Pressemeddelelse -

Danmarks ældste motel genskaber original stil med fliser og klinker

Wittrup Motel og Sallie’s Restaurant & Snack Bar i Albertslund er i gang med en omfattende renovering, hvor forskellige byggematerialer og indretningsløsninger skal genskabe motellets oprindelige, amerikanske stil fra 1950’erne. Det indebærer blandt andet retrofarvede mosaikker og skakternede gulvklinker fra Mosaikhjørnet.

På Wittrup Motel, som er Danmarks ældste, eksisterende motel, hvor man kører bilen helt hen til indgangen til sit værelse, er man netop ved at gennemgå en omfattende renovering. Det gamle motel er nemlig ved at blive ført tilbage sit originale amerikanske motel- og snackbarudtryk fra 1955, og i den forbindelse stiller bygherren store krav til både indretningen og byggematerialerne, som alt sammen skal ligne det oprindelige:

- Wittrup Motel har gennem mange år fulgt tidens trends, og derfor var det eksempelvis i 70’erne også indrettet i ægte 70’erstil. Men for et par år tilbage begyndte vi at gøre os nogle nye tanker omkring stedet, og hvordan vi kunne skille os ud fra konkurrenterne. Og ved hjælp af et stort gravearbejde i vores egen historie fik vi indsigt i og inspiration til, hvordan vores identitet fremadrettet skal være. Blandt andet foretog vi adskillige interviews med folk, der kendte motellet dengang, og vi fandt gamle avisartikler, blandt andet en skrevet af matadorforfatteren Lise Nørgaard, som også gav et godt indtryk af det oprindelige amerikanske udtryk, forklarer Claus Hansen fra Wittrup Motel og fortsætter:

- På baggrund af vores research nåede vi frem til, hvordan det omfattende renoveringsarbejde skal gribes an, og netop nu er vi i gang med at renovere hele hotellet i etaper. Det sker med nøje udvalgte byggematerialer, møbler og andet, og vi har endda været på jagt i hele Europa for at finde de rigtige materialer, der matcher udtrykket. Det gælder eksempelvis vores toiletter i restauranten, som er købt i England, træpersienner fra Polen og helt specielle møbler fra Slovakiet.

På samme måde er motellets fliser og klinker også nøje udvalgte, hvor den danske virksomhed Mosaikhjørnet har stået for at levere løsninger til både Wittrup Motel og den tilhørende snackbar, Sallie’s Restaurant & Snack Bar. Her er der blandt andet valgt diverse retrofarvede fliser og klinker til toiletterne, som var meget udbredt i Amerika i 1950’erne. Og med de helt rigtige farvenuancer og størrelser skal de således bidrage til at genskabe det oprindelige udtryk ned til mindste detalje:

- Nogle af de byggematerialer, der især spiller en væsentlig rolle i genskabelsen af det oprindelige udtryk, er lokalernes fliser og klinker. I samarbejde med arkitekt og rådgiver på opgaven, Torben Stig Nielsen, fandt vi frem til, at man dengang typisk brugte helt små flisestørrelser i en 10x10 centimeter med en lille runding på kanterne til væggene. Og det var derfor vigtigt, at vi fandt en leverandør, der kunne levere det, fortsætter Claus Hansen.

Stor ordre for Mosaikhjørnet

Det er således motellets i alt 67 værelser, som skal renoveres med alt lige fra farvet tapet og 50’er-møbler til særlig udvalgte fliser på badeværelserne. Samtidig er Sallie’s Restaurant & Snack Bar også blevet renoveret, hvor eksempelvis toiletterne i restauranten er blevet dekoreret med forskellige farvede fliser på hvert toilet, og lægger man således alle flise- og klinkeopgaverne sammen, bliver det i sidste ende en stor ordre for Mosaikhjørnet:

- Motellet og snackbaren er selvfølgelig en rigtig interessant opgave for os ikke alene fordi, det bliver en rigtig stor ordre for os i sidste ende, men også fordi vores løsninger kommer i spil på en helt anden måde, end man ser ved den klassiske, skandinaviske indretning. Her har man leget med både flisestørrelser og -farver, hvilket i sidste ende spiller en kæmpe rolle i genskabelsen af det oprindelige amerikanske motel- og snackbarudtryk, fortæller projektchef hos Mosaikhjørnet, Klaus Byberg.

Foruden de unikke flise- og klinkevalg har motellet også i samarbejde med arkitekten selv specialdesignet møblerne, hvor skitserne er sendt til en møbelfabrik, som har produceret dem. Restauranten er desuden beklædt med facader, som man gjorde dengang, og selv skiltet ved vejen er lavet i ægte, amerikanske, håndpustede neonrør.

Indtil nu er 36 af værelserne færdigrenoverede, og resten af renoveringsarbejdet fortsættes først næste år, da motellet og snackbaren nu står overfor årets højsæson:

- Når et motel som os lukker ned er renoveringsudgifterne dobbelt så høje som i andre tilfælde, da vi ikke alene skal betale arbejdet, men også mister hele indtægten på de værelser, vi lukker ned i perioden. Derfor fortsætter vi også først arbejdet til lavsæson igen, hvor vi glæder os til at påbegynde de næste 12 værelser, slutter Claus Hansen.

________________________________________

For mere information, kontakt venligst:

  • Marketing og PR Manager Sacha Vernstrøm Prosberg, Mosaikhjørnet, tlf. 22 65 10 00 og e-mail: spr@mosaikhjornet.dk
  • Presseservice: Gitte Dons, Publicity, tlf. 28 30 29 86 og e-mail: gitte@publicity.dk
  • Emner

    • Livsstil, mode, fritid

    Mosaikhjørnet er din specialist inden for fliser, klinker og mosaik. Vi har mere end 55 års erfaring inden for flisebranchen, og vi tilbyder kvalitetsløsninger til både privat og erhverv.

    Vore medarbejdere er eksperter i alt inden for fliser, klinker og mosaik og montering, og kan give dig en personlig og kompetent vejledning. Vi er i alt 28 engagerede medarbejdere, der hele tiden gør vores bedste for, at dit næste flisekøb skal blive en succes.

    Læs mere på www.mosaikhjornet.dk.

    Kontakt

    Klaus Byberg

    Projektchef 23 69 90 58

    Pernille Panduro Åkervik

    Pressekontakt Marketing Assistent

    Relateret materiale