Gå til indhold
Foto: Libianca
Foto: Libianca

Pressemeddelelse -

Årets NorthSide-plakat er blevet ni navne rigere: Her er det foreløbige line-up til årets festival og bookernes tanker bag

De seneste ni dage har der været ekstra travlt på de sociale kanaler hos den aarhusianske festival NorthSide.

Noget atypisk har festivalen nemlig løftet sløret for én ny artist om dagen, hvoraf den sidste i denne pulje – den fremadstormende danske artist Guldimund– blev afsløret i går. Den samlede pakke bestod herudover af de danske artister Andreas Odbjerg, , Benjamin Hav & Familien og Saint Clara foruden den britiske rock-duo Royal Blood, den camerounsk-amerikanske afro-soul sensation Libianca, den australske indiepopgruppe Parcels og ikke mindst Spaniens helt store nye rapstjerne Morad, som det seneste år har været en af de absolut mest ønskede hiphopartister blandt festivalens gæster.

Tilbage på et internationalt spor

I takt med at festivalplakaten tager form, sætter NorthSide flere ord på årets musikprogram, som bærer præg af festivalens tidligere lovning om, at man i 2024 ville søge tilbage til de internationale rødder, der i høj grad prægede musikken på NorthSide før coronanedlukningen. Her er store navne som Massive Attack, Troye Sivan, Kaytranada, The Smile og Slowdive således allerede annonceret til sommerens festival.

”Vi er rigtig glade for igen at kunne præsentere en overvægt af artister fra udlandet. Vores internationale bookinger skal spænde over store etablerede navne, men også de nyere udenlandske artister, vi over den seneste tid har forelsket os i, og som vi ønsker at præsentere for vores publikum. På NorthSide skal man både kunne opleve de navne, alle går og lytter til for tiden, men også gå på opdagelse i de artister, som opererer lidt mere i det nichede. Balancen i programmet skal være sammenhængende uden at virke ensidig, og der synes jeg egentligt, at vi favner ret bredt i år,” fortæller promoter Nikoline Skaarup.

Ændring i program
Desværre har Coi Leray måtte aflyse sine europæiske datoer denne sommer, og danske D1MA har også aflyst sine planlagte festivaler i 2024, da han holder en pause fra sine liveaktiviteter. Det betyder, at de to ikke bliver at finde i Eskelunden i denne omgang, men hos NorthSide er planen klar:

”Vi lover, at publikum allerede nu kan begynde at glæde sig til februar. Her garanterer vi både et par stærke erstatninger, og samtidig præsenterer vi en slagkraftig pulje nye artister, der kommer til at fuldende årets festivalplakat,” slutter Nikoline Skaarup.

Om NorthSide 2024:

NorthSide løber i 2024 af stablen fra torsdag den 6. juni til lørdag den 8. juni i Eskelunden i Aarhus. Du kan med fordel købe din billet inden fredag d. 2. februar, hvor prisen på partoutbilletten stiger.

Fra fredag den 2. februar vil det ligeledes være muligt at købe VIP- samt 1- og 2-dagsbilletter til festivalen. Alle billettyper kan købes via northside.dk.

Emner

Kategorier


NorthSide 2023 afvikles i Eskelunden ved Aarhus.

Besøg NorthSide.dk eller Facebook for mere om NorthSide.

Kontakt

Pressekontakt

Pressekontakt +45 48 88 00 81

Lars Esmarch

Pressekontakt PR Manager Presse & Kommunikation 48888811 northside.dk/presse

NorthSide afholdes i Eskelunden, Aarhus

NorthSide har på ti år udviklet sig fra en juni-dag på Tangkrogen med fem danske navne i 2010 og to udsolgte dage i Ådalen ved Aarhus med internationale topnavne i 2011 til en prisvindende festival i verdensklasse med 35.000 gæster og gennem tiden navne som Radiohead, Frank Ocean, Björk og Nick Cave på plakaten.

Både 2014 og 2015 var udsolgt med 35.000 gæster, og i 2017 var den tidligst udsolgte i festivalens historie og største med 40.000 gæster. NorthSide kunne i 2019 fejre 10-års jubilæum sammen med blandt andre New Order, Major Lazer, Khalid, Migos og Bon Iver.

NorthSide har et højt ambitionsniveau, der ikke kun reflekteres i et stort musikbudget og et ønske om at bringe endnu flere internationale topnavne til Aarhus, men også i et konstant arbejde for at stille de bedst mulige faciliteter til rådighed, når det kommer til lyd, lys og sceneopbygning, så både musikere og publikum vil få en fantastisk oplevelse på festivalen. Musikken vil altid være det vigtigste på NorthSide, og når kernepublikummet er kvalitetsbevidste musikelskere, skal dette naturligvis reflekteres både i programmet og i omgivelserne.

NorthSide har slået sig op på kerneværdierne Innovation, Bæredygtighed og Musik, og de tre punkter er fortsat i fokus både i det forberedende arbejde, på selve festivalpladsen, og når der skal vælges samarbejdspartnere. Eksempelvis er alt materiale til NorthSide trykt på stenpapir, som er den mest bæredygtige papirløsning, og man har eksperimenteret med ølkrus, der var lavet af mælkesukker fra majs og gulerødder, der nedbrydes i jorden efter et par måneder. I 2017 kunne man desuden præsentere et udvalg af mad, der som den første festival i Danmark var 100% økologisk på tværs af alle madboder samt artist- og crewcatering.

Fra festivalens side er man desuden interesseret i at aktivere det aarhusianske erhvervsliv samt trække på de enorme ressourcer, byen har at tilbyde både på uddannelsesinstitutionerne og i de forskellige foreninger og organisationer, der gennem året forsøger at sætte sit præg på byen. Dette er indtil videre blandt andet sket gennem workshops på Aarhus Universitet, oprettelse af en camino på Brabrandstien, forskellige barer på festivalpladsen, diverse kunstprojekter samt udviklingen af en bæredygtigheds- og innovationsstrategi.

Festivalen har gennem årene samarbejdet med Tuborg, AROS, Mejlgade For Mangfoldighed, Aarhus Kommune, GAFFA, Innovation Lab, WorldPerfect, SPOT Festival, Kaospiloterne, AU Center for Entreprenørskab og Innovation. Kunstakademiet, Arkitektskolen, Oppenheimer og mange andre for at skabe en innovativ festival, hvor det primære fokus naturligvis er på musikken, men hvor der er også plads til kreativitet, udsving, opfindsomhed, skævheder og samhørighed.

På særdeles kort tid er NorthSide blevet en aarhusiansk succeshistorie, der samtidig har udviklet sig til at være en af landets mest interessante kulturbegivenheder.