 år

Tid: 3. februar 2019 15.00

Sted: Kulturværftet / Store Scene, Allegade 2 i Helsingør

Billetter: 70-130 kr. på www.kuto.dk

Related links

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • helsingør teater
  • danseforestilling
  • forces of the north
  • next zone
  • kulturværftet

Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet er Nordsjællands største kulturhus, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents året rundt. 

Kontakt

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423