Gå til indhold
Christian Prudhomme, Direktør A.S.O. på Storebæltsbroen. Foto: Lars Moeller/LetourCPH
Christian Prudhomme, Direktør A.S.O. på Storebæltsbroen. Foto: Lars Moeller/LetourCPH

Pressemeddelelse -

16.000 danskere varmer op til Tour de France

Lørdag 11. juni sætter 16.000 cyklister sig i sadlen for at køre Tour de Storebælt, som bliver Danmarkshistoriens største motionscykelløb. Her afprøver deltagerne hele eller dele af anden etape af dette års Tour de France, der som bekendt begynder i Danmark.


Motionscykelløbet Tour de Storebælt blev udsolgt på få dage, da startnumrene blev frigivet sidste år, og den store interesse viser danskernes store kærlighed til cykling og ikke mindst Tour de France. Lørdag den 11. juni cykler 16.000 danskere på den asfalt, der tre uger senere danner rammen om anden etape af Tour de France med den ikoniske afslutning over en af verdens længste broer; Storebæltsbroen.

Racercykler, bedstemorcykler og børnesæder
Det er ikke kun de øvede cyklister, der sætter sig i sadlen til Tour de Storebælt. Ruten er inddelt i tre distancer på 196 km, 100 km og 21 km, der går fra startbyerne i hhv. Roskilde, Kalundborg og Korsør. Ruten snor sig igennem Vestsjælland, og alle deltagerne samles i et kæmpestort felt hen over Storebæltsbroen med målstreg i Nyborg. Indbyggertallet i Nyborg, som normalt er på 17.000, vil således blive fordoblet lørdag 11. juni, når deltagere og ledsagere indtager byen.

”Vi har en helt unik cykelkultur, som hele verden er ved at få øjnene op for. Tour de Storebælt kan ses som startskuddet til den kæmpestore gule folkefest, det bliver, når jagten om den gule trøje sætter ind på dansk jord tre uger senere”, siger Jesper Tikiøb, projektchef for Tour de Storebælt.


Vær opmærksom på trafikken
Trafikken vil unægtelig blive påvirket i områderne på og langs ruten, og anbefalingen er, at undgå at benytte cykelruten som bilist. Der vil især være trængsel i byerne Kalundborg, Holbæk og Nyborg.

På Storebæltsbroen vil der være dobbeltrettet trafik i de østgående spor i retning mod Sjælland, og vejens status ændres til landevej med en hastighedsbegrænsning på 80 km/t og overhaling forbudt. Trafikken på broen vil være påvirket fra kl. 13.00 til omkring kl. 21.00. Indskrænkning til et spor sker ca. kl. 14.30, og der vil være kortvarig ventetid under omlægning til dobbeltrettet trafik, da broen lukkes helt for biltrafik i ca. en halv time, mens trafikken omlægges.




CITATARK

Danmarks Cykle Union, direktør Martin Elleberg Petersen
Danmarks Cykle Unions direktør Martin Elleberg Petersen siger: Om lidt trækker hele cykel Danmark i den gule trøje, når touren starter i Danmark. At vi så tilmed får lov til at skyde tour festen i gang, med 16.000 glade cyklisters deltagelse i Tour de Storebælt, viser mig bare at danskerne i den grad ser frem til at den ’gule feber’ rammer Danmark. Jeg glæder mig til at se den fantastiske kulisse, der skabes, når de mange cyklister snor sig gennem landskabet, med kurs mod Storebæltsbroen og målet i Nyborg” slutter en forventningsfuld Martin Elleberg Petersen.


Danmarks Idrætsforbund, formand Hans Natorp
"I Danmark er vi specialister i at koble bredden på de store elitearrangementer. Det er Tour de Storebælt et eksempel på. Tour de France kommer til landet, og vi benytter den begivenhed til at aktivere 16.000 cykelmotionister. Det bliver et smukt syn at se de mange danskere cykle over Storebæltsbroen, og jeg ønsker dem alle en fantastisk tur."


DGI, Kristoffer Riddersholm, landsplanskonsulent i DGI Cykling

”I DGI glæder vi os til den store folkefest på to hjul, som Tour de Storebælt uden tvivl bliver. I Danmark har vi en stolt cykeltradition, hvor 9 ud af 10 danskere har en cykel og bruger den ofte, og Tour de Storebælt er en unik mulighed for cyklister – både dem med og uden bagagebærere – at køre over Storebælt. Det bliver en kæmpe oplevelse for alle deltagere, og vi håber, at løbet vil motivere endnu flere danskere til også at cykle i foreninger og andre fællesskaber fremover,” siger Kristoffer Riddersholm, landsplanskonsulent i DGI Cykling.


Grand Départ Copenhagen Denmark
I/S, direktør Ida Bigum Nielsen
”Tour de Storebælt er på flere måder en vigtig generalprøve for os, der arbejder med at planlægge Tour de France i Danmark. Vi er spændte på at se de mange tusinde motionscyklister krydse Storebælt, kun tre uger inden Tour de France-feltet kører over broen som et af de absolutte højdepunkter i årets løb. Og så vil vi selvfølgelig holde øje med hele logistikken og trafikken på vejene under Tour de Storebælt for at se, hvordan det forløber. Men først og fremmest glæder vi os til at være en del af den store cykelfest, som løbet helt sikkert bliver for deltagere og publikum.”


Sport Event Danmark, direktør Lars Lundov
”Den 11 juni får vi en forsmag på, hvad det vil sige, at være vært for Tour de France-starten. 16.000 cyklister varmer op ved at teste ruten på 2. etape. For mig og formodentlig mange danskere vil sommeren 2022 komme til at stå i cyklingens tegn,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som er én af partnerne bag Tour de Storebælt.



FAKTA OM LØBET
Tour de Storebælt er officielt sideevent for Grand Départ Copenhagen Denmark 2022. DGI, DIF og DCU er organisationerne bag Tour de Storebælt. Sport Event Denmark og Region Sjælland har givet økonomisk støtte.

Løbet har start fra tre forskellige byer langs ruten, alle med mål i Nyborg:
Start i Roskilde – 196 km
Start i Kalundborg – 100 km
Start i Korsør – 21 km

Ruten på 196 km indeholder de tre stigninger, som alle er kategoriserede til Tour de France 2022. Tour de Storebælt køres på åben vej, hvilket indebærer, at alle deltagere skal følge færdselsloven og standse for rødt lys.

Related links

Emner


Vellykket kommunikation er at skabe relevans og relation til verden. 

Kontakt

Marie Drotner Frost

Mediechef 60642345

Strategi & Kommunikation i kulturen

Vellykket kommunikation handler ikke om at kommunikere i blinde, men om at kommunikere præcist og rettidigt. Kommunikation i kulturverdenen spreder sig langt udover den traditionelle PR og handler i dag om at skabe impact, relevans og relation til verden omkring os.

Neumann Strategi & Kommunikation
Nyvej 10A, 3. tv
1851 Frederiksberg
Danmark